Ps3 alacağım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bitn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ya sebastiantr anlamadığım nokta zatende o grafikleri kötü değil ki o kadar tiksinecek kadar =) bence şuanki teknolojilerle gayet yeterli ve düzgün grafikleri var sonuçta o oyunlardaki grafikleri çalıştıran ps3 yapılsa başka oyunlarıda açar sorun oyun yapımcılarının grafik tasarlamalarındandır dediğin oyunları bende oynadım pes 11-12-13 grand slam 2 gibi spor oyunlarında bile grafikler gayet tatmin edici ..
diğer bir nokta diğer arkadaşa yazdığın mesaja karşılıkta söyliyeceğim nokta pc için atıyorum 4 çekirdekli işlemci varken ps3 düşük teknoloji kullansada daha iyi görüntü ve stabil sistem sunuyor. Konsolların olayıda bu düşük teknolojik alt yapı ile bile üstün stabil performans gösterme

o işlemciyi ekran kartını ram'ı denk bir pc sistemi kur bir heavy rain yada gran turismo oyna bakalım nasıl oynuyorsun =) pixel pixel
+ Gran turismo gibi heavy rain gibi uncharted gibi oyun serilerini oynama imkanı sunuyor

bunuda şimdi fark ettim twitterda

http://oyungezer.com.tr/haberler/44...tation-3e-2-3-yil-daha-harika-oyunlar-gelecek

Fifa da Pes de spor oyunlarında zaten grafikler normal PC de neyse o. Hareketli nesne çok olmadığından adamlar rahat rahat kaplama yapabiliyorlar onda sıkıntı yok.
Sıkıntı Crysis gibi BF3 gibi CoD gibi oyunlarda baş gösteriyor.

Kill Zone denilen bir oyun var sanırım 2. sini oynamıştım birde yeni versiyonu yani move destekli olanı almıştım sonra öğrendim ki benim bluetooth falan çalışmadığından move falan kullanamamıştım.

O kadar övülüp de bu kadar fos bir oyun ben ömrü hayatımda görmedim.
Çok zevkli olabilir, müthiş bir konusu olabilir ama 2012 yılında ben öyle grafikli bir oyun oynamam.
Abartmıyorum 3 yıl öncesinin gazetesini okumak daha çok heycan uyandırır bende...

Oyunda grafik olacak, başka aradığım bişey yok. Adam akıllı grafikleri olsun gerçeğe benzesin.
PS3 de çok çok nadir oyunlarda bu ortaya çıkıyor.

Mesela Gran Turismo.
İnanılmaz detaylı araç detayları var, yollarda, seyirciler, dağlar taşlar nintendo 64 vari...
Birde PC de Grid e bakıyorum adam yerdeki otlardaki tek bir ot parçacığını bile yapmış.

Uncharted serisi kötü... Onun yerine GTA nın farklı bir versiyonu türünde just cause oynamayı tercih ederim.
Aksiyonsa aksiyon, üstelik grafikler daha iyi.

MGS oynamıştım onda grafikler iyi denecek düzeydi di başka da inan bende zerre miktar etki yapan bir oyun yok.

Fight night champion böyle bir boks oyunu oynadık sürekli... Bunun ilk versiyonlarının PS3 ilk çıktığında fotoğrafları, videoları vardı tanıtım görüntüleri. Bizdeki artık kaçıncı versiyon ama halen o görüntülere ulaşmış değil :D

Bu arada 106 ekran Sony LCD ve 24" samsung Led monitör de oynuyordum ben PS3 ü.
Görüntü konusunda en büyük etkiyi ekran yapar.

PS serilerinin düşük donanıım yüksek performans vermesinin sebebi oyunlar ona göre optimize ediliyor.
Malzeme belli, farklı kombinasyon seçeneği yok yapımcı ne yapabileceğini biliyor ona göre yapıyor.
PC de ise işler tam keşmekeş.
Ben MSI GTX570 kullanıyorum. GT ve heavy rain gibi oyunları zerre miktar kasmadan rahat rahat oynatacak bir ekran kartıdır.
Orta ayar bir CPU + 8gb ram + GTX570 + iyi bir monitör = müthiş bir oyun deneyimi

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
@sebastiantr , Olayı çok gereksiz bir boyuta çekmişsin. Olay tamamen zevk meselesi, çok sıkı bir PC oyuncusuyumdur, piyasaya çıkan kaliteli oyunların bir çoğunu oynamışımdır, neredeyse tüm mmorpg oyunlarını oynamışımdır. PC nin nasıl kendine has bir keyfi varsa PS3 ün de kendine has bir keyfi var. Sen beğenmedin yada tatmin olmadın diye bunu bir gerçekmiş gibi ortaya sunman yanlış, bu kadar ateşli bir şekilde neyin savunuculuğunu yapıyorsun anlamıyorum.

1500TL - 600TL mevzusunda da yanlışın var. Pahalı olan şey daha kaliteli olcak diye birşey yok. PC de güçlü bir donanım ile PS3 den daha kaliteli grafik sunan oyunlar var haklısın ama oyunları kaliteli grafik seviyesinde tartışmak ne kadar kısır birşey. 600 TL ye pc topla bakalım oyun oynayabilecekmisin, buradan da anlayabileceğin üzere PS3 fiyatının çok daha üstünde bir grafik de donanım performansı sunmaktadır. Ayrıca şuan en sağlam oyunlar bile senin yetersiz gördüğün PS3'ün donanımını %100 kullanmayı geçtim, ort %40 kullanacak şekilde yanlış optimizasyon ürünleridir. Laptopum var orta-üst seviyede çalıştırıyor çoğu oyunu, PS 3 aldım yeni ve bu kış da çok sağlam 3-4 sene idare edecek masaüstü toplamayı planlıyorum. Her platform un yeri ayayrı.

uncharted 3'ü oynamadın sanırsam, internetten gameplay videolarını izlemeni tavsiye ederim(desert da geçen bölüm özellikle). PS3 e özel çıkan bu oyundaki grafik ve oynanabilirlik detaylarını gördüğünde fikrin bir nebze olsun değişecektir muhtemelen.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
2015 yılına kadar exc oyun sözü verdi ama yeni çıkacak ps4 ün veya xbox360 ın oyularını görünce ps3 t6e oyun oynamak nekadar zevk verirki.
BLNT

S

SDN Okuru

SDN Okuru
abi olay şuki insanlar ps3 te 1500 tl lik bilgisayarın özelliklerini veriyor yani 1500 tl verip anca unharted 3 son grafikte oynarsın ama ps3 nerdeyse o özelikleri 600 tlye sunuyor ben yinede pc derim çünkü ps3 e klavye takılmıo eziğe.çipini kırdırsan bile her oyunu bulamazsın ona ama bazen de bir oyun sadece ps 3 çikabilir olay bu lego harry potter 2

Bitn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
fx 8150 işlemci,radeon hd 7950,8 gb 1600 mhz ram,asus m5a97 anakart özellikli bilgisayar 1600 civarı tutuyor.1-2 sene sonra ekran kartı veya işlemci upragade(aklıma gelmedi :)) yapabilirim ne dersiniz bu pc mi yoksa ps3 mü

upgrade miş;)

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
@Webkurum yalnız fps oyunları konsollarda online oynaması çok zor.Konsollarda sadece spor oyunları güzel. :)
bende de ps3 var 4 oyunum var 3 ü fps bf3 - mw2 - bo 1 i de assassin creed 3 futboldan gram zevk almıyorum :D

Yorumlara saygı gösteriyorum ama eleştirmek gibi bir hakkım var. Karalamadan! [MENTION=287113]sebastiantr[/MENTION] (out) [MENTION=264936]Webkurum[/MENTION]u (in)

Asıl soruya gelince televizyonda hdmi girişi varsa al.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
bende de ps3 var 4 oyunum var 3 ü fps bf3 - mw2 - bo 1 i de assassin creed 3 futboldan gram zevk almıyorum :D

Yorumlara saygı gösteriyorum ama eleştirmek gibi bir hakkım var. Karalamadan! @sebastiantr (out) @Webkurumu (in)

Asıl soruya gelince televizyonda hdmi girişi varsa al.

