Photoshop öğrenmek istiyorum?

-Emirhan Türk-

Profesör
Reaksiyon puanı
376
Sizce nasıl bir yol izleyeyim?Amacım mesela bir yerde çekilen fotoğrafın arka planını değiştirmek,etrafa birşeyler eklemek,birinin yüzünü başkasına eklemek gibi eğlenceli şeyler?Ücretli ücretsiz farketmez hangi programı kullanmalıyım?Youtube'Da bu konularla ilgili birçok video var ama en verimlisi hangisi olur?

GatsuX

Doçent
Reaksiyon puanı
324
Adobe Photoshop öneririm

---- Mesajlar birleştirildi ----

Basit birşey istiyorsan PhotoScape ama çok yararlı değil

Son düzenleme:

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,170
Adobe Photoshop öneririm bende.
Öğrenme konusuna gelince, önce bir yükleyin. Sonrası basit. Video izleyerekte yapabilirsiniz. Mesela ben daha ufak ufak ama herhangi bir fotoğrafımı alıp photoshoptaki araçları teker teker deneyip öğrenmeye başladım. Mesela arkaplan değiştirmek gibi şeyleri yarım saat bir saat gibi sürede öğrenebilirsiniz. Sonrasında filtreler efektler gibi şeyleride ister video izleyerek ister deneyerek öğrenirsiniz.

-Emirhan Türk-

Profesör
Reaksiyon puanı
376
Adobe cs6 kurdum.Manipülasyon olarak geçiyor galiba arka plan değiştirme.Üstünde çalışıyorum teşekkürler:)

rtakak

Profesör
Reaksiyon puanı
1,459
Yukarda gerekli şeyler denmiş.

Kendini geliştirnek için bir proje koyuo onu tamamlamaya çalış. Bilmediğin yerlerde araştır ve uyula. Böylr öğrenmek daha efektif. Kendim kullanıyorum bu yöntemi.

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Bunun için en iyi program photoshop o saydığın çalışmaları yapmak photoshop en kolay çalışmaları bir kaç video izleyerek pratiğini öğrenirsin..

goldiemoldie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Photoshop öğrenmek istiyorsan en fazla ders olan online platform tabiki youtube.ama derslerin coğu birbirine benziyor.benim de öğrenmem gerekti youtube'da fazla vakit kaybettim.şurada gayet güzel dersler var.üye olduktan sonra 2 ay para kesmiyor 2 ay premium üye olarak tüm dersleri izleyebiliyorsun.2 ay dolmadan iptal edersen bedava gibi 2 ay kullanmış olursun.bir yandan dersleri izleyip bir yandan da photoshop programını acıp dediklerini anlamaya calısırsan kısa sürede büyük ilerleme kaydedersin.kolay gelsin...

HOCALPER

Asistan
Reaksiyon puanı
83
Adobe photoshop en pratik olanıdır başlamak istiyorsan photoscape ile başla kendini geliştir sonrasında kademe kademe atlayarak geliştir kendini videolar izle eğitim videoları çok fazla var yardımcı olur sana

Reaksiyon puanı
5,164
Sizce nasıl bir yol izleyeyim?Amacım mesela bir yerde çekilen fotoğrafın arka planını değiştirmek,etrafa birşeyler eklemek,birinin yüzünü başkasına eklemek gibi eğlenceli şeyler?Ücretli ücretsiz farketmez hangi programı kullanmalıyım?Youtube'Da bu konularla ilgili birçok video var ama en verimlisi hangisi olur?
Bu kadar düşünmek yerine hemen bir yerden başlasaydın şuana öğrenmiştin:)

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Ben kendim cs4 öğrendim her şeye tıkla hiç dert etme böyle öğreniyorsun zaten.

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,170
Bende cs5 ile başladım cc2018 ile devam ediyorum. Hepsi bu birkaç ay içinde oldu. :)

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,170
Üstte sekmeler var ya. Oradan arkaplanı çek kopar. sonra altta diğer resim kalır. Tabi önce diğer resimin arkaplanını kesmen gerek. mesela adamsa sadece adam kalmalı. İşte neyse sağdan arkaplanın olduğu katmanı al resmin üstüne at. Sonra resim olan katmanı listede arkaplanın üzerine çıkar. Bitti.
Anlamadın çünkü anlatamadım. :)

Üstte sekmeler var ya. Oradan arkaplanı çek kopar. sonra altta diğer resim kalır. Tabi önce diğer resimin arkaplanını kesmen gerek. mesela adamsa sadece adam kalmalı. İşte neyse sağdan arkaplanın olduğu katmanı al resmin üstüne at. Sonra resim olan katmanı listede arkaplanın üzerine çıkar. Bitti.
Anlamadın çünkü anlatamadım. :)
SSli anlatacağım...

Ekran Görüntüsü (31).png

Ekran Görüntüsü (32).png

Ekran Görüntüsü (33).png

Son düzenleme: