Programın kapatılmasını engellemek

kurnaz5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar eskiden bi proğram vardı ve listesine aldığı proğramın kapatılmasını engelliyodu bu tür bi proğram lazım arıyorum
mesela;calc.exe açık durumda ben bu exe nin görev yöneticisi dahil hiç birşekilde kapatılmasını istemiyorum bunu nasıl yapabilrirm

bide arkadaşlar ek soru olarak; bi proğramın başka proğrama gönderdiği parametreyi bulmak mümkünmüdür
teşekkür ederim

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
101
Bu tip bir program duymamıştım, bilen birileri vardır :)

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
virüs yapmaya çalışıyorsunuz.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Benzer bir program yazmıştım. seçilen programı sürekli kontrol ediyor diğer program kapanırsa tekrar çalıştırıp log dosyasına yazıyor şu saatte tekrar çalıştırıldı gibi.

FerdiAltan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Klasik Ctrl+Alt+Del combinasyonu devre dışı bırakma kullanılabilir
Guardian yöntemi kullanılabilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
görev yöneticsinin devre dışı bırakılması işime yaramaz
proğram kapanırsa yeniden başlat gibi bişey de işime yaramaz
virüsde değil

mesela nlsvc.exe yi görev yöneticisinden kapatamazsınız aynı bunun gibi

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Niyetinizi farketmeme rağmen sadece teorik bilgi paylaşacağım.

Sonuçta "Kapatılamaz" işlem yoktur, sadece "kapatılması için daha çok uğraşılması gereken işlem" vardır...

Bir uygulamayı windows servisi olarak gösterirseniz bir tür ayrıcalıklara sahip olucaktır, mesela kullanıcı taraflı sonlandırmaya karşı engel ve bir çok bakımdan istediğiniz gibi yani.

bunu biraz araştırın derim, bunun nasıl yapıldığınıda anlatırsam bildiğin ev yapımı bomba tarifi gbi bişey olucak sizin için. :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru

Sonuçta "Kapatılamaz" işlem yoktur, sadece "kapatılması için daha çok uğraşılması gereken işlem" vardır...

Bir uygulamayı windows servisi olarak gösterirseniz bir tür ayrıcalıklara sahip olucaktır, mesela kullanıcı taraflı sonlandırmaya karşı engel ve bir çok bakımdan istediğiniz gibi yani.

bunu biraz araştırın derim, bunun nasıl yapıldığınıda anlatırsam bildiğin ev yapımı bomba tarifi gbi bişey olucak sizin için. :D

servis olarak virüs yazabiliyorum yapmak istediğim şey bu değil(kendi yazdığım proğramın kapatılmaması değil) yani yanlış anlamışsınız beni
benim amacım calc.exe nin kapatılmamasını sağlamak hiç açılmamasını yada kapanınca yeniden açılmasını değil

kurnaz5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevaplarınız için teşekkür ederim

servis olarak virüs yazabiliyorum yapmak istediğim şey bu değil(kendi yazdığım proğramın kapatılmaması olayı değil) yani yanlış anlamışsınız beni
benim amacım calc.exe nin kapatılmamasını sağlamak hiç açılmamasını yada kapanınca yeniden açılmasını değil

bebeğim, elimde sanboxie var zaten ama amacım bi proğramın açılmamasını değil kapanmamalsını sağlamak

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Cevaplarınız için teşekkür ederim

servis olarak virüs yazabiliyorum yapmak istediğim şey bu değil(kendi yazdığım proğramın kapatılmaması olayı değil) yani yanlış anlamışsınız beni

bebeğim, elimde sanboxie var zaten ama amacım bi proğramın açılmamasını değil kapanmamalsını sağlamak

Bebişim aklıma çözüm gelmiyor ki. Araştırmak lazım yine de..

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
e tamam işte, kendi programında dahil başka programlarıda servis olarak başlatan bi program yazarsın, ama onun dışında sonuçta hatası yapısından kaynaklanıyor yani eğer başlangıcında bu tür yapısal nitelikler verilmezse yada düşük seviyeli verilirse hiç bi ayrıcalığa sahip olmaz, windows yada diğer programlar gözünün yaşına bakmaz sonlandırır.

Adama zorla akıl veriyorum ya, kafama vurdu html. :D

zeratul

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Microsoftun wgatray.exe ve wgatray.dll dosyaları bu mantıkla çalışıyor. Programlar kapatıldığı anda bunu kontrol eden ikinci program ilk dosyayı tekrar çalıştırıyor. Bu iki dosyanın çalışma mantığı belki yardımcı olabilir sana...