PS3 Kolunu Bilgisayar Görmüyor?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Selam,

2 Adet PS3 kolu var birisi orjinal diğeri orjinal değil.

Her ikisinde deniyorum, aygıt yazılımı bulundu diyor bir şeyler kuruyor fakat oyunlarda kullanamıyorum.

Bilmemne tool varmış onu indiriyormuşuz, indirdim fakat kolumu görmüyor, install all dedim load driver falan diyorum bir şeyi yüklediği yok, koluda görmüyor.

Ne yapmam gerekiyor?

Reaksiyon puanı
2,148
İşletim sistemin nedir?
MotionInJoy mu deniyorsun? Şu anda aygıt yöneticisinde ne şekilde gözüküyor?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Evet o programı deniyorum, İşletim sistemim 8.1 pro. Aygıt yöneticisinde hangi başlık altında görücem? hepsine baktımda bir şey göremedim.

Buda programdan ekran görüntüsü:

O uyarı load driver dedikten sonra geliyor.

Reaksiyon puanı
2,148
Öncelikle windowsun driver imza zorunluluğu dalgasını devre dışı bırakmalısın. Sonra kolu bağla, install all seçeneğiyle yükle, olmazsa pcye geçince teamden girer yaparız.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Öncelikle windowsun driver imza zorunluluğu dalgasını devre dışı bırakmalısın. Sonra kolu bağla, install all seçeneğiyle yükle, olmazsa pcye geçince teamden girer yaparız.

Çok teşekkür ederim. Windows driver imza zorunluluğu şeyini araştırdım, bilgisayarı değişik bir modda başlatıp 7'ye bastım sonra pc açıldı, masaüstüne geldim ve bir uyarı geldi. Driverla ilgili, yinede yükle dedim sonra DS3 Tool'u açtım ve titretme komutunu verdim sorunsuz titredi :)

Çok teşekkürler tekrardan.

Daha test etmedim ama çoğu kişi DS3 Tooldan Playstation 3 olanı değil Xbox 360 olanı seçip enable yapın diyor.

Ps3 şeyini seçip kaydedersek bazı şeyler çalışmıyormuş doğurumu bu?

Reaksiyon puanı
2,148
Çok teşekkür ederim. Windows driver imza zorunluluğu şeyini araştırdım, bilgisayarı değişik bir modda başlatıp 7'ye bastım sonra pc açıldı, masaüstüne geldim ve bir uyarı geldi. Driverla ilgili, yinede yükle dedim sonra DS3 Tool'u açtım ve titretme komutunu verdim sorunsuz titredi :)

Çok teşekkürler tekrardan.

Daha test etmedim ama çoğu kişi DS3 Tooldan Playstation 3 olanı değil Xbox 360 olanı seçip enable yapın diyor.

Ps3 şeyini seçip kaydedersek bazı şeyler çalışmıyormuş doğurumu bu?

Evet Xbox Emulator seç, çünkü tüm oyunlar xinput düzenine göre çalışıyor. Diğerleri bi işine yaramaz.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Evet Xbox Emulator seç, çünkü tüm oyunlar xinput düzenine göre çalışıyor. Diğerleri bi işine yaramaz.

Tamamdır, Yardımların için tekrardan çok çok teşekkürler abi. Bir şey olursa yine rahatsız ederim :P

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Zaten bütün günüm mortal combat x ile geçti, inanılmaz fps sorunu vardı, satın almadan önce test etmek için indirmek istedim, x ray bilmem ney sahnelerini 8 9 fps ile oynadım aşırı optimizasyon özürlü bir oyunmuş.

Tüm gün bir şeyler aradım fakat oyunun korsan sürümleri sorunluymuş, orjinal al dediler 15gb update falan gelmiş herkes sorunsuz oynuyormuş diye duydum.

Bende birazdan satın alıcam ( şu kol olmasaydı almayacaktım ).

Reaksiyon puanı
2,148
Kolsuz oynanmaz cidden. :)

Bu arada oyunlarda butonlar Xbox şemasına göre tanımlıdır, yani oyunda sana atıyorum A tuşuna basmanı isteyecek ama PS3 kolunda A yok, A'nın olduğu yerde X var ona basmalısın yani.

