Protein Tozları Zararlı Mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lqnd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
bizim millet bilinçsiz.adam yemeğine gereken önemi vermiyor.gidiyor.abitik kubitik tozlara para veriyor.doz da yok istediği kadar.gidin bütün araştırmalara bakın.hap toz olarak alınan vitaminler proteinlerin. etkinliği tartışılır.

herşeyin doğalı daha iyidir bu işi uzmanlardan yardım almadan yapmak intihar demek.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Zararlı daha geçen gün arkadaşım bu protein tozu yüzünden zehirlendi.

cagdasc

Asistan
Reaksiyon puanı
13
protein tozları yararlı mıdır, zararlı mıdır bu konu hakkında çok bir bilgim yok yorum yapamayacağım ancak şunu söyleyebilirim yaklaşık 1.5 yıldır düzenli olarak spora giden birisiyim
ancak hiç protein tozu kullanma ihtiyacı duymadım. kaslarım belirginleşmesini isterken hiç bir zaman gösterişli kaslarımın olmamasından kaynaklı bir durum olabilir.
şu anda vücudum spora başlamadan önceki durumunun çok ötesinde diyebilirim ancak bu şekilde devam etsem bile resimlerdeki kaslı vücutlu insanların seviyelerinde olabilme ihtimalimin olmadığını görebiliyorum.

bir de şu konuya yorum yapmak istiyorum. diyorsunuz ya protein tozundan alacağın proteini tavuktan alabilirsin diye, günümüzde yetişen tavuklar tamamiyle ticari ürünler olup kendilerine yem olarak verilen antibiyotiklerle kısa zamanda hareketsiz ortamlarda büyüyüp önümüze et olarak gelen ürünlerdir. Tabi diğer bir protein kaynağı yumurta da yine fazla yumurtlasın diye ekstra ilaçlarda yine ticari olarak oluşturulmuş yumurta tavuklarının ürünler.
Yani nasıl beslenirsek beslenelim bir şekilde istemediğimiz şeyleri vücudumuza alıyoruz.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
diyorsunuz ya protein tozundan alacağın proteini tavuktan alabilirsin diye, günümüzde yetişen tavuklar tamamiyle ticari ürünler olup kendilerine yem olarak verilen antibiyotiklerle kısa zamanda hareketsiz ortamlarda büyüyüp önümüze et olarak gelen ürünlerdir. Tabi diğer bir protein kaynağı yumurta da yine fazla yumurtlasın diye ekstra ilaçlarda yine ticari olarak oluşturulmuş yumurta tavuklarının ürünler.
Yani nasıl beslenirsek beslenelim bir şekilde istemediğimiz şeyleri vücudumuza alıyoruz

Şurda anlattığını başkasına anlattığımda benimle dalga geçiyorlar kafa mı buluyosun fabrikaya giripte gördün mü diyorlar. O tavuğu yediklerinde ne kadar kendilerine zarar veriyorlar bilmiyorlar konuşuyorlar boş boş. Allah beyin vermiş ne yediğini sor soruştur neden kendi sağlığını tehlikeye atıyosun

cagdasc

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Şurda anlattığını başkasına anlattığımda benimle dalga geçiyorlar kafa mı buluyosun fabrikaya giripte gördün mü diyorlar. O tavuğu yediklerinde ne kadar kendilerine zarar veriyorlar bilmiyorlar konuşuyorlar boş boş. Allah beyin vermiş ne yediğini sor soruştur neden kendi sağlığını tehlikeye atıyosun

ilginç gerçekten. bu saklı gizli bir şey bile değil bile değilmiş. geçen hafta bununla ilgili bir köşe yazısı okumuştum linkten görebilirsiniz.
http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/soner-yalcin/tavuk-tartismasi-607164/

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bir süre sonra yağ çuvalına dönüşmek için protein tozu denen şeyleri alabilirsiniz.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bir süre sonra yağ çuvalına dönüşmek için protein tozu denen şeyleri alabilirsiniz.

O kas illa yağa dönecek zaten sporu bırakınca ayrıca diğer kasların protein kimyasını değiştirdiği için o kas sarkacak bunun kaçarı yok

major24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O kas illa yağa dönecek zaten sporu bırakınca ayrıca diğer kasların protein kimyasını değiştirdiği için o kas sarkacak bunun kaçarı yok

Kas ne sarkar ne de yağa döner. Açıklamasını zamanım olmadığı için yapamayacağım googledan bulabilirsiniz.

