Projem hakkında yorumlarınızı bekliyorum. puanza.com

killbillgates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler, hem benim için alıştırma olsun hem de millete faydalı olması amacıyla ygs lys puan hesaplama ve daha önemlisi başka hiç bir sitede görmediğim türkiye sıralaması gösterme özelliği olan siteyi bitirip yayınladım. Site hakkında tasarım veya herhangi bir konuda olumlu ya da olumsuz yorumlarınızı bekliyorum. http://www.puanza.com

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Aşırı kolay bir kullanımı olan güzel bir site. Başka hiçbir sitede görmediğin Türkiye sıralaması işe yaramayan bir şey de ondan :D yani 2013 de 500. olan kişi 2012 de 1500. oluyor. Bu da çok farklı üniversiteler demek. Haliyle bir gerçekliği yok. Sınav zorsa yukarda olursun kolaysa aşağıda. Buna göre bir aritmatik çıkarıp tahmin yapabilir mesela. Ayrıca Türkiye sıralamasında bazen 0 yazdığı oldu. Nedenini bulmak sana düşer artık :D Geri kalanıyla güzel
Edit: Öylesine kurcalarken başka hatalarda buldum sanırım

killbillgates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorumların için teşekkür ederim hocam. Olumsuzlar da dahil:) Türkiye sıralaması bilakis çok yardımcı oluyo diye düşünüyorum. Diğer yıllarla karşılaştırınca yüksek zannettiği puanının sınavın kolaylığından olduğunu, yüzdelik diliminin çok da iyi olmayacağını son 3 yıla bakarak anlayabilir, aynı şey tam tersi için de geçerli. Aslında sitenin fikir çıkış noktası da bu oldu. Biyerde türkiye sıralaması lazım oldu, durmadan pdflerde excel dosyaları arasında boğulurken bu fikir aklıma geldi. Sıfır göstermesinin sebebi ösymnin verilerinden kaynaklanıyo. Bazı puanlar için sıralama görünmüyo artık nası oldu çok da kafa yormadım ama veriler öyle, yapabileceğim bişey yok yani:) Aslında en çok uğraştığım konular kullanılabilirlik, göz yormaması vs'ydi. O konudaki müsbet yorumun için teşekkür ederim.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Aslında doğru, geçmiş yılların sınavlarını çözen için faydalı olacaktır hiç öyle düşünmemiştim. Sadece deneme sınavlarına odaklanmıştı. Önümüz sınav, pek çok kişiyi misafir edersiniz umarım sitede;)

killbillgates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim hem yorumların hem mesajın için:) Ben de çok kişinin gelmesini istiyorum ama sorun çıkma ihtimalini yükselttiği için:) Ne kadar çok hata o kadar çok çözüm= bilgi:)

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
chromedan girilmiyor direk %40 kaybettin

killbillgates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hatta sadece bir kişi firefox diğerleri chrome kullanıcısı. İlk istatistiğimi de yayınlamış oldum:)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

hayır giriliyor sende sorun var

bide google arama motorundan aratınca siten çıkmıyor

Hocam daha siteyi açalı bi gün oldu örümcekleri daha göndermemiştir siteye:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Grafikler mükemmel bir sadelikte. Renkler birbiriyle çok uyumlu. Türkiye istatistiği güzel olmuş gerçekten. Yalnız YGS sıralamasını gösteriyor fakat LYS sıralamasını göstermiyor.

killbillgates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Grafikler mükemmel bir sadelikte. Renkler birbiriyle çok uyumlu. Türkiye istatistiği güzel olmuş gerçekten. Yalnız YGS sıralamasını gösteriyor fakat LYS sıralamasını göstermiyor.

Yorumun için teşekkür ederim. Şimdi tekrar kontrol ettim server kaynaklı mı bi sorun var diye lys sıralaması da görünüyo. Altta lys sıralamamı göster butonuna belki tıklanmamıştır, istersen bi daha dene. Bu arada beğenenler facebookta da beğenirse çok makbule geçer arkadaşlar:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hata yönetimi konusunda biraz daha duzenlemen gerekiyor
Grafikler gayet iyi.
Feragatname icin, footer da olabilecek yanlis hesaplamalardan sorumlu degiliz gibi bir yazi koyman iyi olabilir
Yardim icin bir kac mouse over text fena olmazdi...
Mobil site versiyonu olursa cok daha iyi olur...

