Polonya'da okudum ve Polonya'da yaşıyorum - Sorularınızı alayım

polonik_offical

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Polonyanın Poznan şehrinde üretim mühendisliği üzerine Yüksek lisans yapmaya geldim ve şu an Varşova'da 7 yıldır yaşıyorum ve hayatımdan memnunum

Kiz erkek farketmez. Soru sor cevap verirler, çok saygılılar ve sabırlılar.

Her yer temiz, kuralli. Trafikte rahatsin arac yoksa bile kirmizida yayalar duruyor, cevrede hic arac yok ben de ortama uyuyorum tabi yaya ya yesil yanmasini bekliyoruz?
Türkiyeye gelince yok verdiğimde insanlar alışmamış , geçmiyorlar ve arkadaki araçlardan ne kornalar geliyor inanamazsınız.

Şuan Polonya pandemiden sonra pahalaştı. Polonya'da yaşam standartları çok düştü.( enflasyon , para biriminin düşmesi vs )

Her yer ağaç, park, bahçe. Korna sesleri yok

Toplu taşıma cok gelismis.

Ve inanılmaz beğendim. Sorularınız varsa alayım.

Youtube kanalıma beklerim.

Son düzenleme:

polonik_offical

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Değerli dostlar, kanalımdan bazı videolar

Mesela bu videoda güzel bir öneri bulunmakta.

Oraya gidildiği takdirde oturma izni alabilmenin bazı yollarını anlattım.

Okumak için gitmeyi düşünenlere üniversite fiyatlarıyla ilgili video.

Oraya gidebilmenin çeşitli yollarını ve önerileri bulunmakta.

Mesela, arada diğer Avrupa ülkeleriyle ilgili de paylaşımlar bulunmakta. Bu videoda olduğu gibi.

belgesel düzeyinde videolar bile bulunmakta. :) Farklı dillerde altyazılar da var.

Bunu sizlerle paylaşmak istedim çünkü Youtube'da bulunmaktayım, hem bilgilendirmek hemde birçok kitlelere ulaşmak istiyoruö
Bence sizler de paylaşın ve önerin.
Hem kendiniz bazı bilgiler edinmiş olursunuz hem de kanalımıza katkı yapmış olursunuz.

Başlığı öne çıkarırsanız sevinirim.
Herkese iyi bayramlar.

Son düzenleme:

TeknoTakip

Doçent
Reaksiyon puanı
444
dolar 10 olunca açlıktan ölmemek için ihtiyacımız olacağını düşündüğüm rehber niteliğindeki videolar. indirin dutsun youtube kapanabilir

polonik_offical

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Değerli arkadaşlar,Polonya'da çalışan bir Türk olarak sık sık bilgilendirici videolar paylaşıyorum. Hem oradaki olanaklar, şartlar ve nasıl öğrenci olarak gidileceği vs. hem de bildiği diğer Avrupa ülkeleriyle ilgili eğitim ve iş konusunda harika bilgiler veriyorum

Bilmeyenler varsa paylaşın ve herkesi bilgilendirelim.

Kanalımda ayrıca 100 lerce Dünyanın her yerinden birçok gezi seyahat videolarıda bulunmakta.

Son düzenleme:

polonik_offical

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Polonya'da çalışan bir Türk olarak bilgilendirici videolar paylaşıyorum. Hem oradaki olanaklar, şartlar ve nasıl öğrenci olarak gidileceği vs. hem de bildiği diğer Avrupa ülkeleriyle ilgili eğitim ve iş konusunda harika bilgiler veriyor ve yol gösteriyorum
Kanalım büyük düzeyde değil ama emin olun sayfa-sayfa dolaşıp arayacağınız birçok şeyi videolarda anlatıyorum.

ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRMEYİN! AVUPA'DA SINAVSIZ ÜNİVERSİTE OKUMA İMKANI

YURT DIŞINDA ÜNİVERSİTE OKUMANIN AVANTAJLARI - Polonya'da Üniversite Okumak!