Diğer arkadaşlarında dediği gibi yediğimiz tavuk, yumurtalar normal olmayan şartlarda yetiştiği için hiçbiri protein tozlarından daha zararlı değildir.

Bu protein tozları İlaç değil takviye besindir. Peynir özaltı suyundan yapılır. (detayı google amcada) iyi beslenmiyorsanız bu tozlarla (supplamentlerle ) bir yere varamazsınız. Bunları beslenmenize takviye için almalısınız. Alacağınız ürünün en ucuzunu değil , tanınmış bilinen markaları alın.

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kardeşim iyide sentetik protein benim ne işime yarayacak sen tavuğun yada peynirin içinden alıp proteini toz haline getiremezsin getirsende ölü protein olur o vücudu kandırmaktan başka bişey değil bu
Ölü-Canlı protein nasıl olur pek anlamadım ama tvuğu pişirdiğimizde zaten yakarak protein yapısını bozmuş oluyoruz ayrıca sindirim sisteminde de asitlerle bazlarla iyice parçalanıyor. Ben burada protein tozu firmalarını savunmuyorum hatta para kazanmasalar daha çok hoşuma gider.Ama bu bir zaman sonra normal öğünden aldığın karbonhidrat ve proteinin yetmemeye başladığı gerçeğini değiştirmez.
Wikide de bununla ilgili birşeyler var
http://tr.wikipedia.org/wiki/Protein_tozu

Ayrıca o canan karatay denen manyağada sakın inanmayın. Başka videolarını izleseniz anlarsınız zaten. Hastayı görmeden bile ölüm orucu tutturabilecek kadar piskopat birisi. :D

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Ölü-Canlı protein nasıl olur pek anlamadım ama tvuğu pişirdiğimizde zaten yakarak protein yapısını bozmuş oluyoruz ayrıca sindirim sisteminde de asitlerle bazlarla iyice parçalanıyor. Ben burada protein tozu firmalarını savunmuyorum hatta para kazanmasalar daha çok hoşuma gider.Ama bu bir zaman sonra normal öğünden aldığın karbonhidrat ve proteinin yetmemeye başladığı gerçeğini değiştirmez.
Wikide de bununla ilgili birşeyler var

pişirmekten kastın mangalda pişirmek ise. o zaman zaten o yağların çoğu ısıyla birlikte trans yağa dönüşüyor.zaten onu uzmanlar önermiyor ki.sağlığına önem veren adam da öyle yapmaz herhalde.

Yetmediği nokta da diyorsun.doğru diyorsun da.bur da işler tam tersi işliyor.Atıyorum.Vucutun 18 g proteine ihtiyacı var.15 ini bu protein tozlarından alıyor.3 ünü doğal yollardan.bunun tam tersi olması lazım işte.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Kas ne sarkar ne de yağa döner. Açıklamasını zamanım olmadığı için yapamayacağım googledan bulabilirsiniz.

Diğer arkadaşlarında dediği gibi yediğimiz tavuk, yumurtalar normal olmayan şartlarda yetiştiği için hiçbiri protein tozlarından daha zararlı değildir.

Bu protein tozları İlaç değil takviye besindir. Peynir özaltı suyundan yapılır. (detayı google amcada) iyi beslenmiyorsanız bu tozlarla (supplamentlerle ) bir yere varamazsınız. Bunları beslenmenize takviye için almalısınız. Alacağınız ürünün en ucuzunu değil , tanınmış bilinen markaları alın.

Kas yağa dönmez ama sarkar babamdan biliyorum et dediğimiz kastır altındada deri bulunur sert ve yumuşak kas olur sarkar bunlar. Yalancı takviye deriz biz ona google allah değil ya her zaman doğruyu söyleyecek. Sen proteini nasıl toz haline getireceksin biri bana bunun açıklamasını yapsın o tozsa hile vardır mutlaka dalından koparıp toz haline gelmez gelsede bir işe yaramaz o anca vücudun kimyasını bozar bana hiç savunmayın protein tozunu ancak zarar

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ben protein tozu değil de amino asit haplardan kullanmıştım bir ara. aradan 1 yıl falan geçti hiçbir şekilde erime sarkma olmadı. yaşımın da etkiisi var tabi. ama protein tozunu arkadaşlarım kas yapmaktan çok kilo almak için kulllanıyorlar. ben pek güvenemedim açıkçası toza.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
ben protein tozu değil de amino asit haplardan kullanmıştım bir ara. aradan 1 yıl falan geçti hiçbir şekilde erime sarkma olmadı. yaşımın da etkiisi var tabi. ama protein tozunu arkadaşlarım kas yapmaktan çok kilo almak için kulllanıyorlar. ben pek güvenemedim açıkçası toza.

