PlayOnLinux da Wine Import Eklentisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MtHan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Linux hakkında neredeyse hiç makale yok sitede. Bende kendi sitem için yazdığım yazıyı burada paylaşmak istiyorum.

Bu yazımda Linux için yazılmış muhteşem bir yazılım olan PlayOnLinux‘un eklentilerinden Wine Import‘ u anlatacağım…

PlayOnLinux hakkında bilgi için tıklayınız! TR-EN

Öncelikle PlayOnLinux sisteminizde değilse kurunuz.

Pardus için konsoldan;
sudo pisi it playonlinux Komutunu verdikten sonra şifremizi giriyoruz. Ek bağımlılıklarla beraber kurmak için evet diyoruz ve PlayOnLinux sisteminize kurulmaya başlıyor. Kurulum tamamlandıktan sonra PlayOnLinux’u çalıştırmak için;

PARDUS>Programlar>Sistem> playonlinux a tıklayarak yazılımı çalıştırabilirsiniz.

Wine Import eklentisini anlatmaya başlamadan önce daha önce yazdığım şu ve şu yazımı okursanız memnun olurum…

Evet! Şimdi bağlantı verdiğim yazılarıda okuduğunuzu varsayarak anlatmaya başlıyorum. Bildiğiniz gibi PlayOnLinux ta yazılım kurmak için Install dediğimizde karşımıza çok kabarık bir yazılım listesi çıkıyor. Bu yazılımların PlayOnLinux ile çalıştığını gösterir ve listeden istediğinizi seçerek kurabilirsiniz. Lakin, Listede yer almayan bir yazılımı PlayOnLinux ile nasıl çalıştıracağız? Bunun iki yolu var fakat ben sadece birini anlatacağım.

Elinizde bir yazılım var ve bunu WINE ile kurdunuz, ama winenin gücü buna yetmedi mi? Winenin çalıştıramadığı yazılımı PlayOnLinux’un çalıştırabileceğini mi düşünüyorsunuz? Ya da wine ile çalışsa da PlayOnLinuxla çalıştırmak mı istiyorsunuz? Cevap: Wine Import eklentisi.
PlayOnLinux kendisi haricinde 7 adette eklenti içeriyor. Bunlardan Wine Import eklentisi wine ile kurduğunuz yazılımları kendi bünyesine naklederek çalıştırmanızı sağlıyor. Nasıl mı? Şimdi küçük bir uygulama yapıp merakınızı gidermeye çalışacağım…

Ben örnek olarak flashget yazılımı deniyorum.
Anlatım uzun olduğu için tamamını yazamıyorum(vaktim az) yazının tamamı için buraya tıklayın!

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Dostum zaten anlatımı Copy/Paste yapıcaksın yine. Tekrar yazman gerekmiyor ki?

Sen suna kısaca reklam yapacağım arkadaş desene ;)

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Konuya bakarsan bayağı ekran görüntüsü var. Resimlerin bağlatılarını kopyalaıp bbcode larla uğraşmak istemedim. Ki zaten bağlantı vermesemde "şu ve şu" dediğim yerde yine siteme bağlantı var. Sen nasıl olduğunu eleştireceğine, bir çoklar gibi reklam diyip geçiyorsunuz.