Piranha'mı Navking'mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan k4y4
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Arkadaşlar Merhaba;
Malumunuz teknoloji gelişiyor. Ayak uydurmak gerek :biggrin:
Navigasyon cihazı almak istiyorum ama 2 marka arasında kaldım. Fazlada anlamam zaten. Bunun için sizden yardım istiyorum. Hangisini almalıyım? :)
Piranha Evoque
Navking X5

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bu tip sorulara kesin cevabı genelde mensup veya çalışanlar verir...
birkaç tane navigasyon kullanan biri olarak:navigasyon cihazını başka amaçla kullanmıyacaksanız önemli olan yüklü harita ve GÜNCELLEMELERdir..
en iyi marka ömür boyu güncelleme verendir...veya EN UZUN SÜRE de diyebiliriz..unutmayın cihaz kadar cihazı tanıyıp DOĞRU ROTA VE KONUM belirlemek çok önemlidir...ne demek istediğimi cihazı alırsanız daha iyi anlarsınız..şimdiden hayırlı olsun.

salak adam

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ben piranha kullanıyorum genellikle ama arabam yok arkadaşımın arabasında gördüm piranha navigasyon baya iyi

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Igo yazılım nedeniyle piranha diyorum.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Ben Piranha kullanıyorum.Tek sorunu biraz gps i geç buluyor ama,yakaladıktan sonrada sorunsuz çalışıyor.Geç dediğimde bazen en geç 3-4 dakikayı buluyor.Bundan önce Navking aldım,aldığım gün arızalandı bunu değiştirip Piranha Nitro almıştım.Bildiğim kadarı ile Piranha larda ömür boyu güncelleme mevcut,ayrıca igo varsa sorun yok .Tavsiye ederim.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
bu tip sorulara kesin cevabı genelde mensup veya çalışanlar verir...
birkaç tane navigasyon kullanan biri olarak:navigasyon cihazını başka amaçla kullanmıyacaksanız önemli olan yüklü harita ve GÜNCELLEMELERdir..
en iyi marka ömür boyu güncelleme verendir...veya EN UZUN SÜRE de diyebiliriz..unutmayın cihaz kadar cihazı tanıyıp DOĞRU ROTA VE KONUM belirlemek çok önemlidir...ne demek istediğimi cihazı alırsanız daha iyi anlarsınız..şimdiden hayırlı olsun.

Haritalar ve güncellemeleri de önemlidir tabi ki ama, şu ''Ömür boyu harita güncelleme'' olayı kafama takılır hep :D Kimin ömrüne göre? Cihazın mı? cihazı satın alan müşterinin mi? Yoksa cihazı satan firmanın mı? :D

Sorduğunuz iki model arasında Pirhana bir adım önde. İgo Primo 3D yazılımı çok başarılı. 3D derken cihaz 3 boyutlu değil. Önemli binaların ve yapıların modellemeleri 3 boyutlu sadece. :D

Cep telefonunuzun marka ve modeli nedir bilmiyorum ama, eğer cep telefonunuz uygun ise, tavsiyem cep telefonunuza yükleyeceğiniz bir navigasyon yazılımını kullanmanızdan yana... Navigasyon cihazlarından tek bir eksiği yok, hatta daha başarılı bence.

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Haritalar ve güncellemeleri de önemlidir tabi ki ama, şu ''Ömür boyu harita güncelleme'' olayı kafama takılır hep :D Kimin ömrüne göre? Cihazın mı? cihazı satın alan müşterinin mi? Yoksa cihazı satan firmanın mı? :D

Sorduğunuz iki model arasında Pirhana bir adım önde. İgo Primo 3D yazılımı çok başarılı. 3D derken cihaz 3 boyutlu değil. Önemli binaların ve yapıların modellemeleri 3 boyutlu sadece. :D

Cep telefonunuzun marka ve modeli nedir bilmiyorum ama, eğer cep telefonunuz uygun ise, tavsiyem cep telefonunuza yükleyeceğiniz bir navigasyon yazılımını kullanmanızdan yana... Navigasyon cihazlarından tek bir eksiği yok, hatta daha başarılı bence.
navigasyon işi biraz bilmece...ömür boyu garanti birazda satış staterjisi gibi duruyor..amma cihazın kaliteside göz ardı edilmemeli diye düşünüyorum...
ÖMÜR BOYU GÜNCELLEMEde sahibinin yaşam süresi seçeneğini çıkarmak lazım çünkü kayıt bilgilerine sahip herkes güncelleyebilir..
birde telefonu navigasyon gibi kullanmaya ben sıcak bakmıyorum.çünkü bazı yönlerden telefon hiçbir zaman bir navigasyon cihazı gibi çalışmaz..her ikisinin görevi-işlevi farklı...
navigasyon cihazı şarz kitine takılıyken çalışabiliyorken bazı telefonlar şarz edilirken kullanılmıyor.her telefonun araç şarz kiti olmuyor....vs.vs..yani bence tel.tel.dir navigasyon navigasyon..
ha geçici olarak kısa süreliğine kullanılabilir elbet amma uzun sürede sıkıntı yaratır kanaatindeyim...
hatta ben bile yenibir cihaz(navigasyon)almanın arayışındayım...

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Tam aksini düşünüyorum [MENTION=125346]Rüstembey[/MENTION] . Navigasyonu, navigasyon cihazında da kullandım, cep telefonunda da kullandım. Cep telefonu dediğim de tabii ki akıllı telefonlardan bazıları.

Navigasyon cihazı ile dakikalarca baglanamadigim yerlerde, cep telefonuyla mobil internet sayesinde, AGps desteği ile saniyeler içinde baglanabiliyorum uyduya.

Ayrıca internet, navigasyon cihazlarında yavaş yavaş yer almaya başlıyor. Mesela Igo primo'nun son versiyonunda Google yerel arama seçeneği mevcut ve müthiş kullanışlı.

Şarj konusunda da katilmiyorum size. Araçta şarj edilemeyen, şarj edilirken kullanilamayan akıllı telefon kaldı mi? Eski telefonum ( HP 614c ) dahi laptop gibi bataryasız elektriğe bağlı şekilde tüm özellikleri ile calisabilyordu.

Su an Android telefonumda Sygic Aura kurulu. Igo primo'yu Android sürümü olmadığı için kullanamiyorun. Belkide çıkmıştır bilemiyorum. Ama Aura da çok çok iyi calisiyor.

Net bir şekilde soyleyebilirim ki, en iyi navigasyon cihazının yapabildigini ortalama bir akıllı telefonda rahatlıkla yapabiliyor artık. Üst düzey akıllı telefonlar ise navigasyon cihazlarının bile yapamadığı şeyleri yapabiliyor. Örneğin anlık trafik bilgisi almak, aynı programı kullanan arkadaşlarınızın nerede olduklarını görebilmek gibi... :D

k4y4

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Arkadaşlar öneri için teşekkürler piranha da karar kıldım ve aldım.
Herkese teşekkürler :)

bcanesen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
piranha neden mi servisi çok hızlı cihazım bozulmuştu sabah 9 da bıraktım öğlen 2 de tamir edildi ve teslim aldım ömür boyu harita güncelleme ve igo yazılımını kullanıyor

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Arkadaşlar öneri için teşekkürler piranha da karar kıldım ve aldım.
Herkese teşekkürler :)
Güle güle kullan.Ben hiç bilmediğim yerler gittim Piranha ile yeterki adresi düzgün gir.Birazda yol işaretlerine uy tamamdır.Sana tavsiyem hem ekrana bakayım hem araç kullanayım deme.Sadece kulağın onda olsun yeterli.:yes:

BrOnX2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 aydır GoodYear kampanyasından Piranha stringer aldım kullanıyorum şehir uydu bulması3-4 dk buluyor bide telefon ekranı ispanyolcamı yoksa italyanca gibi bir dilde geliyor msg attım güncelleme çıkacak dediler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben hiç menmun değilim cihazda harita silindi servisi kullanıcı hatası diyerek 60 tl fatura çıkarttı birdaha pirhana almakmı asla

S

SDN Okuru

SDN Okuru
piranha aldım kullanıorum şarz yeri bozuldu servise trabzondan istanbula kargo parası vererek gönderdim garantili oldugu halde 5o tl tamir parası istediler kabul ettim yapılıp gönderdiler bana ne göreyim cihaza hiç dokunulmadan yapılmadan geri gönderdiler tekrar kargo ile gçndermemi istediler bir kargo parası daha verdim sonunda cihaz yapılıp geldi servis ve servis anlayışı hiç iyi degil piranha derken bir daha düşünün derim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
selam arkadaşlar, yeni piranha navigasyon aldım şarj yeri bozuk çıktı daha kullanamadan değiştirdiler. cihaz geldi sesi boğuk ve yanlış yol tarifi ediyordu. Düz yolda sağa sola dön gibi saçmalıyor. tekrar servise gönderdim aynen verdiğim gibi 8 gün sonra geri geldi. şimdi tekrar göndrericem 3 servis kağıdıyla tüketici mahkemesini kazanmak %100 müş. paramın iadesini talep edicem piranha mi bedeva verseler almam.

danceinthedark

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Şikayetim var sitesine falanda bakınca piranhanın destek açısısından daha iyi olduğunu gördüm navkin hiçbir soruna cevap vermemiş bunuda göz önünde bulundur derim

ZombieTrackeR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Piranha Çünkü Hep Yenilenen Bir Harita Sistemi Var Ve Dilediğin Zaman Sürüm Güncelleyebiliyorsun.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Dün babama aldım. Ses çok bozuk. Alakasız sokaklardan götürmeye çalıştı. Ben de Navitech var daha iyi hem de daha ucuz. Belki alışınca daha hoşumuza gider.

ismail57

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende baktım bugün aynı konulara.. navkingden felaket şikayetler var gerek cihaz gerek müşteri hizmetler, arızalar, ilgisizlik vs.. ne ararsan var

S

SDN Okuru

SDN Okuru
piranha almayın kardeşim. servis ihtiyacınız olduğunda muhatabınız yok. sitesine açın bakın, ulaşacağınız telefon bile yok. iki defa tablet tamiri için gönderdim ikisinde de tamir yapılmadan geldi. verdiğim kargo parası ile kaldım. bana sorarsanız piranha sıfır....