Bunun disinda gayet iyi, begendim!

killbillgates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hata yönetimi konusunda biraz daha duzenlemen gerekiyor
Grafikler gayet iyi.
Feragatname icin, footer da olabilecek yanlis hesaplamalardan sorumlu degiliz gibi bir yazi koyman iyi olabilir
Yardim icin bir kac mouse over text fena olmazdi...
Mobil site versiyonu olursa cok daha iyi olur...

Bunun disinda gayet iyi, begendim!

Sadece aobp alanında bi sıkıntı var şuan onu da düzelticem, bunun dışında bi hatayla karşılaştıysanız eğer burada paylaşabilir misiniz? Dediğiniz feragatname tarzı bi uyarıyı da koysam iyi olur asılda. Son olarak nerede ne yazmasını isterdiniz yardım için? belki de siteyi ben yazdığım için kullanımında anlaşılması zor yerleri farketmeyebilirim.

Bir de mobilde site gayet rahat görünüyo, iphone ve ipadte test ettim. Siz nasıl bi sorunla karşılaştınız bu konuda?

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Kardeşim gayet güzel olmuş eline koluna sağlık, Grafikler yerinde abartılı hiç birşey yok. On numara beş yıldız. ;)

Geliştirme konusunda bu işin sonu olmaz sana tavsiyem diğer sınavlar içinde bu uygulamayı geliştir. Hatta üyelik sistemi aç ve kullanıcılar kaydedebilsin. Bu iş tutar benden solemesi :)

İş süper.

TyC

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arayüzünü beğendim. Bence gayet sade ve amaca yönelik güzel bir site olmuş. Ellerine sağlık.

killbillgates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=122238]TyC[/MENTION]; teşekkür ederim, siteye ayırdığım zamanın çoğu koda değil tasarıma harcandı kullanılabilirliği artırabilmek için. Bu 6. tasarım sanırsam:)
[MENTION=75077]enable[/MENTION]; olumlu yorumların için teşekkür ederim. Siteyi geliştirmeye devam edicem. Dediğin özellikleri ilk fırsatta eklicem. Üye olanlar için deneme sonuçları kaydı,deneme bazında veya ders bazında ilerleme durmunu gösteren grafik, bu sonuçları facebook vs paylaşım, kendi arkadaş grubunun durumunu görebilme gibi özellikleri yazmama başlıcam bu günlerde. Tabi haberler kısmı olmazsa olmaz:) Bunlardan başka önerileriniz olursa onları da değerlendirmek isterim.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
tabloların stili güzel ama fonksiyonların dip dibe olması göz yorucu. her işlevi ayıracak şeyler yapmanı öneririm.

killbillgates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tabloların stili güzel ama fonksiyonların dip dibe olması göz yorucu. her işlevi ayıracak şeyler yapmanı öneririm.

Teşekkür ederim öncelikle. Zaten sayfanın genişliğini elimden geldiği kadar büyük tutmaya çalıştım, daha da tabloları nasıl ayırabilirim bilmilyorum açıkçası. Öneriniz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.

killbillgates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu arada facebookta da beğenirseniz çok makbule geçer site daha çok yeni:)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Teşekkür ederim öncelikle. Zaten sayfanın genişliğini elimden geldiği kadar büyük tutmaya çalıştım, daha da tabloları nasıl ayırabilirim bilmilyorum açıkçası. Öneriniz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.