İki kol bu şekilde, hangi tuşun yerine hangisi geliyor buradan bakabilirsin, bi süre sonra ezberlersin zaten.

xbox-360-and-ps3-controllers.png

[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD]XBOX[/TD]
[TD]PS3[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]A[/TD]
[TD]Çarpı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]B[/TD]
[TD]Yuvarlak[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]X[/TD]
[TD]Kare[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Y[/TD]
[TD]Üçgen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]RB[/TD]
[TD]R1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]RT[/TD]
[TD]R2[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LB[/TD]
[TD]L1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LT[/TD]
[TD]L2[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Kolsuz oynanmaz cidden. :)

Bu arada oyunlarda butonlar Xbox şemasına göre tanımlıdır, yani oyunda sana atıyorum A tuşuna basmanı isteyecek ama PS3 kolunda A yok, A'nın olduğu yerde X var ona basmalısın yani.

İki kol bu şekilde, hangi tuşun yerine hangisi geliyor buradan bakabilirsin, bi süre sonra ezberlersin zaten.

xbox-360-and-ps3-controllers.png

[TABLE="width: 500"]
[TR]
[TD]XBOX[/TD]
[TD]PS3[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]A[/TD]
[TD]Çarpı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]B[/TD]
[TD]Yuvarlak[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]X[/TD]
[TD]Kare[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Y[/TD]
[TD]Üçgen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]RB[/TD]
[TD]R1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]RT[/TD]
[TD]R2[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LB[/TD]
[TD]L1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]LT[/TD]
[TD]L2[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

İşte aradığım buydu, tekrardan çok teşekkürler. Şimdi masaüstüne kaydettim zamanla alışırım zaten :) Uzun zamandır Battlefield 4'de helikopter sürmeyi öğrenmeye çalışıyordum hala daha beceremiyordum. Kol ile o kadar kolaymış ki inanamadım. Elime aldığımda sanki aylardır helikopter sürüyormuşum gibi geldi, şöyle devamlı 1 hafta alıştırma yapsam ustası olurum demek ki. İyi akıl etmişim kol şeysini, yoksa orda öyle yatıcakmış :mrgreen:

Gta 5'i kol ile oynamakta çok hoş zaten gta 4'ü ps3de bitirdiğim için tuşlar galiba tamamen aynılar çok rahat oynuyorum valla :)

Gta 4'de nişan alınca direk rakibe kilitleniyordu ve bana basit geliyordu yani ne anlamı kalıyor nişan almanın? şu anda pcde böyle bir sorun yok, konsol ile nişan almak biraz zor mause'a göre fakat daha zevkli kılıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende varda ben de yapamamıştım pekde anlamadım ne yaptığınızı teamwiever versem yardım edebilirmisiniz ?

007psycho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi günler bende aynı sorunu yaşadımda ben anlamadım tam olarak ne yaptığınızı bana team wiever den yardım edebilirmisiniz ?

007psycho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi günler bende aynı sorunu yaşadımda ben anlamadım tam olarak ne yaptığınızı bana team wiever den yardım edebilirmisiniz ?
teşekkürler tekrar tekrar okuyarak eskiden yaptıklarımı yeniden yaptım çalıştı peki kabloyu çıkarsam yine algılarmı ?

Reaksiyon puanı
2,148
Onu yapcakmıydık :D bende dokunmıyım demiştim peki eşleltirme yaparsam pc nin bluetoothunu kullanıyormuş ve pc nin bluetoothana bişi olurmu

PC'nin bluetooth'u kolun alıcısına dönüşür bu nedenle artık veri alışverişinde kullanılamaz. Tekrar normal bluetooth olarak kullanmak istediğinde driveri kaldırman falan gerekir.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
PC'nin bluetooth'u kolun alıcısına dönüşür bu nedenle artık veri alışverişinde kullanılamaz. Tekrar normal bluetooth olarak kullanmak istediğinde driveri kaldırman falan gerekir.

