Öneri Poco X6 Pro mu, Redmi Note 13 Pro mu?

ozmen_celik

Doçent
Katılım
3 Mart 2012
Mesajlar
597
Reaksiyon puanı
330
Puanları
63
Yaş
39
Merhaba ben gerçek tecrübelerimden yola çıkarak size fikir vereyim ozaman.

Öncelikle ben Apple da kullandım, Samsungta kullandım, 3-Xiaomi ve Redmi de kullandım ( pocco serisi hariç o konuda bir yorum yapamayacağım.

Not : Aslında 1998 den beri cep telefonu kullanan biriyim bir cok farklı marka ve model ama günümüz markalarını değerlendireyim.

1- Apple her konuda bundan 3 yıl önce en iyisiydi ama artık değil. ( şarjı kötü ve kamera konusunda geride kalıyor diğer android amiral gemilerine göre ayrıca çoook pahalı yanlız bilgisayar kategorisinde halen tek geçerim ki bende macbook kullanıcısıyım bir I.T uzmanı ve yazılımcı olarak )

2- Samsung malesef çok hızlı şarj tüketiyor ve geç şarj oluyor ayrıca Amiral gemilerini ultralar dışında diğer markalar gibi ısınıyor.

3- Xiaomi amiral gemileri çok iyi hyperOs ile stabilizasyonu yakalamışlar, batarya olarak yukarıdakilerin çok ama çok önünde. Kameraya gelirsek amiral gemileri yukarıdakilerin amiral gemileri ile yarışır hem uzun vade de hem kısa vadede.

4- Redmi ye gelirsek ben Redmi Note 12 Pro 5G ve Redmi Note 13 Pro Plus modellerini 6 şar ay kullandım. ve en son telefonumdu.Batarya, oyun, stabilizasyon, Şarj süreleri on numaraydı parasına göre çok çok iyiydi lakin kamera konusunda zoom yetersizdi özellikle 13 pro plus için tek eksik oydu onuda 14 te getireceklermiş bir tele kamera sanırım.
Önemli : Redmi serisinin yurt dışı cihazları yurt içi cihazlarından daha sağlam ve performanslı gibi geldi büyük ihtimal ile rom farkından olabilir yani içindeki yazılım farkı.

Şimdi ben ne kullanıyorum ? Samsung S23 Ultra yurt dışı. Neden mi ? Kamerası çok iyiydi hea xiaomi 13 ultra bundan kat kat daha iyi ama işte YD alacağımdan direnç atılırken cihazın açılması içime sinmedi yani tek neden o.

Bu elimdeki s23 ultra malesef 65 dakikada şarj alıp max 7-8 saat ekran süresi veriyor oda oyun oynamaz iseniz yada belki 30 dakika oyun :( telefonu performns tan ziyade batarya bazlı kullanıyorum ve ekran kalitesini bile cok düşürdüm 65 dakikada şarj almak nedir ya ) Telefon ütopik seviyede iyi ama aynı ütopik seviyede olan Xiaomi 13 ultra 35-40 dakikada full şarj olup ekran süresi en az 12 saat giderken bu s23 ultra 7-8 saati anca çıkarıyor.


Pocco kullanmadım ama kameraları o kadar iyi değilmiş Redmi note 13 pro plusa göre. Bu saaten sonra neden kamerası daha zayıf bir telefon alasınız ki o kadar para verecekseniz ? Sonuçta 100 TL ye alınmıyor bu telefonlar ki o bile para....

Xiaomi fanboy değilim zaten olsam şarj ve batarya konusunda batık olan Samsung a geçmezdim lakin iphone yurt içi en az 14 pro max bu fiyata olsaydı ozamanda yine iphone alırdım çünkü kamerası s23 ultra yada xiaomi 13 ultra kadar iyi değil ama yinede uzun vade de daha verimli bir cihaz !!!

Bana cevap verecek arkadaşlar da bu pencereden bakarlarsa sevinirim !

İyi forumlar
 
Son düzenleme:

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
14 Nisan 2010
Mesajlar
8,790
Reaksiyon puanı
517
Puanları
1,293
Yaş
35
Uzun uzun yazmışsınız üşenmeden 👏
 
Üst