Fedora tek geçerim. #Redhat'in en güzel yaptığı şeydir fedora. tam bir yazılımcı/güvenlik sistemi
Teşekkür ederim. Fedora 35 beta kurdum.Fedora
RedHat tarafından sadece destekleniyor tam olarak redhat yapmıyor düzeltmeyi gerekli buldum.Fedora tek geçerim. #Redhat'in en güzel yaptığı şeydir fedora. tam bir yazılımcı/güvenlik sistemi
Debian Sid Yeterince Güncel değil Fedora'ya göre. İmzalanmış paketleri bile fedoradan geç geliyor orayaDebian Sid, hemen her kulvarda Fedora'dan dahi iyi bir seçim olurdu. Hem güncel, hem yuvarlanıyor, ayrıca çok daha fazla pakete ve desteğe sahip. PopOS da son kullanıcı açısından Fedora'dan çok daha iyi bir seçim.
Debian Sid Yeterince Güncel değil Fedora'ya göre. İmzalanmış paketleri bile fedoradan geç geliyor oraya
VLC yüklemek için OpenSUSE, Fedora'dada gerek yok arch için yorum yapmıcam. ikincisi GPG ile imzalanmayan sidde bir sürü paket var neye göre yorum yaptığını çok merak ediyorum özellikle linux kernelleri ilk çıktığında GPG ile imzalanmıyor ? openSUSE veya Fedorada çok daha hızlı güncelleniyor tüm paketler. Anlıyorum Debian Herşeyini seviyorsun ama gerçekleri değiştiremezsin Debian hiçbir zaman Rolling amaçlı olmadı.Hangi paket güncel değil mesela? Debian sid deposunda çekirdek 5.14, Gnome 41, KDE 5.23 gibi en güncel paketler mevcut. Daha olmadı experimental depoyu ekler güncellersin sistemini. Paket deposu açısından Debian ezici derecede üstün, güncellik açısından bir fark yok, 60.000 civarı paketin tamamına resmi olarak bakılıyor, VLC yüklemek için bile 3. parti depo eklemene gerek yok. Yuvarlanan sürüm olduğu için, sürüm yükseltme derdi de bulunmaz. Debian sid varken, Fedora kullanmak için hiç bir sebep yok, mavi beyaz renk şeması takıntısı olanlar hariç.
"İmzalanmış paketleri bile" ne demek, depodaki paketler zaten GPG anahtarı ile imzalıdır.
ikincisi GPG ile imzalanmayan sidde bir sürü paket var neye göre yorum yaptığını çok merak ediyorum özellikle linux kernelleri ilk çıktığında GPG ile imzalanmıyor ?
İmzalanmış paketleri bile fedoradan geç geliyor oraya
Debian hiçbir zaman Rolling amaçlı olmadı.
Fedora 35 deneyimledim geçtiğimiz günlerde.Bilgisayarıma format atacağım ama Linux için hangi dağıtımı kuracağım konusunda kararsızım.
Düşündüğüm dağıtımlar:
Pop!_OS 21.10 Beta
Fedora 35 Beta
Hangisini seçmeliyim?