PlayStation 3 Çok Komplike

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Dünyanın önde gelen oyun üreticilerinden Valve, PC ve X360'ın önemini vurgulayarak, Sony'nin yeni nesil konsolunun çok karışık olduğunu söyledi.

Half-Life ve Left 4 Dead gibi oyunlarıyla tanınan Valve'nin yetkilileri, oyun dünyasını karıştıracak bir açıklama yaptı. Loot-Ninja sitesine röportaj veren Valve'dan Tom Leonard, "Neden PlayStation 3'e oyun yapmıyorsunuz?" şeklinde gelen bir soruyu, Sony'nin yeni nesil konsoluna oyun yapmanın çok karmaşık olduğunu söyleyerek yanıtladı.

code1244637880.jpg

PS3 için oyun yapmanın diğer platformlara kıyasla zor olduğu biliniyor.

PC ve X360'ın önemini vurgulayan Leonard, şu an bu iki konsola oyun yapmanın daha doğru olduğunu sözlerine ekledi. PS3'e oyun kodlamanın asla kolay olmadığını dile getiren yapımcılar, buna karşın X360'ın teknik kapasitesinin sonlarına geldiğini, ancak PS3'ün daha yol alabileceğini de belirtiyor.

:: Hangi konsolun tercih ediyorsunuz?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
PC'yi tercih ediyorum yani ps3lerde falan genelde onlar oyun için ki xbox360ı olanların kullanacağı project natal gelince kararım değişebilir ki geldi de zaten piyasada yok.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Çünkü PS3 çok daha hızlı, çok daha gelişmiş özelliklere sahip. Xbox lar pc platformunun alt yapısını kullanıyor bi bakıma.Bana göre Xbox'ın yarışma şansı yok PS3 ile.

Reaksiyon puanı
189
xbox 360 çok güzel bi alet. visual studio ile c#'da oyun yazıp xbox üzerinde oynayabiliyosunuz. sırf bundan dolayı bile alınır xbox...

onaryo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ps3'te dünyanın en güçlü işlemcisi var. Çok ileri bir teknolojiyle yapımış. Oyun yapımcıları her oyunu Ps3'ede çıkararak Ps3'e saygı duydukarını gösteriyor. Ps3'den tam anlamıyla grafik ziyafeti almak istiyorsak 2010 yılından sonrasını beklemeliyiz. Muhteşem hassas yeni motıon controller ise tam anlamıyla harika. projet natal la kaç çeşit oynayacağını bir düşünün isterseniz. Ayrıca tepkime süresi 1sn yeyi buluyor. Motion controller de ise 0sn....

BEST PLAYSTATION 3!!!!

Reaksiyon puanı
189
sadece xbox değil. microsoft'un mp3 çaları olan zune için bile oyun yazabiliyorsunuz. microsoft yakında bomba gibi gelecektir. .Net framework 4 ile bakalım daha neler çıkaracaklar meydana...

ümit yaşar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PC'yi tercih ediyorum yani ps3lerde falan genelde onlar oyun için ki xbox360ı olanların kullanacağı project natal gelince kararım değişebilir ki geldi de zaten piyasada yok.
İşte yorum bu sadece yorum yazmak için birşeyler yazma rezil oluyorsun böyle yaparak. Mesaj sayısı filan hikaye benden bir tavsiye...
Bu arada ps3 çıkalı kaç sene oldu halen oyun yapmak çok zor geyikleri dönüyor acaba ne zaman çözülecek merakla bekliyorum...

Reaksiyon puanı
189
Bu arada ps3 çıkalı kaç sene oldu halen oyun yapmak çok zor geyikleri dönüyor acaba ne zaman çözülecek merakla bekliyorum...
PS3 Lua Programlama dilini kullanır ve c++ gibi zor bir dildir. diğer bir yanda xBox daki .net'in avantajlarını (c# gibi bir dil ile oyun yazılabiliyor ki c# çok kolay bir dildir) göz önüne alacak olursak PS3'e oyun yazmak hakikaten zor.

Ben elimdeki PSP için birkaç birşey yazmaya çalıştım ama baya zorluyor insanı...