PHP Öğrenmek İstiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan byuCk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
PHP dilini iyi bilen arkadaşlar. Bana tavsiyeleriniz nelerdir? En iyi öğrenim yönetimi olarak ne tavsiye edersiniz. Video Ders mi kitap mı? Ya da site tavsiyesi? Ayrıca öğrenme taktikleriniz nelerdir? Ne yapmamı önerirsiniz?

Not: HTML ve CSS biliyorum.
Yardımlarınız için şimdiden sağolun. Allah razı olsun.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
öğrenmen gereken bazı temel yapılar var. bu çoğu programlama dilinin ortak yapılarıdır.

koşullar, döngüler, değişken yapılar vb. şeyler temel programlama yapıları olarak geçer.
bunu kısmı öğrenmek için görsel eğitiminden faydalanmanı tavsiye ederim. temel konuları geçip ufak şeyler yazar hale geldikten sonra yazılı kaynaklar fazlasıyla işini görecektir.

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hmm, anladım arkadaşım, sağolasın. Diğer arkadaşların da tavsiyesini alalım.

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Kesinlikle güzel bir dökümanla başlamalısın, alfa okuyucusu olarak önerim bu yönde olucak, Luke Welling ve Laura Thomson'ın güzel bi kitabı var, ve inanılmaz sıra dışı bi anlatımı var, bu insanlar ön sözü okicak olursan kendileri hakkında bilgi veriyor, kendileri piyasada aktif olarak bu işi yapan, yani işin profesyönelleri diyebilirz, edindikleri tecrübeleri, standart bilgiler ve kendi keşifleri olan ince noktalarla harmanlayıp kullanıcıya sunmuşlar, kitap konu konu fakat öyle bir bağlı gidiyor ki, aralıksız okursanız hani sindire sindire emin olun bir çok konuda biyerlere gelmiş olursunuz, sonrada php için ileri düzey dökümanlarla devam edersiniz.

Sunucu taraflı programlamayı neden seçtiniz bilmiyorum ama kesinlikle dediğim gibi güzel bir döküman ile adım adım gitmelisiniz, başarılarınızı dört gözle bekliyoruz, lütfen kafanıza takılan birşeyler olursa sorun nacizane yardımcı olmaya çalışırız. :D

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Leavenha kardeşim çok sağol. İletin benim için çok önemli. Hepsini dikkate alacağım. HTML ve CSS bitti. Sıra dinamik bir site için PHP...

Reaksiyon puanı
189
Açıkçası öğrenme şekli kişiden kişiye değişir. Kimi insan okuyarak kimi insan izleyerek daha iyi öğrenir. Ben izleyerek daha iyi kavrayanlardan olduğum için YouTube'daki İngilizce kaynakları tavsiye edebilirm. Türkçe kaynak için maalesef bir şey diyemeyeceğim :)

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kitap okumadım kursa gitmedim . Örnekleri inceledim videolarla beraber öğrenip yaptım . Ben bu şekilde öğrendim . Ama kimisi kursla kimisi ise sırf yazı ile bile öğrenir. Çok zor bir dil olarak görünür ama birkaç adımdan sonra mantığa bakar ve basit gelir.

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Kardeşim benim seninde başarın bizim için önemli, sana nasıl imreniyorum bi bilsen, sen adım adım gitmişsin, ben php ile tanışıp kitabını elime aldığımda diğer elimdede 900 küsür sayfalık C++ kitabı vardı ve css gibi bi teknolojiyi sadece alt yapısı itibari ile html'ide basitliğinden dolayı duymuştum. :D

html'i öğrenmem php öğrenmemden daha sancılı olmuştu ve bunu hiç bir zaman unutamam. :D
işte kimisi aptal benim gibi kafası basiti almıyor, kimiside senin gibi düzenli tertipli. :D

bu arada [MENTION=25201]cgrszone[/MENTION] üstad bakarsın türkçe kaynaklarıda biz temin ederiz zamanla, sonuçta her öğrenilen konu üzerinde birşeyler düzenlenicek olursa adım adım, hem konular pekişir bizde hemde insanlar faydalanır ki. :D