Aminoasit yine protein tozuna göre masum

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Aminoasit yine protein tozuna göre masum
evet amino asit vücudun protein üretimi/alımını vs. destekliyor diye biliyorum ben. ama ben kullandıkça vücudumu biçimlendirdiğini kasları ortaya çıkardığını gözlemledim. ama protein tozu kullanan arkadaşlarımın sadece kasları dolgunlaştı. bence kasları geliştirdiği falan yok sadece irileştiriyor. zaten sporu bırakalı oldu baya. formum da yerinde allaha şükür. böyle takviyelere başvurmayı düşünmüyorum. düzenli olarak ton balığı falan yiyip arada mekik, şınav çekerek de formda kalınıyor. ;)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
evet amino asit vücudun protein üretimi/alımını vs. destekliyor diye biliyorum ben. ama ben kullandıkça vücudumu biçimlendirdiğini kasları ortaya çıkardığını gözlemledim. ama protein tozu kullanan arkadaşlarımın sadece kasları dolgunlaştı. bence kasları geliştirdiği falan yok sadece irileştiriyor. zaten sporu bırakalı oldu baya. formum da yerinde allaha şükür. böyle takviyelere başvurmayı düşünmüyorum. düzenli olarak ton balığı falan yiyip arada mekik, şınav çekerek de formda kalınıyor. ;)

Kızlar zaten aşırı kaslı erkekleri sevmiyor aksine atletik vücuttan hoşlanıyorlar ne gerek var bu kadar kas yığınıı olmaya dediğin gibi yediklerine dikkat edip her gün yer yer egzersiz yaptığımız zamanda kaslarımız belirginleşir olgunlaşır neden bu zehri içiyorlar ki anlamıyorum

major24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kas yağa dönmez ama sarkar babamdan biliyorum et dediğimiz kastır altındada deri bulunur sert ve yumuşak kas olur sarkar bunlar. Yalancı takviye deriz biz ona google allah değil ya her zaman doğruyu söyleyecek. Sen proteini nasıl toz haline getireceksin biri bana bunun açıklamasını yapsın o tozsa hile vardır mutlaka dalından koparıp toz haline gelmez gelsede bir işe yaramaz o anca vücudun kimyasını bozar bana hiç savunmayın protein tozunu ancak zarar

bir önceki mesajınızda " kas yağa dönecek " diyen sizsiniz , şimdi de dönmez diyorsunuz. Ne çabuk fikir değiştirdiniz.
Hadi diyelim ki sizin dediğiniz gibi kas sarkar olsun. "arnold schwarzenegger" ,"sylvester stallone" gibi vücudu sağlam aktörlerin eski kas kütlelerini biliyoruz. Şu an ki vücutlarındaki kaslar neden eskisi kadar yok ? Neden sizin dediğiniz gibi sarkık değil ? Neden ? Çünkü kas sarkmaz. İdman atmadığınız dolayısıyla kasları zorlamadığınız için kaslarınızı eskisi kadar çalıştırmıyorsunuz. Sporu bırakınca eskisi kadar beslenmiyor yani kaslarınıza gerekli yakıtı vermiyorsunuz , dolayısıyla o kaslar küçülmeye başlıyor. Kaslar küçülüp , vücut yağlanmaya başlayınca doğal olarak sizler de kasların yağa döndüğünü sanıyorsunuz. en basit olarak böyle anlatabilirim. detaylı açıklama google amcada :D
Protein tozuna gelirsek , tabi ki dalında toz halinde bulunmuyor. Benim aklımda kalan " peynir özaltı suyunun bir şekilde kurutulması " ile yapıldığı. Her detayını bilsem Harita müh okuyup bitirmek yerine direk supplement üretmek için kimya okur fabrika açardım. Sizin eczanelerden aldığınız vitaminler , pastiller , marketten aldığınız tavuk göğsü , peynir, ..... vs. hangisi dalda yetişiyor. Her biri işlemden geçmiyor mu ?
Her yerde bas bas bağırıyorlar " bu supplementler öğünlerinizin yerini almamalı" diye. bunları beslenmenize takviye olarak kullanmalısınız.
Spora yeni başlayan biri için hiç gerek yok. Onlar beslenme ile gerekli besinleri alabilir. AMa daha ileri seviye biri , ort 200-300gr protein , 400gr karbonhidrat , 60-80gr yağı normal beslenme ile nasıl karşılasın ? hele ki bu kişi sporu hobi olarak yapıyorsa , normalde çalıştığı bir işi varsa... ?
birde besinlerin sindirilip kana karışma süreleri var. senin idmandan sonra yediğin yemek 3 saat sonra kana karışırken içtiğin protein tozu whey , isolate ise max 30 dk da kana karışır. yeni sporcular için önemli değil ama ileri seviyede bunlar önemli.

