Yardım Bilgisayar kendi kendine kapanıyor Çözemedim ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bycash1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bycash1

Doçent
Reaksiyon puanı
98
Merhaba The last of oynuyorum 10 dakika sonra kapanıyor ekran kartı mavi kırmızı yeşil oluyor kapanırken en son da böyle birvşey geldi sistem iyi ama 9 5900 X sıvı soğutma cooler Master 3080 ti ekran kartı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cevap varmı

Ekli dosyalar

• IMG_8025.jpeg
    IMG_8025.jpeg
    112 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,383
1-uyarıda zaten belirtmiş,sorun CPU alakalı,cpu aşırı ısındığı için önlem olarak bilgisayarı kapatabilir.
(başka sorun yoksa)
2-cpu macunun yenilenmesi
3-cpu üzerindeki fanların,fanın altındaki soğutucunun pislikle dolması
4-fan üsten temiz gibi gözüksede ,sizi aldatmasın,aslında pervanelerin altını görmeniz gerekir.
bu yüzden önce üsteki fanı çıkarın,altındaki ızgaralı olan soğutucuyu kontrol edin,pislikleri temizleyin.
soğutucu-işlemci-fanı.jpg
2015-03-21 01 09 (2).png

Sefa Göregen

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
83
Evet eskiden böyle durumlarda işlemciler yanardı . Ama gelişen sistemler bunu da önüne geçti artık işlemci kendisine bir zarar gelmemesi için belli bir sıcaklığın üzerine çıktığı zaman bilgisayarı kapatarak kendisini koruyor.
Senin sürurunda da yazdığı gibi sıcaklık kaynaklı benim tahminim fiziksel olarak sistemde termal macun sorunu veya soğutma yetersizliği yoksa BİOS'un güncelleme durumunu anakartın sitesinden kontrol etmeni öneririm son gelen güncellemede sorgunu çözmüş olabilirler , eğer donanımsal bir arıza değilse yani aşırı ısınma soğurtma yetersizliği ya da ama sanmıyorum çünkü spesifik olarak tek bir oyun söylemişsin yani yazılımsal olması çok muhtemel.