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Görüldüğü gibi zor değil mi diyorsunuz PHP. Levanha kardeşim çok sağol yorumların için. Sizlerin yorumları ben çok motive diyor doğrusu. Hepiniz sağolun. Türkler/Müslümanlar Bilim ve Teknik alanında ilerlemeli. Herkes bir daldan tutunmalı. Kendini geliştirmeli alanında profesyonel olmalı. Bizleri Siber savaşlar bekliyor da olabilir ;)

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Aslında benim kafa zor olmayanı almıyo demek istedim ama özetle senin için şu an zor da değil olarak yorumlanabilir hani, çünki adım adım gitmişsin, tek şeye odaklanmışsın, ben C++'a gösterdiğim özeni php'ye gösterseydim şimdi facebook'da sunucu taraflı alt rutinleri ben yazıyor olurdum. :D

Şakası bir yana, önünüz açık, kaynaklarımız imkanlarımız var, çalışırsanız, emek verirseniz çook güzel başarılarla bizleride mutlu ediceğinizi ima ediyorum ben sadece. :)

Önden buyurmak ister misiniz üstadım ? :D

Reaksiyon puanı
189
Önden buyurmak ister misiniz üstadım ? :D

Bir ara bir blog tutarak başlamıştım ama şimdi nasıl zor geliyo anlatamam :D Herkese hitab edip herkesin anlayacağı dilde yazmaya kalkınca satır satır her şeyi açıklamak lazım ve bana niyeyse bu aralar her şey zor geliyor :) Bakalım artık önümüzdeki günlerde okulda ileri seviye programlama derslerim olacak belki bir gazla girişebilirim :D

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Umarım dediğiniz gibi olur. Dediğiniz kitabı bulamıyorum. Hep tükenmiş.

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bir ara bir blog tutarak başlamıştım ama şimdi nasıl zor geliyo anlatamam :D Herkese hitab edip herkesin anlayacağı dilde yazmaya kalkınca satır satır her şeyi açıklamak lazım ve bana niyeyse bu aralar her şey zor geliyor :) Bakalım artık önümüzdeki günlerde okulda ileri seviye programlama derslerim olacak belki bir gazla girişebilirim :D

Etkileyici konuşma konusunda kendime güvenirim, gaz konusunda takviyeye ihtiyacınız olursa, okul ile eş zamanlı bir şekilde dozaja dikkat etme şartıyla yardımcı olabilirim, ki bizde faydalanalım engin bilgilerinizden üstadım. :D

Bu senede benim bi öss gibi bi girşimim olucaktı sözde, ama staj + futbol + php + freelance işler falan derken inanın öss neymiş falan diyorum kendi kendime, seneye nasipse artık, almazlarsada okumam, yokuşa sürmem yani. :D

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ayrıca önerdiğiniz kitaptan önce Hakkı ÖCAL'ın PHP kitabını bitirmeyi düşünüyorum. Sonra sizinkine devam edeceğim.

Reaksiyon puanı
189
Etkileyici konuşma konusunda kendime güvenirim, gaz konusunda takviyeye ihtiyacınız olursa, okul ile eş zamanlı bir şekilde dozaja dikkat etme şartıyla yardımcı olabilirim, ki bizde faydalanalım engin bilgilerinizden üstadım. :D

Bu senede benim bi öss gibi bi girşimim olucaktı sözde, ama staj + futbol + php + freelance işler falan derken inanın öss neymiş falan diyorum kendi kendime, seneye nasipse artık, almazlarsada okumam, yokuşa sürmem yani. :D

Engin bilgim falan olduğu yok yahu normal bir seviyede. Ne üstadlar var özendiğim ama neyse :) Valla o gaz kendiliğinden ara ara gelip gidiyor bakalım artık. Sen sen ol okulundan geri kalma da programlama her şartta geliştirilebilecek bir şey :)

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Rıza Çelik "A'dan Z'ye PHP" kitabı var. fenada değildir.

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Levanha sende var mı kitap, nette bulamıyorum. Cobra kardeşim sağolasın önerin için.

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hayır ya, kesinlikle amatör bi sistemle öğrenmeni istemem, en azından ben...

Binlerce insan bu işi profesyönel bi şekilde ele alan, işi güzelce çözümleyen bir kaynakla bunu öğrenmelisin...

İster Cd/dvd/vcd ister döküman ister sesli eğitim setleri falan felan, ama profesyönel bi şekilde işini yapan bi eğitim şekli seç...