Programlama kitap karşılaştırma

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
KodLab kitapları temel için iyi olabilir belki ama ileri düzey bir şeyler bekliyorsanız yetersiz. Dikey eksen yayınları, papatya bilim kitapları iyi.
--- Gönderi Güncellendi ---
KodLab kitapları temel için iyi olabilir belki ama ileri düzey bir şeyler bekliyorsanız yetersiz. Dikey eksen yayınları, papatya bilim kitapları iyi.

erdem bey

Asistan
Reaksiyon puanı
17
--- Gönderi Güncellendi ---
açıkçası programlama mantığını yeni öğrenmeye çalışan birisiyim
elektrik-elektronik mühendisliğini okuyan birisi için yeterli olur mu?

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
İşin mantığıyla ilgileniyorsanız algoritma yeteneğinizi geliştirmenizi öneririm.

Temel bilgiye sahip olduktan sonra
Vasif Vagifoğlu Nabiyev Algoritmalar kitabı çok tavsiye ediliyor bilginiz olsun.

Yeni başlayan için c kitabı önerim yok araştırmak lazım.

Entürkteynment

Doçent
Reaksiyon puanı
186
Ben okul derslerini geçmek için volkan ışık c konu anlatımı videolarını izliyorum youtubeden. Ayrıca fahri vatanseverin de kitabı var bolca örnekle birlikte diğer dillerde var (c,c++,matlab,basic,java vs.) volkan ışık ı izlemeni öneririm temel oluşturur.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
O saçma sapan kitaplara para vermeyin, hatta mümkünse Kodlab'tan hiç kitap almayın. Adamlar internetten buldukları bilgileri basıp kitap yazıyor resmen. Birkaç istisna dışında bütün kitaplar o hâlde. İnternette her şey var, youtubeda videolar var. Vereceğiniz paraya yazık. Ne arıyorsanız internette aratın, muhakkak bulursunuz.

erdem bey

Asistan
Reaksiyon puanı
17
O saçma sapan kitaplara para vermeyin, hatta mümkünse Kodlab'tan hiç kitap almayın. Adamlar internetten buldukları bilgileri basıp kitap yazıyor resmen. Birkaç istisna dışında bütün kitaplar o hâlde. İnternette her şey var, youtubeda videolar var. Vereceğiniz paraya yazık. Ne arıyorsanız internette aratın, muhakkak bulursunuz.
öncelikle iyi forumlar
videolar var lakin ben açıkçası kitapdan öğrenmeyi seviyorum eğer kitap önerirseniz sevirim

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
öncelikle iyi forumlar
videolar var lakin ben açıkçası kitapdan öğrenmeyi seviyorum eğer kitap önerirseniz sevirim
İngilizce'niz varsa güzel kitaplar önerebilirim, yoksa Rıfat Çölkesen'in C programlama kitabı iyi sayılır, eem okuyan birisi için ne kadar uygundur onu bilemiyorum. Eem için arduino-pic benzeri teknolojiler öğrenmek daha doğru bence.

erdem bey

Asistan
Reaksiyon puanı
17
İngilizce'niz varsa güzel kitaplar önerebilirim, yoksa Rıfat Çölkesen'in C programlama kitabı iyi sayılır, eem okuyan birisi için ne kadar uygundur onu bilemiyorum. Eem için arduino-pic benzeri teknolojiler öğrenmek daha doğru bence.
ingilizceyi öğreniyorum şuan kitap tavsiye ederseniz sevinirim

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
The C Programming Language Dennis Ritchie
Bu kitap var önerebileceğim, biraz ağırdır ama en iyi C kitabı budur. Aynı şekilde C++ için de Bjarne Stroustrup'ın kitabı var.
Eğer bm alanına(gerçekten geçmek değil iş alanında geçmek) geçmek gibi bir niyetiniz varsa başka şeyler öneririm, ama eem alanında kalacaksanız yukarıdaki setlerde var olan veritabanı gibi kitaplar sizin için pek bir şey ifade etmeyecektir.

erdem bey

Asistan
Reaksiyon puanı
17
The C Programming Language Dennis Ritchie
Bu kitap var önerebileceğim, biraz ağırdır ama en iyi C kitabı budur. Aynı şekilde C++ için de Bjarne Stroustrup'ın kitabı var.
Eğer bm alanına(gerçekten geçmek değil iş alanında geçmek) geçmek gibi bir niyetiniz varsa başka şeyler öneririm, ama eem alanında kalacaksanız yukarıdaki setlerde var olan veritabanı gibi kitaplar sizin için pek bir şey ifade etmeyecektir.
iş alanına geçebilirim şuan temelini atmaya çalışacağım bu hususta kitap önerirseniz sevinirim

