PHP Dinamik Sayfa Yapma

nomaxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bir site yapıyorum ve şöyle birşey yapmam gerek mesela 10 tane resim ekliyorum o 10 resimi listeliyorum

fakat 30 tane resim var yada 50 herneyse. 10 taneyi sıraladıktan sonra altta 1 - 2 -3 diye sayfalar olsun istiyorum yada ilk-ileri-geri-son diye

bunun kodunu verirseniz çok sevinirim. Mantığınıda anlatırsanız sevinirim kendim yapmaya çalışırım.

ugurturhal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hmm. "Pagination" yani sayfalamadan bahsediyorsun sen. Aslında olay çok basit. Şöyle açıklayayım;
(Öncelikle resimlerin gösterildiği sayfanın adı resimler.php olsun)

Resimleri ekrana basarken bir döngü kullanıyorsun ya hani, o döngü içerisine bir sayaç koyuyorsun. Sayaç 10 (veya kaç resim olmasını istersen işte) olduğunda ekrana resim bastırmayı bırakıp bir link oluşturuyorsun. Link'in adı "İleri" oluyor ve "src" koduna şunu yazıyorsun;
http://www....com/resimler.php?page=2

şimdi gelelim buradaki olaya. Bu yolladığın link de aynı sayfaya yönlenecek anladığın üzere.. Ama burada page=2 diye bir değişken var. Ne işe yarayacak bu değişken peki? Bir nevi offset değerin olacak. Yani başlangıç değerin. Bu değeri de şöyle belirleyebilirsin;

Örnek olarak sayfada görüntülenecek resim adedi 10 ise;

$baslangic = $_GET["page"] * 10 - 10;
dikkat edersek burada başlangıç değişkeni 10 oldu.

$bitis = $_GET["page"] * 10;
bitiş değerini de 20 ye eşitlemiş olduk.

bu kodu örnek alaraktan sayfanın 5 olduğu durumda başlangıç = 40,bitiş = 50 olacak ve veritabanında bulunan 40. ve 50. resimleri göstereceksin. Burada dikkat etmen gerekecek alan ilk sayfa. İlk sayfanda "page" değişkenin olmayacağı için program hata verecektir. Dolayısıyla eğer page değişkeni yoksa şu kodu kullan, varsa şunu kullan diyeceğin bir if bloğu yazman gerekecek ki çok zor bi kod değil.

Bir dene bakalım. Umarım faydalı olur.

nomaxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş bana bunun kodunu kısaca yazabilirmisin internette araştırdım biraz çok uzun kodlar varda.