Programlamaya başlamak istiyorum

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Programlamaya başlamak istiyorum hangi dil başlangıç seviyesine daha uygundur ayrıca bana yardımcı olacak kaynak lazım o dilde onu da özelden atarsınız ayrıca programlama yapacağım programı da söylerseniz sevinirim

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Microsoft Studio , Bu program ile bircok dil(vb , vbNet, c , c# , c++ , aspNet, adoNet vs vs) yazabilirsin.

Bana gore en kolayi c# cunku bende sadece c# biliyorum :D

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Microsoft Studio , Bu program ile bircok dil(vb , vbNet, c , c# , c++ , aspNet, adoNet vs vs) yazabilirsin.

Bana gore en kolayi c# cunku bende sadece c# biliyorum :D
Peki c# öğrenmesi kolay mi diğerlerine göre? Ne kadar zamanda program yapmaya başlanabilir ?

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Programlamaya başlamak istiyorum hangi dil başlangıç seviyesine daha uygundur ayrıca bana yardımcı olacak kaynak lazım o dilde onu da özelden atarsınız ayrıca programlama yapacağım programı da söylerseniz sevinirim
Matematik bölümünde algoritma dersi alırken hocamızın öğretme taktiği şu idi ilk önce algoritmayı öğrenmeniz gerekir bunun için basit bir yazma diliyle algoritmayı öğrenmeniz lazım sonra diğer gelişmiş dillerle devam etmeniz gerekir demişti ne kadar yanlış ne kadar doğru bilmiyorum ama ilk önce turbo pascal ile algoritmayı öğrenip sonra c gibi C++ gibi dillere geçmeni öneririm.Direk gelişmiş dillerle başlayınca insanı bunaltıyor ama turbo pascal gibi basit dillerle başlarsan hem kanın ısınır hem seversin özgüvenin artar kendine inancın artar.

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Python ile ilk programımı yazdım 6saat çalıştım 5 saatte yazdım ama exeye dönüştüremiyorum Python 3.3 var

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Olmadı diye hatırlıyorum bilgisayarı açınca bir kere daha denerim

yhatam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence html ile basla hem bir kac kucuk bilgin olur biraz sıkıcıdır ama orta okullarda ogretilen ilk dil budur bende ilk bunu oğrendim

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Html biliyorum html sökmez bana :P php desen neyse ama html ne ya olanaklarımız gerçekten kısıtlı htmlde ama Python gerçekten süper hesap makinesi yazdım sadece 5saat kod çalıştım bilgimi ölçmek için yaptım ilk önce hesap makinem 15+10 a 1510 diyordu ama çözdüm sorunu

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Html biliyorum html sökmez bana :P php desen neyse ama html ne ya olanaklarımız gerçekten kısıtlı htmlde ama Python gerçekten süper hesap makinesi yazdım sadece 5saat kod çalıştım bilgimi ölçmek için yaptım ilk önce hesap makinem 15+10 a 1510 diyordu ama çözdüm sorunu

CSS ve Javascript bilginizi gelistirebilirsiniz. Bircok kod var bu iki alanda.

THacker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En rahat dil Java ve C# dir. Oncelikle birinden başlayın. Ben Java dan başlamıştım. Program olarak Visual Studio (C# için) ve NetBeans ya da Eclipse(Java için). NetBeans java da frame (pencere) tarzında uygulama için Eclipse ise Java console uygulaması yapmak için idealdir. Fakat NetBeans ın frame yapma özelliği olması sizin console uygulaması yapamayacaginiz anlamına gelmez ya da Eclipse de frame uygulama yapamazsınız diye bir şey yoktur. Site olarak kodadiyazilimci.com öneririm

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
En doğrusu ODTÜ veya İTÜ den başlamak. Ama o imkâna sahip olmayanlar veya o kadar derinlere dalmak istemeyenler için de bir çok yol ve yöntem sunulmuş. Doğru araştırınca, mutlaka bir şeylere rastlanılıyor.

Microsoft, biraz deneyime sahip olanlar ve işin mantık aşamasını kavrayabilecek yaşta veya seviyede olanlar için. (Microsoft) Small Basic adında bir şey geliştirmiş. Her şeyi içinde, ve ek bir şeyler istemez. Kendi web sitesi üzereinden, gerekli destek te bulunabiliyor.

Tabii, bu uygulama (veya araç) aynı zamanda Microsoft'un Net platformuna bir alıştırma ve yönlendirme amacı güdüyor.

Bir de, bir Üniversite projesi olarak "Scratch" var. (Bana fazla hitab edemese de, fikir olarak mükemmel buluyorum)

Zafer Computer

Doçent
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=389550]kmurat[/MENTION] Scratch ve App Inventorun ustasıyım ben :D ODTÜ mü İTÜ mü 13 yaşında çocuğum ben :D

xlorxlarge

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İlk olarak algoritma mantığını iyice bi öğrenin sonra C# tan başlayın hocam kolay ve bol kaynağı olan bi dil kaynak olarak mehmetx.com ve durgut.com gibi sitelerden öğrenmeye başlayabilirsin

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Evet temelim iyi sadece kod ezberlemede sıkıntı

Kodlar zaten az çok birbirlerine benzer. Bazı dil grupları var. Aynı grup'tan olan diller birbirlerine daha çok benzer. Kodların gördüğü işlevler de yine birbirlerinin tam aynısı olmasa bile, benzerlik taşır. Senin ezberlemeye çalıştıkların, başkalarının kod kalıpları olabilir. 15-16 yaşından sonra, öğrenme alışkanlıkların da değişir. Şu an taklit yöntemi ağırlıklı öğreniyor olmalısın. İleride, ilişkilendirme ve analiz yöntemlerine daha fazla yöneleceksin ve bugünkinden daha kolay anlayabileceksin. Her şey bir gelişme meselesi ve zaman içinde oluşur.

bqr19o7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
c dili herşeyin temelidir ilk onla bir başla sonra c# a geçersin sora python çıkmış yeni ona baya iyi diyorlar ona bakmak lazım son olarak ve en önemlisi java...

nobody946

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ben visual basic ile başladım, sonradan c#'a geçtim. Sen direk c#'tan başla vakit kaybetme. Program olarak Microsoft Visual Studio 2010 kullanabilirsin (ben şahsen 2010'u en son sürümden daha kullanışlı buluyorum).

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Evet temelim iyi sadece kod ezberlemede sıkıntı
O dediğin ilk başlarda yok zaten. Yeni başladığında takıldığın yerleri internetten bakarsın, sonra yapa yapa aklında ufaktan kalır, sonra bi bakmışsın hiç yardım almadan program yazıyorsun.

THacker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
C her şeyin temeli diye C den başlamak yanlıştır. Çünkü 0 programlama bilen bir kişi C dilini hemen kavrayamaz. Ben bile üst seviyede Java ve C# bildikten sonra ancak C diline başlayabildim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

c dili herşeyin temelidir ilk onla bir başla sonra c# a geçersin sora python çıkmış yeni ona baya iyi diyorlar ona bakmak lazım son olarak ve en önemlisi java...
C her şeyin temeli diye C den başlanmaz. Çünkü C'nin kütüphaneleri yoktur ve yeni başlayan biri için bu oldukça zordur. Ben en başta Java sonra C#'ı öneriyorum.

bqr19o7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla bizim üniversite önce c yi öğretti sonra c# sonra istersek seçmeli c++ ve java alabiliyoruz..