Powercolor HD 6870 Aşırı Isınma Problemi (Videolu)

Eyüphan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="colspan: 3"]Merhaba
Powercolor HD 6870 Bir ekran kartım var eskiden ne kadar zorlasamda maksimum 65 derece alırken şimdi bu değer 100 dereceleri buluyor yapmadığım şey kalmadı ekran kartının içini açıp bir güzel temizledim,termal macununu değiştirdim ama nafile.
GTA4 veya Watch Dogs oynarken sıcaklıklar 3 dakikada hemen 85 90 derecelere fırlayıveriyor boşta iken sıcaklık 55 60 arası geziyor
Bazı forumlardan bazı tavsiyeler aldım kasanın kapağı açık ve kapalı şekilde oyna sonuç ne olacak diye ve bende bunları videoya kaydettim:

Kasanın kapağı kapalı iken sıcaklık-fps değerleri:
[video=youtube;7iyanww_jx8]https://www.youtube.com/watch?v=7iyanww_jx8[/video]

Kasanın kapağı açık iken sıcaklık-fps değerleri
[video=youtube;0MzFZUDzy0I]https://www.youtube.com/watch?v=0MzFZUDzy0I[/video]

Yani videolardan da anlaşılacağı üzere kasanın kapağı açık iken maksimum 90 92 derece civarı kasanın kapağı kapalı ise 100 dereceyi buluyor yani 10 derece gibi bir fark var

Ben ne yapmalıyım? Ekran kartı başıma bela oldu tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler :(

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="colspan: 3"]Merhaba
Powercolor HD 6870 Bir ekran kartım var eskiden ne kadar zorlasamda maksimum 65 derece alırken şimdi bu değer 100 dereceleri buluyor yapmadığım şey kalmadı ekran kartının içini açıp bir güzel temizledim,termal macununu değiştirdim ama nafile.
GTA4 veya Watch Dogs oynarken sıcaklıklar 3 dakikada hemen 85 90 derecelere fırlayıveriyor boşta iken sıcaklık 55 60 arası geziyor
Bazı forumlardan bazı tavsiyeler aldım kasanın kapağı açık ve kapalı şekilde oyna sonuç ne olacak diye ve bende bunları videoya kaydettim:

Kasanın kapağı kapalı iken sıcaklık-fps değerleri:
[video=youtube;7iyanww_jx8]https://www.youtube.com/watch?v=7iyanww_jx8[/video]

Kasanın kapağı açık iken sıcaklık-fps değerleri
[video=youtube;0MzFZUDzy0I]https://www.youtube.com/watch?v=0MzFZUDzy0I[/video]

Yani videolardan da anlaşılacağı üzere kasanın kapağı açık iken maksimum 90 92 derece civarı kasanın kapağı kapalı ise 100 dereceyi buluyor yani 10 derece gibi bir fark var

Ben ne yapmalıyım? Ekran kartı başıma bela oldu tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler :(

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ekran kartının fanı kaç devirde dönüyor ? Pervanelerini iyi incele hatta yağlı kontak spreyiyle yağla öyle dene. Powersupply'de sıkıntı olabilir. PSU marka model verirsen iyi olur. PSU arızalandığı veya verimliliği kötü olduğu zaman parçalara dalgalı stabil olmayan elektrik gönderiyor ve parçalar verimsizleşip gereksiz biçimde ısınıyor. AMD kartları zaten daima sorunludur. Genel olarak kart değiştirmek sizin için en iyisi olacaktır kolay gelsin.

Eyüphan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4230 Devirde dönüyor %90da iken. PSU Cooler Master'in RC-KC380 Modelindeki kendisinde olan 600W.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
4230 Devirde dönüyor %90da iken. PSU Cooler Master'in RC-KC380 Modelindeki kendisinde olan 600W.

Devirde bir problem yok. Bilgisayarı kapat ekran kartının fanını elinle hafifçe biraz döndür rahat dönüyor mu yada dönerken zorlanma var mı ? Ekran kartı devrelerinde de sıkıntı olabilir fps düşüşleri yaşıyor musun veya genel olarak fps düştü mü bu sorun ortaya çıkınca ?

Eyüphan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet rahatça dönebiliyor. FPS düşüşü hiç farketmedim GTA 4'te her şey high iken 60 65 fps ile akıcı bir şekilde oynuyorum Watch Dogs mediumda ise 45 50 fps ile oynuyorum. herhalde düşmedi diye tahmin ediyorum. Zaten verebileceği performansta bu olabilmeli diye düşünüyorum

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Evet rahatça dönebiliyor. FPS düşüşü hiç farketmedim GTA 4'te her şey high iken 60 65 fps ile akıcı bir şekilde oynuyorum Watch Dogs mediumda ise 45 50 fps ile oynuyorum. herhalde düşmedi diye tahmin ediyorum. Zaten verebileceği performansta bu olabilmeli diye düşünüyorum

Dikkat edilmesi gerekilen şey kartın şu anda ne kadar güç tükettiğidir. Kartın normal tükettiği güç ile şimdi tükettiği gücü karşılaştırmak lazım. Mosfetlerden biri arızalanıp fazla güçle beslemesi söz konusuda olabilir. Sonuçta AMD kartının klasik sorunları. Bence şimdi gittiği kadar gitsin çip patladığı zaman güzel bir NVIDIA kartlarından birini alırsın.

Eyüphan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani en iyisi ekran kartını bir bilgisayarcıya göstermek olacak

Eyüphan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle tekrardan merhaba sorunu çözdüm galiba ekran kartını bir bilgisyarcıyı verdim ve en kaliteli termal macunu sürdü şimdi gta4 yüksek ayarlarda 90 derecenin üstüne çıkmıyor burda normaldir herhalde ilginiz için teşekkürler çok mutlu oldum :)