POLONYA'DA ÜNİVERSİTE FİYATLARI - YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTE OKUMAK

Polonya'da Erasmus yapmış.

Lublin'de 1 Gün - Erasmus Yaptıgım Şehire 7 Yıl Sonra Geri Döndüm!

Polonya'da yüksek lisans yapmış.

POLONYA'DA YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HERŞEY - GELMELİ Mİ?

POLONYA'DA ÜNİVERSİTE'DE HANGİ BÖLÜMLER TERCİH EDİLMELİ?

Son düzenleme:

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
yapacağın en mantıklı karar olur önce dil sonra okul sonra oturma izni sonra vatanadaşlık misss tabi eşşek yükü ile para dökmen gerekecek bu yolda şu uzakatan eğitim şeysini bende gördümde insta reklamanıda ondan uzak dur derim

Reaksiyon puanı
8,191
Burada 1,2 yıl hatta 3 yıl boyunca üniversite sınavına boşuna mı çalışıyor yani?

polonik_offical

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Herkese merhaba dostlar, bugün Fehmi Bey ile Polonya'da nasıl IT kariyeri yapılır konulu bir video hazırladım sizlere. Yazılım dünyasını merak edenler, Polonya'da iş arayanlar ve orada IT kariyeri yapmak isteyenlerin hatta özellikle sıfır bilgiyle Polonya'da IT kariyeri yapmak isteyenlerin mutlaka dikkatle izlemesi gereken bir video bu.

Fehmi Bey Amerika'dan Polonyaya 0 bilgi ile gelip hatta diploması olmamasına ragmen Polonya'da IT sertifikaları alıp , kurumsal şirkette IT olarak işe balladı ve 7 ay önce başlamasına rağmen, şimdide birçok iş teklifleride almaya başlamış. 20.000 euro kazançla ( yillik ortalama )iş teklifi alan Fehmi beyin tecrübelerini de bu videoda bulabilirsiniz. Keyifli seyirler :)

Sorularınızı direkt buradan alabilirim, yoksa youtube'a beklerim. Fehmi bey cevaplıyor.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Burada 1,2 yıl hatta 3 yıl boyunca üniversite sınavına boşuna mı çalışıyor yani?
Fuhuşun yuvası polonya.

İşi okumak olanın uğrayacağı yer mi? :D :D
Gönül eğlendirmek isteyenlere, param var zamanım var getir zevkleri, aileden de kaçarız diyenlere hay hay.

İşi okumak olan kişiler çok daha ciddi ülkelere gider(almanya, ingiltere, fransa, amerika, çok ekstrem bir örnek eth zurih) veya Türkiye'nin kaliteli üniversitelerinde okur.
Bunun dışında söylenenler hep aldatmaca ve yalan dolan.
Gaza gelmeyin, deliklerden hava basarlar.

polonik_offical

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar Bugün sizleri Piyanist filminin çekildiği Polonya Varşovadaki mekanlara götürüyorum.

Piyanist filminin bir kısmı Polonya'da çekilmiş olmakla birlikte. Polonya'daki sırasıyla gittiğim Piyanist filminin çekildiği lokasyonları sizde referans alarak gezebilirsiniz. Eğer yolunuz Varşovaya düşerse , Polonya'daki gezilmesi gereken yerler arasına kesinlikle bu mekanlarıda ekleyin.

1- SASKI HOTEL ( Saski Oteli - Varşova ) Piyanist filminden hatırlayacağınız üzere Wladyslaw Szpilman buradaki restoranda piano çalarak hayatını geçiriyordu.