Bir arkadaş demiş kilo almak için protein tozu kullanıyor diye... kilo almak için Karbonhidrat tozu kullanırlar ki gerek yoktur karbonhidrat tozuna. sporcular bulk dönemlerinde karbonhidrat tozu yerine 1 tencere pilav yaparlar ve onu yerler gün boyu , tavuk ile.

Vücut geliştirme bir spor değil yaşam biçimidir.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
bir önceki mesajınızda " kas yağa dönecek " diyen sizsiniz , şimdi de dönmez diyorsunuz. Ne çabuk fikir değiştirdiniz.
Hadi diyelim ki sizin dediğiniz gibi kas sarkar olsun. "arnold schwarzenegger" ,"sylvester stallone" gibi vücudu sağlam aktörlerin eski kas kütlelerini biliyoruz. Şu an ki vücutlarındaki kaslar neden eskisi kadar yok ? Neden sizin dediğiniz gibi sarkık değil ? Neden ? Çünkü kas sarkmaz. İdman atmadığınız dolayısıyla kasları zorlamadığınız için kaslarınızı eskisi kadar çalıştırmıyorsunuz. Sporu bırakınca eskisi kadar beslenmiyor yani kaslarınıza gerekli yakıtı vermiyorsunuz , dolayısıyla o kaslar küçülmeye başlıyor. Kaslar küçülüp , vücut yağlanmaya başlayınca doğal olarak sizler de kasların yağa döndüğünü sanıyorsunuz. en basit olarak böyle anlatabilirim. detaylı açıklama google amcada :D
Protein tozuna gelirsek , tabi ki dalında toz halinde bulunmuyor. Benim aklımda kalan " peynir özaltı suyunun bir şekilde kurutulması " ile yapıldığı. Her detayını bilsem Harita müh okuyup bitirmek yerine direk supplement üretmek için kimya okur fabrika açardım. Sizin eczanelerden aldığınız vitaminler , pastiller , marketten aldığınız tavuk göğsü , peynir, ..... vs. hangisi dalda yetişiyor. Her biri işlemden geçmiyor mu ?
Her yerde bas bas bağırıyorlar " bu supplementler öğünlerinizin yerini almamalı" diye. bunları beslenmenize takviye olarak kullanmalısınız.
Spora yeni başlayan biri için hiç gerek yok. Onlar beslenme ile gerekli besinleri alabilir. AMa daha ileri seviye biri , ort 200-300gr protein , 400gr karbonhidrat , 60-80gr yağı normal beslenme ile nasıl karşılasın ? hele ki bu kişi sporu hobi olarak yapıyorsa , normalde çalıştığı bir işi varsa... ?
birde besinlerin sindirilip kana karışma süreleri var. senin idmandan sonra yediğin yemek 3 saat sonra kana karışırken içtiğin protein tozu whey , isolate ise max 30 dk da kana karışır. yeni sporcular için önemli değil ama ileri seviyede bunlar önemli.

Bir arkadaş demiş kilo almak için protein tozu kullanıyor diye... kilo almak için Karbonhidrat tozu kullanırlar ki gerek yoktur karbonhidrat tozuna. sporcular bulk dönemlerinde karbonhidrat tozu yerine 1 tencere pilav yaparlar ve onu yerler gün boyu , tavuk ile.