Hocam bende bir bluetooth var usb bellek gibi :) takıyorum ve çalışıyor, programı açıyorum bluetooth kısmına gelince bluetooth'u görmüyor. Hani bir moda girip kolun driverlarını yüklemiştik ya işte o moda girip bluetooth'u denedim yine olmadı.

Ama bluetooth çalışıyor?

Reaksiyon puanı
2,148
Hocam bende bir bluetooth var usb bellek gibi :) takıyorum ve çalışıyor, programı açıyorum bluetooth kısmına gelince bluetooth'u görmüyor. Hani bir moda girip kolun driverlarını yüklemiştik ya işte o moda girip bluetooth'u denedim yine olmadı.

Ama bluetooth çalışıyor?

Sen kablolu mu kullanıyordun? Her bluetooth dongle'ı uyumlu olmuyor, bluetooth takılıyken MiJ'de driver kısmında ne gözüküyor?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Orası tam neresi bilmiyordum da hem bluetooth hemde gamepad bağlıyken böyle oluyor:

BluetoothPair'de Adapter kısmında bluetooth gözükmüyor.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION]

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
benim pc sağlam olduğu için korsan mortal x oyununu hiç problemsiz oynuyorum. çok bazen animasyon geçişlerinde saniyelik bir kasma oluyor ama oyun sırasında hiç problem yaşamadım.

F710 kolum var ama klavye ile daha iyi oynadığımı fark ettim ve o şekilde oynuyorm :D

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
benim pc sağlam olduğu için korsan mortal x oyununu hiç problemsiz oynuyorum. çok bazen animasyon geçişlerinde saniyelik bir kasma oluyor ama oyun sırasında hiç problem yaşamadım.

F710 kolum var ama klavye ile daha iyi oynadığımı fark ettim ve o şekilde oynuyorm :D

Bilgi için teşekkür ederim, bende en yakın zamanda G2A'dan satın alıcam.

Reaksiyon puanı
2,148

hacı ekran kartı nedir? en yüksek ayarda 60 fps alıyor musun?
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] driver manager kısmından bahsediyorum orayı gösterir misin

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION] Abi hata kodumun çözümünü buldum galiba:

http://www.ffxiah.com/forum/topic/38458/motioninjoy-error-code0x-1ffffdd8/

Burda anlatıyor, şurayı Türkçeye çevirebilirmisin abi ingilizcen varsa ve müsayitsen?

You need to disable the Microsoft Digital Signature which prevents motion joy from being used (because it has no signature):

This can be done by:
- Restarting your computer
- Click f2 and you should see an option to go to advance boot which should be f8.
- Under that menu ,you will see an option to disable digital signatures.
- Restart you computer and reinstall your Bluetooth adapter and while its installing open motion joy and it should show.
- Make sure you open motion joy while the driver is installing because that is the only way I got mines to work.

Reference:
http://www.howtomakeonline.org/Iwum...-Wireless-(Bluetooth)-Setup-on-Windows-7.html

imza şeysini kapattın mı?

Hayır imza şeyini denemedim dur öyle deniyim bir de :D

[MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION] Tamamdır yaptım abi, imza şeyini kaldırarak yükle dediğimde uyarı geldi windows'dan yinede yükle dedim ve başarılı şekilde kuruldu.

Şimdi test edicem bakalım nasıl çalışıyor :) teşekkürler tekrardan süpersin :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
bluetooth pair yapman lazım şimdi şimdi kol takılı iken :)

Şimdi abi kol ve bluetooth takılı bir şekilde, pair yapıyorum ardından profile dönüyorum, titreşim yapan seçeneğe tıklıyorum (kablo ile bağlıyken) evet titriyor.

Kabloyu çıkartıyorum ve kolu bağlı gösteriyor yanında bluetooth pair ile bağlandı gibisinden bir şey yazıyor kısaca kolu görüyor.

Titreşime basıyorum yok olmuyor titremiyor kol.

İmza şeyini kapatarakta denedim normal başlatıpta denedim olmuyor, kolu görüyor ama titremiyor ve çalışmıyor.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION] Ne yapmam gerekiyor şimdi?