Php ile Veri Tabanı Bağlantısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mst1903
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mst1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar araştırmalarım sonucu verimli bilgilere ulaşamadığım için bu konuyu açmak istedim.

Php ile web sayfası hazırlıyorum ve üyelik bölümü vs gibi alanlar var. Bunlar için veri tabanı oluşturdum. Phpmyadmin kullanıyordum bağlantısı yapabiliyorum vs sorunum yok ama sql server 2012 de hazırlamış olduğum veri tabanını php ile bağlantı oluşturamadım daha doğrusu bilmiyorum hiç yapmadım. Araştırdım fakat güzel bir bilgi bulamadım yada yeterli olmadı mantığını kavratacak ve farklı kullanacağım kodların acıkmasını falan öğrenmek istiyorum bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Kısacası arkadaşlar ben ;
Ms sql server 2012 ile hazırladığım ve tabloları ilişkilendirdiğim veri tabanımı php ile bağlantısını nasıl oluşturabilir ?
Bir de bu veri tabanını dışa aktar gibi yapıp bir klasör içinde mi tutmak gerekir yada böyle birşey mümkün mü ?
Ve hangi veri tabanını kullansam daha iyi olur access mi sql server mi phpmyadmin mi ?
Şimdiden herkese Teşekkür ederim

deq

Asistan
Reaksiyon puanı
1
eğer veritabanı tabloların çok değilse mysql kullanmanı öneririm. access veri tabanı için ileride problem yaşarsın, kayıt sayısı artınca. eğer illa ms sql kullancam diyorsan şu sayfada gerekli açıklama ve örnek verilmiş.
http://php.net/manual/en/function.mssql-connect.php

mst1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer veritabanı tabloların çok değilse mysql kullanmanı öneririm. access veri tabanı için ileride problem yaşarsın, kayıt sayısı artınca. eğer illa ms sql kullancam diyorsan şu sayfada gerekli açıklama ve örnek verilmiş.
http://php.net/manual/en/function.mssql-connect.php

Cevabın için teşekkür ederim deq. Sayfaya baktım fakat bağlantıyı yapamadım. Ben sana birde şöyle açıklayım.
Şimdi

sql servder da 8 tablom var bu tabloların hepsi birbiri ile ilişkilendirilmiş şekide.
veritabanımın ismi mst ve sql server a windodws authentication üzerinden bağlanıyorum kullanı adım ve parolamda yok.
Php config dosyama ne yazmam gerekli tam olarak

$connect = mssql_connect (server_ismi,kullanı adı,sifre); server isminine windows authentication daki ismi yazıyorum yani server name i kullanıcı adı ve şifreyi de boş bırakıyorm ama hata veriyor. Kodun yazılı olduğu satırı gösteriyor hatada da.
Ve phpmyadim kullansam tablolaları nasıl ilişkilendiririm bildiğim kadarıyla phpmyadmin bunu desteklemiyor

asusbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Böyle bir şeyi yapman bek sağlıklı olmaz bu seferde siteyi yükleyecegin hosting firmasında sql server olmayabilir.

mst1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu kodu kulanarak sql server'a baglanamassın. Bu kodla MySQL serverına baglanabilirsin. Senin istedigin gibi bir SQL Servar baglantı kodu varmı bilmiyorum.

Sql server'ımıda phpmyadmin gibi kullanmak istiyorum yani yapmak istediğim tam olarak bu. Veri kayıt edebileyim silebileyim güncelleyebileyim. Bunları yapmak istiyorum. Bağlanma nasıl hangi kodlarla yapılıyor bunları öğrenmek istiyorum derdimi anlatamadım sanırım :(

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Böyle bir şeyi yapman bek sağlıklı olmaz bu seferde siteyi yükleyecegin hosting firmasında sql server olmayabilir.

Hocam peki pypmyadminde tablo ilişkilendirmeyi nasıl yapabilirim bildiğim kadarıyla yok. Yapmak istediğimde şu anatablo adında tablom olacak bu tabloda ornek_no adında bir sütün olacak ve abcd tablosundada ornek_id ve ornek_adi kolonları olacak ben bu anatablo tablosundaki ornek_no ile abcd tablosundaki ornek_id yi birleştirmek istiyorum. kayıtları listelediğimde ise ornek_adi kolondaki veri gelsin istiyorum phpmyadminde bu mumkun mü ?

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
http://php.net/manual/en/function.sqlsrv-connect.php

bu fonksiyonu kullanacaksın. sayfanın altında oldukça farklı örnekler de var. php sql server driver'i ile ilgili kurulumda sıkıntı yok ise ve bu fonksiyonu kullanıyorsan geriye connectivity yani çağırdığın adres ile iligli sorunları incelemek kalır.

asusbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
o işlem birazlarışık yani sql serverdaki gibi sürükle bırak ile olmuyo phpde daha dogrusu mysqlde bu olayı kod ile yapıyorsun örn:"Select * from tbl_uye,tbl_durum where tbl_uye.uye_id=$id and tbl_durum.uye_id=$id"

mst1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://php.net/manual/en/function.sqlsrv-connect.php

bu fonksiyonu kullanacaksın. sayfanın altında oldukça farklı örnekler de var. php sql server driver'i ile ilgili kurulumda sıkıntı yok ise ve bu fonksiyonu kullanıyorsan geriye connectivity yani çağırdığın adres ile iligli sorunları incelemek kalır.

Hocam teşekkür ederim bilgilerin için çok faydalı oldu php driver kurdum ama açılırken sürekli dll dosyasını adını yazıp %1 geçerli bir win32 uygulaması değil diyor ve tamam a basılınca açılıyor wamp server kullanıyorum. Deneyemesemde öğrenmiş oldum hocam teşekkür ederim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

o işlem birazlarışık yani sql serverdaki gibi sürükle bırak ile olmuyo phpde daha dogrusu mysqlde bu olayı kod ile yapıyorsun örn:"Select * from tbl_uye,tbl_durum where tbl_uye.uye_id=$id and tbl_durum.uye_id=$id"

teşekkürler hocam verdiğin bilgiyi denicem birgün