Polat'tan müthiş 'vatan' tarifi

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
İşte Polat Alemdar'ın dilinden 'Vatan nedir'e verdiği muhteşem cevap...

polat-vatan-1217903-350x178.jpg

Kurtlar Vadisi Pusu'nun 178. bölümünde, ekran başındakilerin Polat Alemdar hasreti sona erdi. Henüz yüzü görünmese de, Polat Elif'in rüyasında seyirci karşısına çıktı.

Elif'in gördüğü rüyada, Polat Alemdar'ın "vatan"la ilgili söylediği sözler bölüme damgasını vurdu.
Elif ile Polat arasında geçen diyalogda, Polat enfes bir "vatan" tarifi yaptı.

İŞTE O DİYALOG:

POLAT: Ama okula gitmezsen hiçbirşey öğrenemezsin.
ELİF: O zaman sen de benimle okula gel.
POLAT: Gelemem
ELİF: Neden
POLAT: Benim işim var
ELİF: Senin işin ne?
POLAT: Vatana hizmet etmek.
ELİF: Vatan, vatan, vatan... Neymiş bu vatan arkadaş ya...
POLAT: Vatan budur. (Kur'an'ı Kerim'i gösterir.) Ana yüreğidir vatan. (Annesinin yazmasını gösterir.) Vatan toprağın bize verdikleridir. (Ekmeği gösterir, koklayıp birlikte yerler. ) Vatan, toprağın bize verdiklerine karşı ona hizmet etmektir...

O SAHNE..

[SDNTV]http://pana.cubecdn.net/Video/yazete/yazete_yeni/vatan_nedir_polat_acikladi.mp4[/SDNTV]

KAYNAK

Bu diziyi bu yüzden seviyorum işte..

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Muhteşem Yüzyıla "Bizim ecdadımız böyle değildi diyip" Kurtlar Vadisi izlemek :)
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :)

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
söyledikleri değil de söylemedikleri önemliydi benim için. söylediklerinin doğruluğuna itirazı olan zor çıkar belki; ama günümüz teslimiyetçi politikasının çok güzel bir bilinçaltı işlemesiydi senaryonun o anı. çok da küfür ettim izlerken söylemedikleri yüzünden.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Muhteşem Yüzyıla "Bizim ecdadımız böyle değildi diyip" Kurtlar Vadisi izlemek :)
Muhteşem Yüzyılla nerden bağdaştırdın şimdi??. Senin sorunun dizilerle filan değilde benimle galiba haa.:D Ama klavye başında olmaz o gel Konya ya tanışalım bi acı kahvemi iç kahveni yudumlarkende senin problemleri çözelim.. Ama bunu yanlış anlama kötü anlamda söylemiyorum bizim yüreğimiz Mevlana dergahı gibidir gel gel gene gel her neysen her kimsen gene gel..

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Muhteşem Yüzyılla nerden bağdaştırdın şimdi??. Senin sorunun dizilerle filan değilde benimle galiba haa.:D Ama klavye başında olmaz o gel Konya ya tanışalım bi acı kahvemi iç kahveni yudumlarkende senin problemleri çözelim.. Ama bunu yanlış anlama kötü anlamda söylemiyorum bizim yüreğimiz Mevlana dergahı gibidir gel gel gene gel her neysen her kimsen gene gel..

Benim kişilerle problemim olamaz, fikirler ile olur.

Sen bu kurtlar vadisini fazla izlemişsin kaptırmışsın kendini, polat raconu kesmeler fln ergenler gibi :)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Benim kişilerle problemim olamaz, fikirler ile olur.

Sen bu kurtlar vadisini fazla izlemişsin kaptırmışsın kendini, polat raconu kesmeler fln ergenler gibi :)
Ben muhteşem yüzyılı izlemiyorum sevmiyorum ben o dizide işlenen Osmanlı temasını kabul etmiyorum benim öyle bi geçmişim öyle bi tarihim yok.. Ama Kurtlar vadisini seviyorum ve izliyorum bu dizinin ana teması gayet güzel ve yerinde yani anlamadığım benim muhteşem yüzyılı izlemiyor ve Kurtlar vadisini izliyor olmam seni neden bu kadar rahatsız ediyor??..

Polat'a gelince her Türk gencinde illaki Polat karakterinden bişeyler vardır.. Ama sende olmayabilir onada diyecek bişeyim yok..

