Plâjda yoğurt yeme hakkı engellenemez!

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Okuyucu diyor ki: Geçtiğimiz hafta ailece denize gittik. Ablam ve ben denize haşemalarımızla girdik. Denizden çıktık kıyıda yürümeye başladık. Kıyıda 50 yaşlarında bir bayan, eşiyle birlikte oturuyordu. Tebessüm edip yanlarından geçiyorduk ki; bize bişeyler mırıldandı... Biz de teyze bir şey mi soruyor diye nezaketen "buyrun" dedik. Teyze bize "O üzerinizdekiler suyu hissettiriyor mu?" diye kinâyeli bir şekilde sordu. Biz de gerçekten merak ettiğini düşünerek "Evet hissettiriyor ve rahat" dedik. Birden çirkinleşti, "Hiç zannetmiyorum, doğru söylemiyorsunuz" diyerek sesini yükseltti. Ben de "Hanımefendi biz böyle rahatız, herkes nasıl rahat olacaksa öyle girsin denize. Bu kimseyi ilgilendirmez." dedim. Teyze teyzelikten çıktı ve saldırıya başladı. "Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz, yazık size!" diyerek haşemayı kasıtlı giydiğimizi söylemeye çalışıyordu. Ben de hâlâ saygımı korumaya çalışarak, "Hanımefendi ben sadece özgürlüğümü kullanıyorum, siz de öyle" dedim. Kadın bize hakaretler yağdırmaya devam ederken, eşi de "Bırak bırak onlar ülkeyi İran a çevirmek istiyorlar, onlar İran istiyor" diyordu. Ardından bize mesleğimizi sordu o sinirin arasında. Ben öğrenci, ablam da öğretmen olduğunu söyleyince daha da sinirlenerek "Yazık size yazık! Ülke size mi kaldı" diye bağırırken anladık ki bu insanlar saygıdan ve hoşgörüden çok uzaklar! Oradan uzaklaşırken de adam arkamızdan "Bırak İran'a gitsinler" diye bağırıyordu.
Halkın değil ama vatandaşın denize girdiği nezih plajlarda haşemalı insan görmek istemeyen teyzeyi anlıyorum fakat bu yol çıkar yol değil; benim de görmek istemediğim ve kendimce fena bulduğum bir kamyon dolusu şey var. Meselâ ben de halkımızın değil ama vatandaşların girdiği itibarlı plâjlarda elâlemin deniz kıyafetine bulaşan sinirli teyzeler görmek istemeyebilirim. Ne olacak? Şu kavuran sıcaklarda suda serinlemek yerine plâjın aslında kimin mülkiyetinde bulunduğunu öğrenmek için kadastro çalışması mı yapacağız?
Sana ne teyze, sana ne? İsteyen haşemayla girsin denize, isteyen suni elyaflı taklit kürk manto ile. Denizin haberi bile olmaz, hattâ umurunda bile değildir böyle şeyler. Farzımuhal, denize girdiğinizde "yallah dışarı; kimyamı bozuyorsun" diye hırçınlaşıp karaya mı atıyor sizi? Yoo. Aldırmıyor bile. Siz de aldırmayacaksınız. Estetik açıdan uzaktan eleştiri hakkınız var ama sadece o kadar...
Gel de eğri oturup doğru konuşalım teyzeciğim: Artık yaşını başını alma raddelerine gelmiş bazı hanım gazeteciler haber kıtlığı çekince çirkin ördek yavrusu kılığına girip geziyor, kimse karışmıyor. 367 meselesinden müseccel sâbıkalı kötü hukukçular, allâme kılığında geziyor ona da kimse karışmıyor. Bir sayfasına tam tamına 28 tane üryan hatun fotoğrafı yerleştirmeyi başararak görmemiş okuyucularına kadın anatomisi hakkında ince detaylar sunan gasteler "gazete" kılığına bürünüyor ona da kimse karışmıyor; karışamaz da. Arz talep meselesi; divânelerin hemdemi divâne gerektir teyzeciğim.
Gir denize sereserpe, ferahlan; dulun, bir daha dulun, bir daha dulun. Oh de. Çık kıyıya palamut gibi. Tak güneş gözlüğünü, al eline ucuz polisiye romanını; istakoz gibi kızar, keyfine bak, fakat elâlemin çoluğuna çocuğuna hayat tarzı dersi filan vermeye kalkışma lütfen.
Becerebiliyorsan 367'nci hukuk allâmesine mektup yaz, plâjları kamusal alan yapsın; beceremiyorsan otur yoğurdunu ye. Senin plajda yoğurt yeme hakkın engellenirse o zaman seni de savunuruz canım benim. Söz!

Ahmet Turan Alkan

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Gerçekten sana ne teyze? Sen şunları yap, millete de karışma.
Gir denize sereserpe, ferahlan; dulun, bir daha dulun, bir daha dulun. Oh de. Çık kıyıya palamut gibi. Tak güneş gözlüğünü, al eline ucuz polisiye romanını; istakoz gibi kızar, keyfine bak, fakat elâlemin çoluğuna çocuğuna hayat tarzı dersi filan vermeye kalkışma lütfen.