Vücut geliştirme bir spor değil yaşam biçimidir.

arnold-gordo.jpg

Kas direk yakılır yağa dönüşmez tabiki bu fotoğrafa bakarsanız kasların sarktığını görürsününüz. Et yumuşak kastır et dedikleri insan eti tamamen yumuşak ve sert kastan oluşur. Sen hala bana protein tozunu savunuyorsun. Sen şimdi boşver vitamini tavuğu ben zaten ilaç içmem tavuk yemem sen bana protein tozunu anlat. Sen kullanmaya devam et biz sana bişey demiyoruz :)

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
kendimce az da olsa açıklık getireyim kısa ve öz bir şekilde.
Protein takviye olarak ( tamamen şişmek ,görsellik için değil) kullanılır ise bir zararı olmaz.
tabi ki de aldığınız protein takviyesini de çalışmalarınız ile desteklemeniz gerekecektir.
düzgün bir uzman çalıştırıcı ile hiçbir sorun olmaz aksine yararını görmüş olursunuz.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
kendimce az da olsa açıklık getireyim kısa ve öz bir şekilde.
Protein takviye olarak ( tamamen şişmek ,görsellik için değil) kullanılır ise bir zararı olmaz.
tabi ki de aldığınız protein takviyesini de çalışmalarınız ile desteklemeniz gerekecektir.
düzgün bir uzman çalıştırıcı ile hiçbir sorun olmaz aksine yararını görmüş olursunuz.

Fikrinizi belirtmeniz güzel zaten dünya çapında hala daha açıklık getirilmemiş bir konu hala tartışılıyor

w0lf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bazı arkadaşlar kalp krizi diyor gülüyorum sarkar diyenlere zaten alıştık. Protein tozunun neden yapıldığını bilmeden sanki kimyasal ürünlerden yapılıyormuş gibi anlatılıyor. Arnold ın resmini koymuşsunuz sarkmış diye adamın yaşı 67 bi kendi dedenizi çıplak olarak arnold la yan yana koyun bakalım kim daha çok sarkmış kim daha iyi gözüküyor hatta kimin daha az hastalığı var görelim. Alt tarafı gıda takviyesi alıyorsunuz steroid kullanmıyorsunuz. Birde böbrek taşı oluşturur gibi bi yan etki söyleniyor ona da anlam veremiyorum. Böbrek yeterince sıvı almaz ve çalışmazsa taş oluşur. Benim bildiğim toz böbrekleri biraz fazla yoruyor buna yan etki denebilir ancak düzenli çalışan böbrek taş oluşturmaz.

Şimdi geleyim zararlı mı değil mi?

Peynir altı tozundan üretiliyor kullanacak kişinin alerjik durumu varsa o kişiye zararlıdır. Ancak alerji durumu yoksa zararı olmadığına eminim. Olmadığınıda şöyle kısaca anlatayım vücudunun gelişmesi (kas kütlesi için) gerekli ihtiyaçları var karbonhidrat ve protein bunları vücudun salgılamaz dışarıdan almak zorundasın zaten gıdalardan alıyorsun biraz daha hızlı büyümek için ek olarak supplement (protein tozu) kullanabilirsin. Zararlı olarak sadece steroid var bu sporda senin vücudun yaşına bağlı olarak belirli miktar testesteron üretiyor buda büyümek için etkili bir unsur. Gidip steroid kullanırsan işte yan etkiler burda başlar ve patlak verir kalp krizleri,saç dökülmeleri, erkeklerde kadınsı göğüsler, kısırlık... Tabi bunlarda bilinçsiz kullanımlarda patlak veriyor ancak ilerleyen yaşlarda illaki bi sorun çıkarır.

Steroid le protein tozunu karıştırmayalım .

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bazı arkadaşlar kalp krizi diyor gülüyorum sarkar diyenlere zaten alıştık. Protein tozunun neden yapıldığını bilmeden sanki kimyasal ürünlerden yapılıyormuş gibi anlatılıyor. Arnold ın resmini koymuşsunuz sarkmış diye adamın yaşı 67 bi kendi dedenizi çıplak olarak arnold la yan yana koyun bakalım kim daha çok sarkmış kim daha iyi gözüküyor hatta kimin daha az hastalığı var görelim. Alt tarafı gıda takviyesi alıyorsunuz steroid kullanmıyorsunuz. Birde böbrek taşı oluşturur gibi bi yan etki söyleniyor ona da anlam veremiyorum. Böbrek yeterince sıvı almaz ve çalışmazsa taş oluşur. Benim bildiğim toz böbrekleri biraz fazla yoruyor buna yan etki denebilir ancak düzenli çalışan böbrek taş oluşturmaz.