2- KOZIA STREET ( Kozia sokağı - Varşova ) Piyanist filminden hatırlayacağınız üzere Wladyslaw Szpilman ve Dorota bu sokaktan yürüyordu. Bu sokağın diğer bir özelliği ise hiç dokunulmamış olup bire bir orjinaline sadık kalınarak çekilmiş ve bu yer halen filmdeki gibi orjinal yapısını koruyor

3 - KRAKOWSKIEGO PRZEDMIEŚCIE ( KRAKOWSKIEGO PRZEDMIEŚCIE sokağı - Varşova ) Piyanist filminden hatırlayacağınız üzere Fransa ve İngilterenin Almanyaya savaş ilan etmesinden sonra Alman askerler bu sokaktan geçiyordu. Bu sokakta Fotograf çekilebileceğiniz ve filmin geçtiği 3 mekan bulunmakta.

1- Bina önü
2- Kolonun önü
3- Merdivenler

4- PRAGA-POLNOC ve STALOWA STREET( Praga ve Stalowa Caddesi - Varşova )
* 1. sahne , Alman askerlerinin Szpilmanın babasını tokatladığı yer.
* 2. sahne, Alman askerlerinin Yahudileri toplama kampına yolladıkları cadde
* 3. sahne, Filmde bar olarak görünüp bugün normal apartman olan yerde, zamanında Varşova gettoları ile insanların yaşadıkları yeri ayırdıkları kapı ve askerler bulunuyordu. * *4. sahne, büyük ve küçük gettoların birbirlerine gitmesi için geçtikleri köprünün bulunduğu yer. Şimdilerde bu yerde tabikide köprü olmamakla birlikte, normal insanların yaşadığı bir sokak olarak hizmet vermekte.

5- MALA STREET ( Mala Sokağı - Varşova )
* 1. Szpilman, Treblinka'ya sürgün edildikten sonra kaçar ve kısa süre sonra Varşovadaki getto mahallesine geri döner. Burada Szpilman heryerin dağınık ve harap olduğunu görüp ağlıyordu.
* 2. Bu yerde toplama kampına yollanmayan işçilerin sokakta Alman askerleri tarafından dizildiği sahne olmakla birlikte şimdilerde çoğu şey tabikide değişmiş.
* 3. Son sahne ise İşcilerin Piyanist filminde akşam vakti dışarı çıkartıldığı sahne olmakla birlikte turumuz bu kadar. Sizde gezmek isterseniz benim çizdiğim rotayı izleyebilirsiniz. Keyifli izlemeler ve seyahatler :)

polonik_offical

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar,

bugün sizlere Polonya vatandaşlığı alan Türk arkadaşımız Görkem ile olan sohbetimizi sunuyor olacağız. Bu video'da Avrupa vatandaşı nasıl olunur, Polonya pasaportu nasıl alınırı konuşuyor olacağız.

Polonya (AB) vatandaşlığı için

1- Polonya'da 5 yıl çalışmak
2- Polonya'da 3 yıl AB vatandaşıyla evli olmanız gerekiyor
3- Ayrıca Polonya'da B1 seviyesinde lehçe bilmeniz lazım.

ve Polonya'da yaşamınızın çoğunu geçirmeniz lazım. Belli bir süreden fazla Polonya dışında kalamazsınız.

Siz ne düşünüyorsunuz, sorularınızı alayım.

polonik_offical

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Polonya'da Barış bey Uber şöförlüğü yaparak yıllık 56.000 dolar kazandığını söyledi. Bildiğiniz üzere Türkiye'de yasaklanan Uber, Dünyanın birçok ülkesinde birçok kısıtlamalar, yasaklar veya yeni kurallarla karşı karşıya.

Barış beyle söyleşi.

Polonya'da kaçak uber yapan kişi tam 14.000 zloty ceza ödemiş ve arabası bağlanmış.

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Youtube kanalıma beklerim.

Değerli dostlar, son birkaç haftadır Youtube'da bir kanal takip etmeye başladım. Polonya'da çalışan bir Türk sıklıkla bilgilendirici videolar paylaşıyor
önce 1. şahıs sonra 3. şahıs oldun şimdi ne olacaksın ???