PHP Günlük/Aylık Hit

ffuurrkkaann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba

aramama rağmen düzgün bir şey bulamadım şöyle bir şey istiyorum sitede gün sonunda hiti sıfırlayıp mysql veri tabanına tarihiye birlikte kayıt ettirmek istiyorum her gün bu şekilde kayıt edicek ve ben bunları gün gün listelemek istiyorum ne kadar düşünsem nası yapacağımı bulamadım:confused1: yardım eder misiniz ?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
aslında genel mantık herşeyi kaydetmek yönündedir. siteye gelen tüm istekler detaylı bir şekilde veritabanına kaydedilir. daha sonra sql sorguları ile ip ve tarihe göre süzülerek günlük hit bulunur.

smokje

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Oyle yapmana gerek yok, bir tablo hazirla sitene giris yapani tarihiyle beraber kaydet. sonra o tablodan gune gore aya gore yila gore toplam kayit sayisini cekersin istedigin sonuca ulasirsin.

ffuurrkkaann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşşekkürler en yakın zamanda deniyeceğim

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ilk girişten çıkış anına kadar olan süredeki kayıtlar her sayfada artmasın diye bir session içinde girişi tutman faydalı olacaktır.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
bence her hareket kaydedilmeli. böylece geçmişe dönük hangi sayfada ne kadar süre harcandığını. her bir sayfa için hit miktarınıda ölçebilirsin. çok büyük yer kaplayacağını zannetmiyorum. eğer çok yer kaplamaya başlarsa cronjob ile periyodik olarak 1 aydan öncekileri metin dosyasına yedekleyip silersin