Benim yorumumu eleştirerek nasıl yorumuma saygı gösteriyorsunuz?

PS3 benim gözümde devri kapanmış bir olaydır, bu saatten sonra kuruş para hak etmez.
Ancak yinede fiyatına göre tatmin edici bir oyun keyfi sunar ancak beni etmiyor.
Benim sürekli anlatmaya çalıştığım olay bu anlamadınız gitti...

m!ndf!elds

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Grafik konusunda PS3 ile orta derece bir PC' yi bile karşılaştırmaya gerek yok..donanımsal olarak PS3, PC'lerin çok gerisinde kaldı bu çok açık..

@sebastiantrnin dediği gibi spor oyunarında fark pek belli olmayabilir ama özellikle çevre etkileşiminin, çevre kaplamalarının çok olduğu BF3,Crysis vb.oyunlarda bu fark çok açık şekilde göze batıyor..ayrıca strateji türündeki Total War serisini tek çalıştrabilecek platform PC dir, oyunun görüntülerine bakarak ne kadar işlem gücü, ne kadar grafik belleği istediğini az çok tahmin edebilirsiniz.

Online konusunda da her ikisini de kullanan biri oalrak PS3 ün PC lerden pek bir artısının oldugunu düşünmüyorum, aksine PC'de online oynarken round aralarında veya ölümlerden sonra alt+tab yapıp internette surf yapmak,arka planda da kısık sesli bir müzik açmak cabası :)

PS3 fiyat konusunda ortalama bir PC nin yar fiyatı olabilir, fakat bilinçli bir kullanıcı PC yi sadece oyun oynamak için kullanmayacaktır ki bu da fiyat farkını ortadan kaldırır.

zigoro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler arkadaşlar. İnternette DualShock 3'e alışmak dedim nereye geldim :D Öncelikle ben bu yaz Lise1'e geçtim ve uzun zamandır hayalini kurduğum notebook'u aldım. Orta seviyeli bir oyun bilgisayarı olmasına rağmen istediğim zevki alamadım. Ayrıca PC'deki oyun zevki tartışılmaz derecede güzeldir fakat Ps3'ün verdiği titreşim hissi vazgeçilemez. Arkadaşın dediği gibi 2015'e kadar sürecek oyun konsolunu almak akıl karı bir İŞTİR. Şuan piyasadaki sizi en fazla 5sene idare edecek olan PC'ler 4.000-5.000 civarında. Haksızsam haksızsın diyin çünkü yanılıyor olabilirim. Gelelim konuya bende şu sıralar para biriktirdim ve PS3 alacağım. Ve bunun arkasındayım çünkü tüm arkadaşlarım PS3'e alışınca vazgeçemeyeceğimi söylüyorlar. Tek sorun joystick'e alışmak. Ayrıca 24" Full Hd TV almaya düşünüyorum. Teşekkürler iyi günler.

Bitn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende lise 1 e geçtim fen lisesini kazandım ama bir hediye yok.cevap şu tablet(new ıpad) alırım bigisayar almam.niye çünkü zaten bilgisayar varmış yeni oyunları oynatmıyor dedim babam da her sene aynı oyun adam öldür,gol at ne fark ediyor diyor.neyse 930 tl biriktirdim 300 ünü babaannem verecek(o bile anladı)geri kalan 300 tl mesele ama bu gidişle biriktirmek zorundayım yada anneannem e ödettiricem:):D:D:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iyi bir pc varsa ondan iyisi yok ancak arkadaşlarla toplanıp pes falan oynanıcaksa o zaman ps3 den iyisi yok

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ps3 alamayanlar zorlanıyo pc nin kalitesi daha ii dıolar stres atıom zorlanmayın işte ps3 alan biri olsa hayatta öle bişe demez pc nin en iyi oyun grafiği çamur gibi ps4 çıksa ne olur ıfon 4le 4s arasındaki minik fark gibi bişe olur grafini geliştirirler daha bişe yapamazlar ztn dıer yönlerdende azcık özellik.:drool::drool: