PKK'ya 'EVET' AK Parti'ye 'HAYIR'

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
218
Daha önceler PKK'nın yurtdışındaki gecelerinde sahne alan Edip Akbayram, daha önce katılacağını belirttiği festivalin, AK Partilli belediyenin düzenlendiğini öğrenince vazgeçti.

68670.jpg

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı AKP'li Murat Sesli, 18 Haziran'daki Osmanlı Çileği Festivali'nde sahneye çıkmayı kabul eden, ancak daha sonra kendisinin AKP'li olması nedeniyle konseri iptal eden Edip Akbayram'ı, basın toplantısında sert bir dille eleştirdi. Başkan Sesli, "Edip Akbayram yaptığı bu hareketle sanatına siyaset katarak her kesim tarafından bilenen sanatçı kişiliğine ihanet etmiş, Ereğli halkını yok saymıştır" dedi.

Başkan Sesli makamında düzenlediği basın toplantısında, Ereğli'nin kurtuluş günü de olan 18 Haziran'daki Osmanlı Çileği Festivali için 1 hafta önce Gülşen ve Edip Akbayram ile anlaştıklarını söyledi. Kurtuluş Savaşı'nda ilk ve tek deniz savaşının yapıldığı, Alemdar Destanı'nın yaşandığı Ereğli'nin kurtuluş gününde sahne alması için özellikle Edip Akbayram'ı tercih ettiklerini vurgulayan Başkan Sesli şöyle konuştu;

"Edip Akbayram, AKP'li olduğumuz için sahneye çıkamayacağını belirtti. Konseri iptal etti. Bu davranışı karşısında çok şaşırdım. Çünkü söylediği şarkılarda eşitlik, özgürlük, kardeşlik mesajları veren ve herkesin sevgisini kazanan Edip Akbayram'ın bu tavrı sanatçı tavrı değildir. İnsanlar arasında ayrımcılık yapmak kendisine hiç yakışmadı. Edip Akbayram, Ereğli Belediye Başkanı'na değil, Ereğli'nin çağdaş insanlarına konser verecekti. Akbayram yaptığı bu hareketle sanatına siyaset katarak, her kesim tarafından bilinen sanatçı kişiliğine ihanet etmiş, Ereğli halkını yok saymıştır"

`HAKLARIMIZI TALEP ETMEYECEĞİZ'

Edip Akbayram'ı sanat üzerinden siyaset yapmakla suçlayan Başkan Sesli şöyle devam etti;

"Duyduğuma göre prensip kararı almış ve AKP'li hiçbir belediyenin etkinliğine katılmıyormuş. Akbayram ile anlaştık ve sözleşme gereği haklarımız vardı. Belediyenin avukatlarına talimat verdik, bu haklarımızı da kendisinden talep etmeyeceğiz. Kendisi ile yaptığımız sözleşme bizde duruyor. O sözleşme bizde hatıra olarak kalacak."

Öte yandan Edip Akbayram'ın, konser için belediyeden aldığı avansı, sözleşmeden doğan tazminatla birlikte belediyeye ödediği belirtildi.

Mart ayında da İngiltere'deki Nevruz kutlamalarına katılan Akbayram bulunduğu sahnenin hemen önünde bu sefer "Biji Serok Apo, Biji Öcalan" (Apo Çok Yaşa) sloganları atıldı. Ve bu sefer Akbayram'ın şarkıları ile ellerinde Türk bayrakları olan değil bölücü örgüt PKK'nın sözde bayrakları olan kitleler coştu. Konserde teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri de elden ele dolaşmıştı.
 

Alemci_Dayı

Profesör
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
1,532
Reaksiyon puanı
18
Puanları
0
Şarkılarda eşitlik, özgürlük, kardeşlik mesajları veren bir insanın ayrımcılık yapması sanat adına bir utanç olsa gerek .. Ancak Biji Öcalan sloganları ve pkk bayrakları altında şarkı söylemekte muhsur görmemiş ... Ak ile kara bir şekilde kendisini belli ediyor ...
 

intibah

Asistan
Katılım
10 Temmuz 2007
Mesajlar
451
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
Bu zihniyetin rektör olanlarıda Pkklı girer başörtülü giremez diyor.
 

RadoN

Dekan
Katılım
30 Ekim 2007
Mesajlar
5,813
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
CHP işte .. |) ne kadar karalama yapsak boş .. ;)
 

La Edri

Asistan
Katılım
10 Kasım 2006
Mesajlar
232
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
gecen sene konserde (bilmem kimin mitinginde) Türk bayrağı verilmişti de salllamamıştı bu adam. sonra veren hanım geri almıştı bayragı elinden....

bu gibi adamlaraza yazıkalr olsun....
 
Üst