Öneri Poco X6 Pro mu, Redmi Note 13 Pro mu?

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
334
Merhaba ben gerçek tecrübelerimden yola çıkarak size fikir vereyim ozaman.

Öncelikle ben Apple da kullandım, Samsungta kullandım, 3-Xiaomi ve Redmi de kullandım ( pocco serisi hariç o konuda bir yorum yapamayacağım.

Not : Aslında 1998 den beri cep telefonu kullanan biriyim bir cok farklı marka ve model ama günümüz markalarını değerlendireyim.

1- Apple her konuda bundan 3 yıl önce en iyisiydi ama artık değil. ( şarjı kötü ve kamera konusunda geride kalıyor diğer android amiral gemilerine göre ayrıca çoook pahalı yanlız bilgisayar kategorisinde halen tek geçerim ki bende macbook kullanıcısıyım bir I.T uzmanı ve yazılımcı olarak )

2- Samsung malesef çok hızlı şarj tüketiyor ve geç şarj oluyor ayrıca Amiral gemilerini ultralar dışında diğer markalar gibi ısınıyor.

3- Xiaomi amiral gemileri çok iyi hyperOs ile stabilizasyonu yakalamışlar, batarya olarak yukarıdakilerin çok ama çok önünde. Kameraya gelirsek amiral gemileri yukarıdakilerin amiral gemileri ile yarışır hem uzun vade de hem kısa vadede.

4- Redmi ye gelirsek ben Redmi Note 12 Pro 5G ve Redmi Note 13 Pro Plus modellerini 6 şar ay kullandım. ve en son telefonumdu.Batarya, oyun, stabilizasyon, Şarj süreleri on numaraydı parasına göre çok çok iyiydi lakin kamera konusunda zoom yetersizdi özellikle 13 pro plus için tek eksik oydu onuda 14 te getireceklermiş bir tele kamera sanırım.
Önemli : Redmi serisinin yurt dışı cihazları yurt içi cihazlarından daha sağlam ve performanslı gibi geldi büyük ihtimal ile rom farkından olabilir yani içindeki yazılım farkı.

Şimdi ben ne kullanıyorum ? Samsung S23 Ultra yurt dışı. Neden mi ? Kamerası çok iyiydi hea xiaomi 13 ultra bundan kat kat daha iyi ama işte YD alacağımdan direnç atılırken cihazın açılması içime sinmedi yani tek neden o.

Bu elimdeki s23 ultra malesef 65 dakikada şarj alıp max 7-8 saat ekran süresi veriyor oda oyun oynamaz iseniz yada belki 30 dakika oyun :( telefonu performns tan ziyade batarya bazlı kullanıyorum ve ekran kalitesini bile cok düşürdüm 65 dakikada şarj almak nedir ya ) Telefon ütopik seviyede iyi ama aynı ütopik seviyede olan Xiaomi 13 ultra 35-40 dakikada full şarj olup ekran süresi en az 12 saat giderken bu s23 ultra 7-8 saati anca çıkarıyor.

Pocco kullanmadım ama kameraları o kadar iyi değilmiş Redmi note 13 pro plusa göre. Bu saaten sonra neden kamerası daha zayıf bir telefon alasınız ki o kadar para verecekseniz ? Sonuçta 100 TL ye alınmıyor bu telefonlar ki o bile para....

Xiaomi fanboy değilim zaten olsam şarj ve batarya konusunda batık olan Samsung a geçmezdim lakin iphone yurt içi en az 14 pro max bu fiyata olsaydı ozamanda yine iphone alırdım çünkü kamerası s23 ultra yada xiaomi 13 ultra kadar iyi değil ama yinede uzun vade de daha verimli bir cihaz !!!

Bana cevap verecek arkadaşlar da bu pencereden bakarlarsa sevinirim !

