Php - mysql bağlantı hatası

SadeceAli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba ;

dreamweaver 8 kullanıyorum.. mysql veritabanım ile bağlantı kurucam ancak hata alıyorum.. fazla uzatmadan direk yazdığım kodu ve aldığım hatayı belirteyim :

yazdığım kod :

<?
$ali=mysql_connect("localhost","root","root");

if ($ali) {

print "ısırgan otu" ;

}
?>

aldığım hata : Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in c:\\Inetpub\\wwwroot\\database.php on line 10

line 10 diye bahsettiği de mysql_connect komutunu kullandığım satır..

veritabanım çalışıyo bi sorun yok.. ama ısrarla bu hatayı alıyorum anlamadım..

teşekkürler şimdiden..

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
merhaba ;

dreamweaver 8 kullanıyorum.. mysql veritabanım ile bağlantı kurucam ancak hata alıyorum.. fazla uzatmadan direk yazdığım kodu ve aldığım hatayı belirteyim :

yazdığım kod :

<?
$ali=mysql_connect("localhost","root","root");

if ($ali) {

print "ısırgan otu" ;

}
?>

aldığım hata : Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in c:\\Inetpub\\wwwroot\\database.php on line 10

line 10 diye bahsettiği de mysql_connect komutunu kullandığım satır..

veritabanım çalışıyo bi sorun yok.. ama ısrarla bu hatayı alıyorum anlamadım..

teşekkürler şimdiden..

mysql_connect komutu tanımlanamadı diyor,hangi server kullanıyorsun ? xampp öneririm

SadeceAli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarımda iis 5.0 kurulu haricinde manuel olarak mysql ve php kurulu

rainman4009

Asistan
Reaksiyon puanı
5
mysql çalışıp çalışmadığını kontrol et... ayrıca apache denesen daha iyi çalışır... yada hazır paketlerr var... xamp- wamp - gibi apache mysql php üçü bir aradakilerde daha çalıştırabilirsin....

mysql kontrol et çalışıp çalışmadığını ... hemde mysql şifrenin root olduğunu kontrol

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
ben de wamp kullanmanı tavsiye ederim. php-mysql bağlantı modüllerini yüklememiş olabilirsin. wamp yüklersen bu işlemler otomatik halledilecektir. ancak bu sefer de iis ile wamp çakışabilir. birini kullanırken diğerini kapatman gerekecek. iis i kapatmak için denetim masası>yönetimsel araçlar>hizmetler kısmına gir. listeden world wide web yayınlama servisi gibi bi şey olacak onu "durdur" yaparsan çakışma ortadan kalkar.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Wamp kullanmanı tavsiye ederim IIS dir, php dir uğraşmazsın hepsi kurulu gelir.

Yinede sorunu söyleyeyim, php yi kurarken c/programfiles altında kurduğun zaman (otomatik olarak zaten buraya kuruyor son sürümü) DLL ler beraberinde gelmiyor, mysql dll ide beraberinde gelmemiş yani. Sorunu 2-3 hafta önce yaşadım bende IIS le çalışırırken.

c:/php şeklinde yap kurulumunu, sorunsuz çalışacaktır.