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Biz racon kesmiyoruz, kafa kesiyoruz! :P

Yalnız bu sahne süperdi.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
@tambjk Bak Ali kafa keserdi ben gömerdim bize fazla yaklaşma isersen..:D:D

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ben muhteşem yüzyılı izlemiyorum sevmiyorum ben o dizide işlenen Osmanlı temasını kabul etmiyorum benim öyle bi geçmişim öyle bi tarihim yok.. Ama Kurtlar vadisini seviyorum ve izliyorum bu dizinin ana teması gayet güzel ve yerinde yani anlamadığım benim muhteşem yüzyılı izlemiyor ve Kurtlar vadisini izliyor olmam seni neden bu kadar rahatsız ediyor??..

Polat'a gelince her Türk gencinde illaki Polat karakterinden bişeyler vardır.. Ama sende olmayabilir onada diyecek bişeyim yok..

:) Senin yaptığın hiçbirşey beni rahatsız edemez, hele kurtlar vadisi izliyor olman hiç.

Polat ile Türk gençliğini örtüştürdün ya ne diyeyim ben sana. Aman haa, bunu öyle ulu orta fazla dillendirme Türklüğe hakaret dava açmasınlar sonra.

@tambjk Bak Ali kafa keserdi ben gömerdim bize fazla yaklaşma isersen..:D:D

Muhabbete gel :) Senin seviyene inmeyeceğim zorlama.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bir Dizi 10 yıldır izleniyorsa,
Bu Milletin Kutsal Değerlerine Vurgu yapmasından olabilir mi?
Dünkü Bu Sahne Benimde çok Hoşuma gitti.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Dünkü Bu Sahne Benimde çok Hoşuma gitti.

:) O kadar çelişki dolusunuz ki tutamıyorum kendimi, istemesemde beni beğenmediğim şeyleri savunma mecburiyetinde bırakıyorsunuz.

Bu mantık ile yola çıkarsak;

Muhteşem Yüzyıl dizisi de en az Kurtlar Vadisi kadar izleniyor, reyting rekorları kırıyor.
Acaba Milletin Kutsal değerlerine vurgu yapmasından olabilir mi? toksa izleyenler başka milletlerden mi :)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
:) O kadar çelişki dolusunuz ki tutamıyorum kendimi, istemesemde beni beğenmediğim şeyleri savunma mecburiyetinde bırakıyorsunuz.

Muhteşem Yüzyıl dizisi de en az Kurtlar Vadisi kadar izleniyor, reyting rekorları kırıyor.
Acaba Milletin Kutsal değerlerine vurgu yapmasından olabilir mi? toksa izleyenler başka milletlerden mi :)
Neyin kutsal değerine vurgu yapmış yavv Muhteşem yüzyıl başbakanımız hafif bi ayar vermeseydi dekolteli kadınlar ve kadınların elinde oyuncak olmuş bi zübbe..

Mezarından bi Osmanlı kadınını kaldırıp getirsek DEKOLTE nedir diye sorsak acaba nasıl bi cevap verir size??.. Abii o kadınlar Bizansta vardı evet ama Osmanlıda yoktu. Ayrıca harem kültürüde o dizide lanse edildiği gibi değildi.. Şu anda Türk insanının kafasındaki harem algısı bi erkeğin kadınları toplayıp seks yaptığı yer milletin kafasındaki algı bu işte bunun suçuda bu mikrop televizyon dizileri..

Evet Muhteşem yüzyıl dizisi izleniyor tabi izlenir ne versen yer bu millet. Mesela bu stand upcılar milleti toplayıp suratlarına karşı küfrediyor ona hahahaha diye gülüyorlar.. Türk milletiyiz diyoruz ama Türklüğümüzü sorgulamamız gerekiyor müslamanız diyoruz ama müslümanlığımızı sorgulamamız gerekiyor..

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34

Beğenmediğin şeyleri niye savunursun ki o zaman...
Herkes neyi izleyip izlemeyeceğinde Özgür.
Bir Sahne Benim ve bir çoğunun hoşuna gider,gitmez.
Buna sen mi karar vereceksin.:)

SDN'de bu sıralar her şeyi bilen adam rolüne bürünen bir sürü tip türedi.
Ve Bunlar her şeyin doğrusunu bildiğini zanneden tipler.
İlginçsiniz.:)
Buraya bir yorum yazarken, bu tipler kendilerinden icazet almamızı bekliyorlar,ama çok beklersiniz.:)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Neyin kutsal değerine vurgu yapmış yavv Muhteşem yüzyıl başbakanımız hafif bi ayar vermeseydi dekolteli kadınlar ve kadınların elinde oyuncak olmuş bi zübbe..