İyi forumlar

Son düzenleme:

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
518
Uzun uzun yazmışsınız üşenmeden 👏

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,613
Elektronik tamamen şans işidir. Kardeşim Poco X3 Pro kullanıyordu ve üründen memnundu ama 2 yıl içerisinde 2 seferden fazla bozuldu ve değişim yapıldı. X3 Pro olmadığından yerine X5 Pro verildi. 7 yıl S7 edge kullandım. Sadece 1 aylıkken bozuldu, garanti altında yapıldı. Ve 7 yıl cihazı sorunsuz kullandım. Şimdi S20 FE var ama S7 Edge kullandığımdaki kadar memnun sayılmam.

LuiLibero

Doçent
Reaksiyon puanı
351
Elektronik tamamen şans işidir. Kardeşim Poco X3 Pro kullanıyordu ve üründen memnundu ama 2 yıl içerisinde 2 seferden fazla bozuldu ve değişim yapıldı. X3 Pro olmadığından yerine X5 Pro verildi. 7 yıl S7 edge kullandım. Sadece 1 aylıkken bozuldu, garanti altında yapıldı. Ve 7 yıl cihazı sorunsuz kullandım. Şimdi S20 FE var ama S7 Edge kullandığımdaki kadar memnun sayılmam.
S7 edge zamanının amiral gemisi telefonuydu. S20 FE ise flagship killer.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,656
Şahsi olarak redmi note 13 pro 5G alırdım ben günlük kullanımda kullandığım ve kamera daha önemli olduğu için.

Bu amaç içinse note 13 pro 5G ama oyun ağırlıklı ise x6 pro daha iyi olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Resmi note 13 pro mağduru olarak burdayım malesef ki.eski telefonuma kıyasla ki kendisi 3 yıllıktır (poco X3 pro) hala şarjım bir gün tam dolu gider.note 13 pro bir gün bile gitmedi günün yarısında %50'lerde.ses kalitesi berbat.kablosuz kulaklıkta iki kulaklık takılı olduğu halde son seste otobüste sesi duyamadım.baya duyulmuyir.xiaomiye mail attım.kulak sağlığını korumak için belli bir seviyede bıraktık gibi bi açıklama yaptılar kendi dillerinde.benim anladigim yazdığım bu.😄
Fotoğraf çekim iyi on numara ...ve ben telefonu malesef sattım.su an yadigarım poco x3 prodayim❤️
4g miydi telefon?

ScorFy

Doçent
Reaksiyon puanı
361
Merhabalar. Daha önce ki telefonlarımda olduğu gibi, yine iki telefon arasında kaldım. Xiaomi Poco X3 Pro kullanan ve milyon kez memnun olan biri olarak, Poco X6 Pro 5G 512 GB ve Note 13 Pro 5G 512 GB . Özellikle kullananlar da yorum yapabilirse menmun olurum. Beklentim derseniz; artık çoğu telefon, çoğu beklentiye yanıt verecek hale geldi. Oyunla işim olmaz. Fazlasıyla ekstra uygulama kullanan biriyim, kullandığım telefonda hiç bir sıkıntı yaşamadım. Bunlarda zaten yaşamam diye düşünüyorum.
Öncelikle Xiaomi'nin alt markalarından bir cihaz almanın son kullanıcı için mantıksız olduğunu düşünüyorum. Bir tarafta Oneplus, Samsung gibi kaliteli android kanadında güçlü markalar varken. Xiaomi almak mantıksız, hele ki alt markarından almak daha da kötü. Ancak 20K bütçe ile 512GB'lık depolama ihtiyacını karşılamak çok zor bu nedenle pek bir seçeneğiniz kalmıyor. Tavsiyem Note 13 Pro 5G yönünde olacak. HyperOS gibi berbat bir yazılımı ekstra Poco üzerindeki ekstra uygulama ve farklılıklarla daha da kötü duruma getirmemek adına...

Poco X3 Pro ve Redmi Note 12 Pro 5G deneyimledim ancak kullanmış olduğum A50 den yazılımsal olarak kötülüğünü kullanıcıya dönük olmamasından kaynaklı hep vazgeçtim.