Power Supply

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ffgul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar power supply için marka tavsiyeniz varmı?
Aklımda cooler master var ama, kararsızım..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
cooler master alma.... şimdi adı aklıma gelmedi ama çok iyi alet var hem sessiz hemde gerçek güç

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Nerde kaç watt lık bişey kullanacaksın?
High Power, ColorMaster, Corsair,OCZ, FSP ve adı aklıma gelmeyen 1-2 kaliteli marka daha var.
Geri kalanından 400w üzeri bişey alacaksanız uzak durun.

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Kaliteli markalar arasında şunlar vardır (aklıma gelen): Thermaltake, Coolermaster, Fsp, OCZ, HighPower, sayabiliriz. Sistemin (özellikle ekran kartının güç gereksinimini öğrenerek sisteminize gerekli güce göre bir model seçebilirsiniz.
Şu linkten sisteminizin yaklaşık gereksinimini öğrenebilirsiniz.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Seasonic markası kalitelidir. Teknobiyotik sitesinde bulabilirsin. Fiyatları da makul. Tabi alırken 80+ almanı tavsiye ederim.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Cm al 5 sene sorunsuz kullan daha ne olsun.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Yakın bir gelecekte ekran kartını hd 6000 serisine terfi ettireceğim o nedenle psu'yu güçlü alayım diyorum...
>>Cm ların çoğunda 80+ ve pfc yok bu beni düşündürüyor!!

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Aerocool gösterişsiz ucuz sadece işini yapan bir güç kaynağıdır.
80+ falan diyorsa alın gitsin.

Yalnız tek 12V çıkışından mı 42A veriyor?
12V1 20A 12V2 20A olması daha iyidir.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
tek kanaldan yani 12v çıkışından 42a veriyormuş.
Fakat testlerde 32A çıkmış yükte...

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
>>Yakın bir gelecekte ekran kartını hd 6000 serisine terfi ettireceğim o nedenle psu'yu güçlü alayım diyorum...
>>Cm ların çoğunda 80+ ve pfc yok bu beni düşündürüyor!!

O zaman (gerçek) 550W'ın altına pek düşme... ama alabilirsen 600W al. Ama eğer crossfire ya da SLI konfigrastyonu düşünmüyorsan ya da düşünmeyeceksen 600W'ı aşmana hiç gerek yok.
Bütçen ne kadar?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Adamın 300w 'lık bilgisayarı var 660w güç kaynağı öneriyorsunuz.
Bu sisteme gerçek 300w veren bir güç kaynağı alsın en az 5 sene tık demeden çalıştırır.

Para bu kadar kolaymı kazanılıyor 500w all 800w al diye sıkıyorsunuz?

*Geleceğe yatırım yapıyoruz! ya ilerde upgrade yaparsa!
Ancak başkasına önerirsiniz böyle şeyleri, kendinize lazım oldumu en ucuzu en ucu ucuna yetecek ne ise onu alırsınız ya neyse...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
intel e4600 core2duo 2.4 işlemci 3gb ddr2 ram 512mb 256 bit 9600gt ekran kartım var..bu sisteme hangi power'ı önerirsiniz ? teşekkür ederim şimdiden..

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Adamın 300w 'lık bilgisayarı var 660w güç kaynağı öneriyorsunuz.
Bu sisteme gerçek 300w veren bir güç kaynağı alsın en az 5 sene tık demeden çalıştırır.

Para bu kadar kolaymı kazanılıyor 500w all 800w al diye sıkıyorsunuz?

*Geleceğe yatırım yapıyoruz! ya ilerde upgrade yaparsa!
Ancak başkasına önerirsiniz böyle şeyleri, kendinize lazım oldumu en ucuzu en ucu ucuna yetecek ne ise onu alırsınız ya neyse...

Sıkmıyoruz. Arkadaş "6000 serisine terfi edeceğim güçlü bir PSU olsun" diyor.(Model belirtmemiş) Örneğin HD6850 aldı diyelim. en az 500W psu öneriyor üretici... 550W-600W bir kere alınca ileride upgrade yapsa da yine kullanır. O zamanki donanıma da yetecektir. Zamanla da PSU'ların verimi ve sağlayabildikleri güç değeri içerisindeki kapasitörlerin eskimeleri ile, her sene biraz düşer, ihtiyaçtan az daha yüksek olmalı bu pay da konulmalı. Yoksa ileride tekrar psu almak durumunda kalabilir.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Coolermaster, Enermax, Corsair, Be quiet, Cougar, Seasonic, Thermaltake, bu markalardan sasmayin.

FSP, Highpower, Akasa, Lc Power, Nesteq, Antec gibi güc kaynaklarindan uzak durun.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar eğer pc toplarken güç kaynağı seçmessem ne olur pc de sorun olurmu Bu güne kadar gördüğüm hazır pclerde güç kaynağı örneğin (......450 wat)gibi yazmıo cevap bekliyorum.:(

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bu seçtiğin donanım bileşenlerine bağlı. Sistemi oluşturan her parça farklı düzeylerde güç çeker ve her sistem de farklı parçalardan oluştuğu için bir sistemin ihtiyacı olan güç bir başkası ile tutmaz. Seçtiğin parçaları (En çok güç çeken parçalar olan İşlemci, Ekran kartını yazarsan ortalama bir değer söyleyebiliriz sana. Diğer parçaların çektiği güç fazla/farklı olmayıp aşağı yukarı standart kabul edilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
fsp ne kadar iyi bir marka 400 watt alıcam peak değeri kaç olur ki ekran kartı değiştiriyorum güvenilir bir güç kaynağı lazım

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
FSP genel olarak iyi bir markadır. Ekran kartı için alıyorsan hangi ekran kartını alıyorsun? Zira her ekran kartının güç ihtiyacı birbirinden farklıdır ve doğal olarak da tüm sistemin güç ihtiyacı da farklıdır... İşlemcinin ve Ekran kartının modellerini söylersen ona göre bir değerlendirme yapabiliriz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler bnm pc amd a-8 5600k işlemci redene hd 5570 2gb 128 bit ekran kartı 16 gb ram war powerim 350 watt yetmedigini düşünüyorum işmemcim çok çabuk ısınıyor ne yapmam lazım