Peynir altı tozundan üretiliyor kullanacak kişinin alerjik durumu varsa o kişiye zararlıdır. Ancak alerji durumu yoksa zararı olmadığına eminim. Olmadığınıda şöyle kısaca anlatayım vücudunun gelişmesi (kas kütlesi için) gerekli ihtiyaçları var karbonhidrat ve protein bunları vücudun salgılamaz dışarıdan almak zorundasın zaten gıdalardan alıyorsun biraz daha hızlı büyümek için ek olarak supplement (protein tozu) kullanabilirsin. Zararlı olarak sadece steroid var bu sporda senin vücudun yaşına bağlı olarak belirli miktar testesteron üretiyor buda büyümek için etkili bir unsur. Gidip steroid kullanırsan işte yan etkiler burda başlar ve patlak verir kalp krizleri,saç dökülmeleri, erkeklerde kadınsı göğüsler, kısırlık... Tabi bunlarda bilinçsiz kullanımlarda patlak veriyor ancak ilerleyen yaşlarda illaki bi sorun çıkarır.

Aldığın protein takviyesinin doğal olmadığını yapay olduğunu sen daha iyi biliyorsun. Uzmanlar diyor ki toz haline geldiği an olay bitmiştir. Normalde protein kelliğe sebep olur mu ? Aksine protein saça iyi gelir ve saç yağında sadece ama sadece protein vardır. Kasları kandırabilirsin ama saç hassastır kaldır indir ile onu güçlendiremezsin

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26

Süt ürünlerinde süt* önce homojenizatörden geçiriliyor. Homojenizatörden geçen maddeler parçalanarak daha küçük maddelere ayrılıyor. Normalde kana karışmayacak maddelerde kana karışıyor. Bu maddeler kalp damarların tıkanmasına sebep olabiliyor. Peyniraltı suyunda da bu maddelerden bolca mevcut. (Sadece süt ürünleri değil mayonez ketçap tarzı bir çok ürünlerde homojenizatörden geçiyor.)

w0lf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aldığın protein takviyesinin doğal olmadığını yapay olduğunu sen daha iyi biliyorsun. Uzmanlar diyor ki toz haline geldiği an olay bitmiştir. Normalde protein kelliğe sebep olur mu ? Aksine protein saça iyi gelir ve saç yağında sadece ama sadece protein vardır. Kasları kandırabilirsin ama saç hassastır kaldır indir ile onu güçlendiremezsin

Bununda genetik olduğunu söylerim ne adamlar var yemediği kullanmadığı ilaç yok saçları yerinde duruyor. Kimisinin ırsi olduğu için dökülüyor protein kullanarak kel kalan adam görmedim ama steroid kullanarak kel kalan adam çok. :yes:

major24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arnold-gordo.jpg

Kas direk yakılır yağa dönüşmez tabiki bu fotoğrafa bakarsanız kasların sarktığını görürsününüz. Et yumuşak kastır et dedikleri insan eti tamamen yumuşak ve sert kastan oluşur. Sen hala bana protein tozunu savunuyorsun. Sen şimdi boşver vitamini tavuğu ben zaten ilaç içmem tavuk yemem sen bana protein tozunu anlat. Sen kullanmaya devam et biz sana bişey demiyoruz :)

Evet Arnold şuan 67 yaşında ve siz sadece şuan ki resmini koyuyorsunuz. O fotoğrafın yanına bir de gençlik fotoğrafını koyun. O aradaki devasa kas hacminin nereye gittiğini fark edeceksiniz. Bu fotoğrafı konuşursak bilek, biceps,triceps deki kas hacmi küçülse bile yaşına göre birçok gençten iyi duruyor. Göğüs ve karın kısmına gelecek olursak spor'u bırakan 67lik biri için oldukça makul. Eğer bu da kesmedi ise 67 yaşında hiç spor yapmayan bir amcanın resmini de 3. resim olarak ekleyin. Eminim spor yapmayan kişinin vücudu spor yapandan daha fazla sarkıktır yada deri-kemik iç içe girmiştir.