Mezarından bi Osmanlı kadınını kaldırıp getirsek DEKOLTE nedir diye sorsak acaba nasıl bi cevap verir size??.. Abii o kadınlar Bizansta vardı evet ama Osmanlıda yoktu. Ayrıca harem kültürüde o dizide lanse edildiği gibi değildi.. Şu anda Türk insanının kafasındaki harem algısı bi erkeğin kadınları toplayıp seks yaptığı yer milletin kafasındaki algı bu işte bunun suçuda bu mikrop televizyon dizileri..

Evet Muhteşem yüzyıl dizisi izleniyor tabi izlenir ne versen yer bu millet. Mesela bu stand upcılar milleti toplayıp suratlarına karşı küfrediyor ona hahahaha diye gülüyorlar.. Türk milletiyiz diyoruz ama Türklüğümüzü sorgulamamız gerekiyor müslamanız diyoruz ama müslümanlığımızı sorgulamamız gerekiyor..

Arkadaşım, okuduğunu anlamaktan aciz misin?

Mustang;

demiş ve reyting ile milletin kutsal değerlerine vurgu yapması arasında paralellik kurmuş.

Bende buna karşılık olarak;

Acaba Milletin Kutsal değerlerine vurgu yapmasından olabilir mi?
şeklinde reyting yapan dizi ile kutsal değerlere vurgu yapmanın ne kadar alakasız olduğunu ifade etmişim. Ama kime diyorum ben, birde anlamanızı bekliyorum.

Ne versen yer bu millet demişsin; Karar verin "bu millet ne versen yer mi?" yoksa sadece "milletin kutsal değerlerine vurgu yapmasından mı?".

Kim bu millet ? Aynen başbakanınızın yaptığı gibi sadece kendiniz gibi düşünenler millet diğerleri parazit mi?

İnsanların Türklüğünü ve Müslümanlığını sorgulamaya başlamadan önce kendini ve yazdıklarını bir sorgula.

Buraya bir yorum yazarken, bu tipler kendilerinden icazet almamızı bekliyorlar,ama çok beklersiniz.:)

İşte aramızdaki fark mu :) Ben beğensem de beğenmesem de haksızlığa uğrayanı savunurum ama sen ve senin gibiler sadece beğendiklerinizi savunur ve beğenmediklerinize yaşam hakkı tanımazsınız.

demişsin. Forumda bangır bangır dizilerin ve kanalların yasaklanması haykıran sen değildinde başkasımıydı. Alıntıladığım metini biz cevap olarak verdik. Al bir tutarsızlık daha.

Kendimi hiçbir zaman herşeyi bilen adam olarak görmedim ama bazıları o kadar çok saçmalıyor ki yanlarında demek ki öyle gözüküyoruz.

Sizin icazet aldığınız yerler belli :) öyle birşey beklemiyorum zaten. Ama meydanın boş olmadığını bilin...

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23

Her türlü tahriklere sabırla karşı çıkarız. Saçma sapan cümlelere bildiklerimizle cevap vermeye çalışırız. Bunlara göre yeri gelir %.. "aptal" oluruz, yeri gelir "irticacı" oluruz, yeri gelir "kuzu" oluruz. Her türlü hakarete maruz kalırız. Ama bunlara rağmen pes etmek aklımızın ucundan bile geçmez, hatta daha da hırslanırız. Ee Asım'ın nesli olmak kolay değil :)

*Ayrıca gerçekten bu sahne süperdi.

