PS3'te yeni hack!

Bu konuyu okuyanlar

Darknes$

Müdavim
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
20090228074854_ps3.jpg


PlayStation 3'ün sabit disk koruması kırldı.

PlayStation 3 üzerinde hiç bıkmadan çalışan hacker'lar, bu kez de sabit disk şifrelemesini kırdılar.

Demonhades.org adresindeki İspanyol Hacker'lar uzun bir çalışmanın ardından PlayStation 3'ün sabit disk şifrelemesini kırmayı başardılar. Geçtiğimiz günlerde açıklanan gelişmelere bakacak olursak ilk defa perakende bir PS3'ün sabit disk korumasının kırıldığından ve diskteki verilerin okunabildiğinden bahsediliyor.

Web sayfasında yer alan ekran görüntülerinin yanısıra yapılan açıklamalara göre şifreleme yöntemi SHA1-4096 Bit'ten oluşuyor. Bu denli yüksek düzeyde bir korumanın nasıl kırıldığı ise henüz açıklanmadı.

Öte yandan bazı PS3'lerde Firmware dosyalarının sabit disk üzerinde saklanmasından dolayı kimi Hacker'lara göre bu gelişme cihazın tamamen hacklenmesine giden önemli bir adım. Zira bu sayede sabit disk üzerindeki firmware dosyaları çok daha kolay analiz edilebilecek ve gerektiğinde değiştirilebilecek.

PlayStation 3'te PS2 ISO dosyalarını çalıştırma...

Daha önceden sizlere Buradan duyurmuş olduğumuz Hack yöntemi ise sadece birkaç oyunla çalışması ve SONY tarafından hemen yamalanmasıyla başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Alman bir Hacker tarafından gerçekleştirilen bu yöntem rafa kaldırıldıktan sonra Hacker'lar PS3'ün diğer açıklarını araştırmaya başladılar.

Yine en son gelişmelerden biri ise demonhades.org adlı İspanyol sitesindeki "ifcaro" takma isimli Hacker'ın PlayStation 3 üzerinde PlayStation 2'ye ait olan kopya ISO dosyalarını çalıştırabilmesiydi. EE (Emotion Engine) yongaya sahip olan 20 ve 60 GB'lık perakende PS3'ler ve diğer tüm "Debug PS3"lerde çalışan bu yöntem sayesinde neredeyse bütün PS2 ISO'ları sorunsuz çalıştırılabiliyor.

Ayrıca yine açıklanmayan daha birçok çalışma ve hack girişimi de PS3 üzerinde deneme yanılma yöntemi ile sürdürülmeye devam ediyor.

http://www.veteknoloji.com/ps3-te-yeni-hack-13719-.html
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Verildi...:)
 
Üst