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Saplantılar-takıntılar ve hala aynı taşa takılıp yalpalamalar. yazık.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Olayları, kişileri sadece gördükleri şekliyle değerlendirebilen zavallı insanlar. Bunun böyle olduğunun o kadar çok kanıtı var ki, ama uzatmaya değmez.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ahmet Turan Alkan'ın yorumlaması ve konuları ele alış biçimine bayılıyorum. Kinaye mi derler bilmem ama işleyişi şahane. Konu hakkında benim yorumum Turan bey'in yazısından sonra birşey ifade etmeyeceği için -yazısız- diyerek geçiyorum.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Geçen bende denizdeydim. Herkezin karışık girdiği bir denizde "Anadoludan" gelmiş kadınlar "fistanıyla" birlikte, "muhafazakar" kadınlar ise " haşemayla" denize giriyordu.Bazıları ise yanızca kıyıda bekleyip "mavi denizin" hayalini kuruyordu. Sahip olduğu "Ahlaki değerler" her kezin içinde ona denize girme diyordu zira.

Onlara acıyarak baktım. Belkide acınmaması gerekn halerine. Asil bir duruşları vardı. her şeye her keze inat bir "Ahlaki" duruş. Ama bir taraftanda "bende burdayım" dercesine bakıyordu kendilerini anlamayan bulanık zihinlere.

Sonra Sahile Baktım "devasa" bir alan. Kafamda hemen bu devasa alanı 3 bölmek geldi. Bir tarafta sadece kadınların girebileceği bir alan , yanınada sadece erkeklerin, hemen yanınada da karıkışık olacak şekilde 3 alan tahsis edilse...

Çok zor değil aslında ama zorlaştıran, zor hale getiren insanlar vardı bu ülkede . Karşındakini anlamak yerini ısrarla ve inatla "benim gibi olacksın" diyen insalar vardı.O insanlar, denize girmenin tadını çıkartırken hemen yanı başında denize girmeden bekleyen ve "bende burdayım" diyen kişileri göremeyecek kadar "kör" , ve onaları anlamayacak kadarda "sığ" düşünceli idi...

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Ülkeyi iran'ana Çeviriceklermiş :D Yıllardır İran iran diyorsunuz ama İran bile bizi geçti Uzaya uydusunu fırlattı dünyaya kafa tutuyor çeşke iran kadar olabilsek...

Bazı şeylere gelince özgürlük Bazılarına gelince yobazlık bu insanlar ne kadar Çıkarcı...

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
namus bacak arasında değil zihindedir ''bana karışamazsın'' diyenler önyargının sadece tek kutuplu olmadığını anlamalılar ama zafiyet noktsıda tam burada zaten.Herkes kendi haklılığına o kadar tapıyorki diğer yaşam biçimini anlama ihtiyacı hiçmi hiç aklına gelmiyor.15 yıl öncesinin dindar yobazları bitti,devir modern olduğunu düşünen yobazlarda.

masterdevil

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ülkeyi iran'ana Çeviriceklermiş :D Yıllardır İran iran diyorsunuz ama İran bile bizi geçti Uzaya uydusunu fırlattı dünyaya kafa tutuyor çeşke iran kadar olabilsek...

Bazı şeylere gelince özgürlük Bazılarına gelince yobazlık bu insanlar ne kadar Çıkarcı...
iran mi bizi gecti ?
hem oyle denize mi girilir ?
kusadasinda idim gecen hafta iran dan turistler ucaktan iner inmez ordaki duruma ayak uydurdu!!!
hepsi mayo ile denize girdiler :d

zukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O değilde arkadaşım şu sözüm ona dini bütün iki bayan haşemayla denize gircek kadar müslümanlar da niye erkeklerin de olduğu biyerde giriyorlarmış ozaman . Bu ülkede çocukların oynadığı barbi bebeklerden tahrik olan hocaları varken elalemi niye günaha sokarsın ozaman onlara sormuşmu o yazar öyle yoğurt yemek istiyorlarsa buyursunlar kim ne dicek :D

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
iran mi bizi gecti ?
hem oyle denize mi girilir ?
kusadasinda idim gecen hafta iran dan turistler ucaktan iner inmez ordaki duruma ayak uydurdu!!!
hepsi mayo ile denize girdiler :d

Denize öyle de girilir böyle degirilir.
O zaman dalgıç kıyafetlerini sizin gibiler için yenileyelim. Transparan scuba satan shoplar bulalım?

İranlı turistlerin ne halt yediği ne beni ne sizi ilgilendirdiği gibi, onların doğru yaptığını da iddia edemezsiniz. Klasik yaklaşımla 'herkes köprüden atlasa, sen de mi atlayacaksın', ister mayoyla girer ister eşofmanla ister girmez. bu ülkede, şu sistemde sanane ve de banane.

mesele mayosu, bikinisi zartı zurtu değil. Meselenin hangi boyutunda takıldığınıza dikkatinizi çekerim.

Barbi bebekten tahrik olan hocalardan başka hocalar olduğunu görmek istediğiniz gün plajda yoğurt yeme hakkınızdan bahsedebilirsiniz.

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Ahmet Turan Alkan'ın yorum tarzı harika.

Teyzeye birkaç lafta benden olsun. Bak teyze bende herşeye karşıyım ama herşeye ölçüsünde karşıyım. Teyzem Çünkü ben ÇARŞI'yım senin bu gerici görüşünede karşıyım.

Buda sana kapak olsun teyzecuğum.