Az önce Müzik dinlemek için youtube'a girdim ve ana ekranda bununla karşılaştım, buyurun izleyin.
https://www.youtube.com/watch?v=emjPA9mvwKs

Videodaki 45lik sporcunun karnına dikkat :)

"Vücut geliştirme bir spor değil yaşam biçimidir."

major24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Az önce gene youtube ana ekranında bir videoya denk geldim ve 50dk boyunca izledim. Vücut geliştirme ve Supplement-Steroidler hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler , bilgilerinin doğruluğunu sınamak isteyenler izlesinler.

Video ile ilgili :

- sağda oturanlara sinir oldum, Dr Faruk Öncel spor geçmişi olan kişilerin konuşmalarına kaynak yapıp onlara karşı söylemlerde bulunuyor. Sonrasında karşı tarafın cevap vermesi için söz hakkı tanımadan konuyu değiştiriyor. Bu nedenle yer yer sinir olacağınız kısımlar olacak. Sabırlı olup dinlemenizi öneririm. Hatta Spor geçmişi olan kişilerin yaptığı açıklamalarla doktorların yaptıkları açıklamalara bakın. Sizce hangi taraf kestirip atmak yerine açıklayıcı bilgiler veriyor ?

- Tartışmaya telefonla " Emekli Sat Komandosu Namık Ekin" i bağlıyorlar. Sunucu " niçin bu ilaçlar kullanılmamalı" gibi son derece taraflı bir soru yöneltiyor namık ekine ve 1.5 DK zaman tanıyor kendisine. Spor bakanlığı Kendisinden bu konu ile ilgili bir kitap yazmasını istemiş ve 200sayfalık bir kitap hazırlamış, Sunucu da 1.5 dk zaman tanıyor. Cevap : Supplementler (gıda takviyesi)FAYDALIDIR diyor Ama hormonları kontrol altında almalarını söylüyor , tehlikesi nedeniyle.

- Ek olarak 12:47, 33:30 , 46:30 , 47:15 'inci dakikalara dikkat etmenizi tavsiye ederim.
- pr dr çetin işleğen 'in 14:00 ve 46:30 da söyledikleri sözleri karşılaştırın. 50 dk da yola geldi :D

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
kesinlikle kullanmayin.yan etkileri çok fazla.genellikle spor salonlarinda çok fazla teşvik ediliyor.ve nedense hiç yan etkilerinden bahs edilmiyor.onlarin yaptiği vucut zaten görüntü sadece.biiraktiğiniz andan itibaren hem yan etkileri artiyor hemde eski vucut görünümünüzün kalmasi imkansiz.ben de eskiden çok gittim böyle salonlara insan vücüdün hizli gelişmesini istiyor,erken iyi bir görüntü kazanmasini istiyor ancak çok dikkatli olmak lazim.Bir şeyi lizlandirayim derken kökten yavaşlamamak için.yine de kullanmayi düşünüyorsaniz bence kesin bir diyetisyen yada bir doktora danişin derim.
Adamlar para kazanıyorlar bunları sayıp, kerizmi bu herifler de zararlı desin ? Eğer bir şey satıyorsan, satmak için her tür reklamı yapacan. Ama yalan, ama gerçek, ama eksik bilgilendirme var bilmem. Tavsiye eden doktor şu zamana kadar duymadım, spor salonunda hoca olmaya gelince de orada profesyonel diye adlandırılanları da biliyorum, benim sınıf arkadaşım da bir ara o "Profesyonel" lerdendi. Adama sorsam ki dehidrasyon nedir, vücuda ve kas yapımına etkisi nedir ? Bilmez. Antreman sonrası yenmesi gereken sıvı şekerleri say deyim, mandalin diyemez, bitkisel protein desem kuru fasülyeyi demeyi bırak o ne la ? Etten almıyor muyduk onu ? der. Kısaca spor salonlarındaki hocalar birbirlerini taklit ediyorlar ama aralarında gerçekten bilen birisi yoksa o zaman hepsi fos oluyor. 1-2 tane iyi hocamız vardı ve eskiler onlardan bir şeyler kapmışlardı ama onlar da ayrıldı, kalan hocalar tırt :/

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Zararlı tabi. O sonuçta kalp kasını da geliştirdiği için kalp sıkışması riski var.