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
iş alanına geçebilirim şuan temelini atmaya çalışacağım bu hususta kitap önerirseniz sevinirim
Türkiye'de kalacaksanız java, c# öğrenin. Sonra da java ee, asp.net mvc öğrenin. C ile boşuna zaman kaybetmeyin, Türkiye'de bm alanında c ile alakalı iş ilanı çok az.
Yurtdışına gidecekseniz de java, c# iyi seçenekler. Ruby, python gibi diller de yurt dışında iş görür, burada görmez.

erdem bey

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Türkiye'de kalacaksanız java, c# öğrenin. Sonra da java ee, asp.net mvc öğrenin. C ile boşuna zaman kaybetmeyin, Türkiye'de bm alanında c ile alakalı iş ilanı çok az.
Yurtdışına gidecekseniz de java, c# iyi seçenekler. Ruby, python gibi diller de yurt dışında iş görür, burada görmez.
türkiyede kalacağım

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
türkiyede kalacağım
O zaman imkânınız varsa javaya ve javaee'ye yönelin. Ne olduklarını internetten araştırın. C#-Asp.net bu ülkede çok kullanılır, çok iş ilânı da olur ama bilenlerin sayısı da çok fazladır. Java teknolojileri daha az ilanda olmakla beraber java bilenler c#'a nazaran daha az olduğundan daha kolay iş bulma şansı vardır. Girin kariyer.net, yenibiris.com gibi sitelere bilişim alanında nasıl ilanlar var bakın ona göre ve zevkinize göre bir dil, bir teknoloji seçip onda yoğunlaşın.

Reaksiyon puanı
30
Programlama kitaplardan öğrenilecek bir şey değil. Saatlerce klavyeye yapışıp kod yazmanız size tavsiyemdir. Ayrıca algoritma bilgisi çok önemli bir şey es geçmemek lazım. Kitaplardan ancak temel bilgiler elde edilebilir. Bunun için internet iyi bir kaynak. Ayrıca anlatan birisinin olması kalıcılığı daha da arttırır ve dili öğrenmeniz kolaylaşır. Yine de kitap alacağım diyorsanız Kodlab' ı kesinlikle önermem. Yazarlar çok amatör ve kitap içerikleri çok sığ. Papatya Yayıncılık bu konuda biraz daha iyidir. Ancak yine de ingilizce kaynaklara yönelmenizi tavsiye ederim.

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

ilk başta kesinlikle ingilizcenin şart olduğunu vurgulayarak başlamak istiyorum. Kitap olarak da aşağıda okuduğum kitapları size de tavsiye ederim.
Algoritma konusunu kesinlikle pas geçmemenizi tavsiye ederim. The Art of Computer Programming adlı kitap seti içerisinde sadece algoritma için yazılmış kalınca bir kitabı var. Detaylara internet üzerinden de ulaşabilirsin. Türkçe yayınlardan ek olarak faydalanmanı ancak bunu sadece başlangıç olarak yapmanı tavsiye ediyorum. Tabii ki Türkiye'de yazılan veya yazılmış güzel kitaplar da var ancak ilerlemek istediğin şeyin tabanı ingilizce. İnternet üzerinde birçok video, tutorial vs. yerlerdende ingilizce olarak faydalanabilirsin.

(ingilizce) - Professional C++ / Wrox (Marc Gregorie)
(ingilizce) - Programming Principles and Practice Using C++, Second Edition / Addison Wesley (Bjarne Stroustrup)
(ingilizce) - The C++ Programming Language (4th Editon) / Addison Wesley (Bjarne Stroustrup)
(ingilizce) - The Art of Computer Programming, Volumes 1-4A (Box Set) / Addison Wesley (Donald E. Knuth)
(ingilizce) - C# 6 and .NET Core 1.0 / Wrox (Christian Nagel)

Eğer Türkçe olarak takip etmek istersen, ülkemizde de gururla okuduğum ve izlediğim çok değerli yazılımcılar bu işe öncülük yapıp kendi siteleri üzerinden bilgilerini paylaşıyorlar. (Umarım yanlış birşey yapmıyorumdur isim paylaşmanın burada ne derece uygun olduğunu bilmiyorum. Ancak bilgiyi paylaştığım için sorun olmayacağını düşünüyorum.)

1 - Burak Selim Şenyurt
2 - Daron Yöndem
3 - İlkay İlknur
4 - Engin Polat
5 - Aykut Taşdelen
6 - Hakan Uzuner

Daha da yazılarını takip takip ettiğim ancak adını yazmadığım yazılımcı veya öncülük eden insanlar da var. Hepsini buraya sığdıramayız tabii ki. Ancak ihtiyacın olması halinde internet üzerinden takip edebilirsin.

Saygılarımla