Podcast nasıl yapılır? Gerekli Ekipmanlar?

Bu konuyu okuyanlar

BHA

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Aralık 2015
Mesajlar
1,808
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113

Podcast nasıl yapılır?​

Elbette podcast kaydetmek için ilk önce podcast kaydetmeye karar vermekten ve başlangıçta belki de çok az insanın dinleyeceği konusunda kendini ikna etmekten geçiyor.
Az önceki konuda engelleri ortadan kaldırdıktan sonra sırada podcast'in bir diğer olmazsa olmazı var: Ekipman. Ekipman konusu aslında bir miktar karışık. Yani ilk olarak kişinin bütçesine, ikinci olarak da hedeflediği kaliteye göre değişiklik gösterebilir. Tabii ki yüksek dinlenme sayılarını hedefleyen kişi ya da kurumların düşük kalitede yayın yapmak gibi bir lüksü de olamayacağını belirtmek gerekir.

Gerekli ekipmanlar​


Yine de temel bir podcast ekipmanı toparlamak için, 500-1000 TL arasında bir bütçe yeterli olacaktır. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi, yüksek ses kalitesi için 3000 ile 5000 TL arasında bir harcamayı gözden çıkarmak gerekiyor.
Mikrofon: Eğer normal kulaklık mikrofonunu ya da bilgisayar mikronunu kullanmayı düşünüyorsan hata yapmak üzere olduğunu söylemek gerekiyor. Zira podcast'lerde içeriğin ve fikrin önemi kadar ses kalitesi de önemli. Cızırtılı ve kalitesiz ses çıkışları, dinleyiciyi soğutacak ve sadakatini kötü etkileyecektir.

POP Filtresi: Her şeyden önce POP filtresinin olmazsa olmaz bir gereklilik arz etmediğini söylemek lazım. Ancak eğer bir miktar profesyonel podcast kayıtları yapmak niyetindeysen, ve maksimum geri dönüş almak istiyorsan POP filtresi kullanmalısın. Zira hem mikrofonunuzun ömrü uzayacaktır hem de filtre kullanarak konuşma sırasında ses patlamalarının önüne geçmiş olacaksın.

Kulaklık: Tıpkı POP filtresi gibi, kulaklık da kullanılması zorunlu gereçlerden değil. Diğer taraftan, podcast kaydı sırasında moderatör ve konuk konuşurken kulaklık kullanarak kendi seslerini duyabilir. Bu da daha sağlıklı bir kayıt imkanı ortaya çıkarır. Aynı zamanda kayıt yapan kişi de kulaklığı takarak her şeyin yolunda olduğu konusunda emin olacaktır.
 
Üst