Programlama ile ilgili bazı sorular

Başlangıç için hangi dil?

• C

Kullanılan: 2 28.6%
  • C++

Kullanılan: 2 28.6%
  • Python

Kullanılan: 3 42.9%

• Kullanılan toplam oy
    7

alcohollic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar size sorular sormak istiyorum,

1-C ile C++ arasında OOP farkının dışında ne fark var?
2-OOP için Java yeterli midir?
3-Pyton nasıl bir programlama dilidir?
4-Başlangıç için pyhton iyi midir, yeterli midir?
5-Başlangıç için Pyhton mu iyidir yoksa C dilleri mi?(OOP dışında(C#))

Evet sorularım bu kadar teşekkür ederim.:rolleyes:

northpower

Asistan
Reaksiyon puanı
0
burdan bu sorulara cevap vermek çok uzun yazmak gerektirir. öncelikle oop için java yeterli mi diye sormuşsun. oop bir programlama stratejisidir. yani nesnesel programlama mantığı kullanarak program yazmak demektir. c java ya da python ile oop programlama yapılır. c# ile de yapılır. bence bu sorularını tek tek google amcaya sorarak cevapları birleştirmen daha iyi olacaktır senin için. üstelik yazılmış yığınla makale de var bunla ilgili. java tasarım kalıpları kitabını da incele derim, madem oop ye sarmışsın :) kolay gelsin.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Python başlangıç ve sonrası için iyi bir dildir. C veya C++ öğrenmek istersen, seçtiğin birisi ile de başlayabilirsin. Python, diğerlerine göre biraz daha öğrenmesi kolay bir dildir. Programlama mantığını anlamana fazlası ile yardımcı olur, uygulama da geliştirebilirsin.

C/C++ kullanmak istersen Qt kütüphanelerine bir göz atmanı öneririm. PyQt de, Python için Qt modüllerinden oluşur ve kullanışlıdır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Programlamaya başlamak için bir sürü yazılım var. Saymakla bitmez. Hangisi daha iyi veya daha uygun konusuna gelince, herkes farklı değerlendircektir. Bu başlangıç yazılımlarıda yine iki gruba ayrılabilirler.

1. Programlamaya giriş (veya çocuklar için) programlama dilleri. Ortak tek yanları, güvenli bir çerçeve içind çalışıyor olmaları. Ancak sistem veya dosyalar üzerinde etkisiz olduklarını söyleyebilmek, hepsi için mümkün değil. Çoğu ücretsizdir. "XKarel" denemek için bir örnek olabilir.

2. Eğitim amaçlı yazılımlar ise bazen ticari yazılımlarlada kısmen boy ölçüşebilen türden yazılımlar. olabiliyorlar. Bunlara örnek olarak "Phrogram"ı deneyebilirsiniz.

İlginç bulduğum bir yazılım ise "SIMPLE". Üç farklı çalışma moduna sahip. birincisi, yeni başlayanlar için. İkincisi tecrübeli kullanıcılara hitab ediyor ve üçüncü mod ise uzmanlara (gerçek uzmanlara) hitab ediyor.

Kişisel tavsiyem ise "Scratch". 12 yaş üstü herkese hitab ediyor ve dünyada yüzbinlerce kullanıcısı var. Türkiyede fazla tanınmıyor, çünkü biz Türkler (sonradan görmüşler olarak) her şeyin daima, en büyüğünü, en iyisini, en hızlısını, en pahalısını en fazlasını ve diğer en'lerini isteriz. Genelliklede avucumuzu yalarız.

alcohollic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
burdan bu sorulara cevap vermek çok uzun yazmak gerektirir. öncelikle oop için java yeterli mi diye sormuşsun. oop bir programlama stratejisidir. yani nesnesel programlama mantığı kullanarak program yazmak demektir. c java ya da python ile oop programlama yapılır. c# ile de yapılır. bence bu sorularını tek tek google amcaya sorarak cevapları birleştirmen daha iyi olacaktır senin için. üstelik yazılmış yığınla makale de var bunla ilgili. java tasarım kalıpları kitabını da incele derim, madem oop ye sarmışsın :) kolay gelsin.
forum niye var ki soruların cevabını almak için zaten google'a sorsaydım buraya sormazdım ben sizinde görüşünüzü almak istedim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Python başlangıç ve sonrası için iyi bir dildir. C veya C++ öğrenmek istersen, seçtiğin birisi ile de başlayabilirsin. Python, diğerlerine göre biraz daha öğrenmesi kolay bir dildir. Programlama mantığını anlamana fazlası ile yardımcı olur, uygulama da geliştirebilirsin.

C/C++ kullanmak istersen Qt kütüphanelerine bir göz atmanı öneririm. PyQt de, Python için Qt modüllerinden oluşur ve kullanışlıdır.
Teşekkür ederim görüşün için yabancı forumlara baktım ikisini öğren ama Python ile başla diyorlar.

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar android oyun/uygulama yazmak istiyorum, kodlarla ilgili bilgim sıfır. Kitap öneriniz var mı? En baştan anlatan bu kod bu işe yarar bunu böyle yaparsak böyle olur diyen? Yada internetten önereceğiniz site?