öncelikle yazdığın anda hesaplama olayı programcı açısından güzel gözükse de kullanıcının bazen fark edememesi durumu oluyor.
ayrıca sonuç tablolarının daha hesaplama yapılmadan önce ekranda yer alması kalabalık bir görüntüye yol açıyor.
dolayısıyla sadece formların yer aldığı bir arayüz geliştirirsen ve hesapla tuşuna basınca lightbox benzeri bir sistemle sonucu gösterirsen hem arayüz daha sade olacaktır hemde kullanım kolaylığı yaratacaktır.

sonuç tablolarının çıkmasıyla oluşacak boş alanlarda özellikle en üste mutlaka gösterişli bir logo koymanı öneririm.
eğer daha yeni moda bir tasarım istiyorsan arka plana yüksek miktarda blur efekti uygulanmış konu ile ilgili kaliteli bir fotoğraf koyup sitenin adını düz beyaz veya siyah (resmin ağırlıklı tonunun tam tersinde) yazabilirsin. bunu twitter login sayfasında uzun süre kullandı çok beğenildi.

iki ayrı form var anladığım kadarıyla birde ortak değer olan aobp değeri var.
aobp değerini ayrı bir kutu yapıp altına açıklamasını yazarak kutunun dolu görünmesini sağlayabilirsin.
ardından diğer iki formu dersleri gruplayarak yerleştirebilirsin.

Logo
|----------------------|
|_aobp_________________|
|_aobp aciklamasi______|
|----------------------|

|-------| |------------|
|form 1 | | form 2 ____|
|_______| |____________|
|_______| |____________|
|_______| |____________|
|hesapla| |__hesapla___|
|-------| |------------|

gibi birşey olabilir

killbillgates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@ocnd; uzun yorumun için teşekkür ederim, bu yorumlar benim için çok önemli. İlk web sitem olması hasebiyle geri bildirimlere çok ihtiyacım var. Dediğin lightbox olayını ben de düşündüm fakat kendi denemelerimde kullanışlı olmadığına karar verdim. Misal amacım ilk 15.000'e girmek ve ben netlerle oynayarak sıralamayı tutturmaya çalışıyorum. Her seferinde açılan pencereyi kapatmak hoş gelmedi gözüme. Benim amacım sayfa bile yenilenmeden tek tıklamayla kullanıcıyı sonuca ulaştırmak. Logo olayında haklısın, şuan logoyu az buçuk bitirdim aslında, facebook sayfasına da koydum deneme amaçlı. Siteyi şu haliyle geri bildirim almak için hemen yayına soktum. yakında haberler, deneme soru cevaplar gibi bölümleri aktif edicem. Aobp kısmını da diğer kısımları da sade tutmamın amacı aslında daha çok mobil kullanıcılar içindi. Tabi önerilerini tekrar gözden geçiricem, tekrar teşekkür ederim.
[MENTION=378176]kehfest[/MENTION]; puanlama hatalı derken açabilir misin biraz? Ne kadar sapma oldu senin düşündüğünden?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
İşyerinde Bu Hatayı Alıyorum

K6q8pk.jpg
[/url]

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=284592]killbillgates[/MENTION] geçen senenin puanlama sistemine göre 2 puan sapma var

killbillgates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=62584]NikeSteeL[/MENTION]; stopforumspam sistemini anlamaya çalışıyorum şuan, anladığım kadarıyla sizin o şirketten birileri spam yapmış, yani stopforumspam öyle iddia ediyo. Ama araştırmaya devam ediyorum, bu arada da belki bilen birileri aydınlatabilir bizi.

[MENTION=378176]kehfest[/MENTION]; bütün puanlama sistemleri standart katsayılarla hesaplar puanları, ösym hesaplarken standart sapma da uyguluyo her sorunun değeri sınava girenlerin o soruyu doğru yapıp yapmamasına göre değişiyo. 1-2 puanlık sapmalar gayet norma yani.

killbillgates

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bikaç hatayı daha düzelttim, teşekkürler:)

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bayıldım bu siteye. Müdavimiyim artık :D Android uygulaması da yaparsanız süper olur valla.

HarunT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten çok başarılı ve pratik bir site.Donanımhaber forumu haberini almış, inanılmaz popülerleşmeye başladı site.Hak edene hakkını vermeli tabi benim de çok işime yarıyor. :clap:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben begendim fakat benim ygs sıramama da yakın acaba gerçekten doğru mu