berinark

Asistan
Reaksiyon puanı
1
"muratflash" bu sahne benimde hoşuma gitti. Çok tv izlemem ama televizyonda bu tür birşey görebileceğimi pek düşünmezdim. Kurtlar vadisi bence Türkiyenin en kaliteli dizilerinden birisi. Saçma sapan birçok dizinin yanında IMDB top 250'deki filmler gibi kalıyor :) Ama biryandanda alttan alttan hükümet yandaşlığı yapıyor gibi gelmiyor değil :) Tabi bilinçli izleyen için sorun yok.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Vay herşeyi bildiğini sanmaktan başka olayı çarpıtmakdada üzerine yokmuş [MENTION=142972]tambjk[/MENTION]
Valla bir diziden olayları buralara getirmek senin gibiler için zor değil.
Ağzın iyi laf yapıyor da bence boş laflar bunlar.
Sabaha kadar yazsamda seni egip bükemeyiz anlaşılan.
En iyisi sen doğrularını yaz kendince.
Sana cevap yazmayacağım bu konudaki.
Farkımız olsun sen ve senin gibilerden.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Vay herşeyi bildiğini sanmaktan başka olayı çarpıtmakdada üzerine yokmuş @tambjk
Ben hala onun amacını anlayabilmiş değilim.. Konu Kurtlar vadisi adam geldi muhteşem yüzyıl dedi.. Biz kibarca geçiştirmeye çalıştık ondanda anlamadı.. Bu arkadaşın yaptığı şeyin tek bi ismi var provokatörlük..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Biraz kurgusu Zayıf Anlatılmak istenene Tam girememiş bir Sahne idi Ama Genel olarak Mesaj Yerindeydi.!

EndipNot: Muhteşem Yüzyıl la "Ecdadımız Böyle Değildi" Gibi Söylemin bu Sahne ile Kurtlar Vadisi ile ne alakası var Çözemedim Açıkçası:)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bizde çözemedik bunu [MENTION=62584]NikeSteeL[/MENTION]
[MENTION=48671]muratflash[/MENTION] ın dediği gibi bu provakasyondan başka bir şey değil.
Konu Milli Manevi değerler olunca elleri ayakları birbirine giriyor bu tiplerin.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Vay herşeyi bildiğini sanmaktan başka olayı çarpıtmakdada üzerine yokmuş @tambjk

Aslında bende çok hevesliği değilim laf dalaşına girmeye ama kusura bakma bazen öyle fikir tutarsızlıkları sergileyip açıklar veriyorsunuz ki lafı gediğine koymazsam içim rahat etmiyor :)

Mesajlarınızı yazdıktan sonra göndermeden önce şöyle dikkatlice okuyup acaba önceki yazdıklarımla çelişmiş miyim diye gözden geçirip ve bunu yazarsam birileri bana ne tür laf çakabilir diye düşünseniz buralara gelmezdik emin ol:)

Ben hala onun amacını anlayabilmiş değilim.. Konu Kurtlar vadisi adam geldi muhteşem yüzyıl dedi.. Biz kibarca geçiştirmeye çalıştık ondanda anlamadı.. Bu arkadaşın yaptığı şeyin tek bi ismi var provokatörlük..

:) Bu kadar tahammülsüz olmayın, farklı fikirler size hep provakasyon olarak gelmiştir zaten, hazırlayın biber gazlarını.

Ayrıca sürekli birbirinizi alıntılayıp, destek mesajları atıp, konuya her gireni yanınıza çekip cephe oluşturmanız fln çok komik gözüküyor farkında değilmisiniz, körler sağırlar birbirini ağırlar misali? Hele birbirinizin her mesajını beğenmeniz yokmu, cicişler sizi :)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11

Bu konuda size hak veriyorum sonuçta bu dizi vermek istediği mesaj (kurgu dahi olsa) devlet her türlu cinayeti işler ajanlarına her türlu kanunsuz işler yaptırabilir buna karşı çıkan vatan haini dir imajı veriyor bir yerlerde birileri ölüyorsa fazla sorgulamayın vatan için öldürülmüştür gibi bir imaj veriyor.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Daha ölmemiş polat abi :D

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Vatan vatan dediğin nedir ki gülüm, en fazla canımı alırlar gerisi ölüm :P

DARL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu dizi, onca dizi arasından ben dahil hepinizi buraya olumlu ve ya olumsuz yazmaya itmişse başarılıdır.
Gerisi boş :)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Osmanlıyı, ecdadını, tarihini, geçmisi Muhteşem Yüzyıl dizisini izleyip, anlamak, yorumlamak neyse Türkiyeyi, gencimizi, ihtiyarımızı, milli ve manevi değerlerimizi, devletimizi yanı kısaca günümüzü Kurtlar Vadisi izleyip anlamaya ve yorumlamaya çalışmak da odur.

:) Dizi ve kurgu olduğunu, gerçekleri tamamiyle yansıtmadığını bilerek izleyip geçeceksiniz, bu kadar basit.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Dünya üzerinde LPG ile çalışan tek milletiz :)

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Çok güzel bir sahneydi.

Ayrıca söz konusu kişiye keşke hiç cevap verilmeseydi.