Photoshop CS6 da Hayalet Yapmak

tekno2020

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bitti.jpg

Görselimizde gördüğünüz gibi gerçek olmasa da hayalet oluşturmayı öğreneceğiz. Bu dersimiz biraz kısa soluklu olsa da bayağı işinizi göreceğini düşünüyorum. Sadece buradan yola çıkarak çok güzel çalışmalar elde edebilirsiniz. Çalışmamıza başlamadan önce kullanacağımız görselleri aşağıdaki linklerden indirelim.

Şimdi başlayalım ve ilk önce kadın görselimizi photoshop programımızda açalım. Görselin arkaplanından kurtulmak için araç kutusundan pen tool(P) u seçelim. Menü altında çıkan aracımızın özelliklerinden Auto Add/Delete seçeneği işaretli olsun. Kadını bu aracı kullanarak aşağıdaki gibi seçelim.

Dersin devamı için :
http://41kare.blogspot.com/2013/05/photoshop-cs6-da-hayalet-yapmak.html

tekno2020

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CS5 te de yapabilirsiniz ben sadece hangi versiyonu kullandınız diye sorulmasın istedim. ilginiz için teşekkürler. diğer derslerime de göz atmayı unutmayınız.

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Cs6'ya yeni başlayanlar için Türkçe anlatımını da yaparsan çok iyi olur, çünkü uzun bir anlatım ve iş. (Senin cs6'nı türkçe yaparsan)

Gördüğün gibi benim bu kadar oluyo yani :D
EkpI0oQ.jpg

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Cs6'ya yeni başlayanlar için Türkçe anlatımını da yaparsan çok iyi olur, çünkü uzun bir anlatım ve iş. (Senin cs6'nı türkçe yaparsan)

Gördüğün gibi benim bu kadar oluyo yani :D
EkpI0oQ.jpg
Baya uğraşmışşın ama tebrikler :D

tekno2020

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ARMA arkadaşım anladığım kadarıyla sen fırça ayarlarını yapamamışsın. CS6 da ilk dersim Türkçeydi ama kimse bişi anlamadı hatta yaparken ben bile zorlandım. Türkçeye çeviren arkadaşımız nasıl bir çeviri yaptıysa photoshop kullanılmaz hale gelmişti bende hem alışkanlıkları da bozmamak açısından ingilizce olarak tekrar yükledim. kusura bakma ama Türkçeye dönmeyi düşünmüyorum. ilgin için teşekkürler.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ARMA arkadaşım anladığım kadarıyla sen fırça ayarlarını yapamamışsın. CS6 da ilk dersim Türkçeydi ama kimse bişi anlamadı hatta yaparken ben bile zorlandım. Türkçeye çeviren arkadaşımız nasıl bir çeviri yaptıysa photoshop kullanılmaz hale gelmişti bende hem alışkanlıkları da bozmamak açısından ingilizce olarak tekrar yükledim. kusura bakma ama Türkçeye dönmeyi düşünmüyorum. ilgin için teşekkürler.
Bazen yabancı tutorial'larden bazen türk sitelerinin çalışmalarından örnek yaparım sizin sitedende yaptım arada yapıyorum bazı yerleri bazen çok eksik anlatıosunuz bazen ben de anlamakta güçlük çekiyorum buna bir yol bulamazmısınız ?

ARMA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Fırça ayarı değil de, senin yaptığın bazı şeyleri hiç görmediğim içi (önceden) ingilizce de olunca nerden nasıl açacağm bilmiyordum. Herhalde bilgin yok, adobe'nin sitesinde türkçe yama var 10mb birşey dilediğinde türkçesini kurarsın, dilediğinde ingilizcesini, tabi bunu bana türkçe anlat diye demiyorum tabi.

tekno2020

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Artvincenter arkadaşım ilgilendiğin için teşekkürler. eksiksiz olarak bir dersi anlatmanın en iyi yolu sesli video dur. ama ne yazıkki benim zamanım müsait olmadığı için yazılı döküman hazırlamak zorunda kalıyorum. eksik anlatımlara gelince, kimisi e diyince anlar kimisi erase(E) desende anlamaz ben bazen bu tür kısımları daha önceki derslerimde detaylı anlattığım için hızlı geçiyorum yoksa bir dersin uzunluğu 20 -25 sayfayı bulur.

ARMA arkadaşım evet türkçe yamanın olduğunu biliyorum ama istekler genelde ingilizce arayüz ürezine. genelde temeliolanlar sürekli ingilizce kullandıkları için Türkçe de zorlanıyorlar çünkü CS6 nın Türkçe çevirisi çok kötü. ilgin için teşekkürler.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Artvincenterarkadaşım ilgilendiğin için teşekkürler. eksiksiz olarak bir dersi anlatmanın en iyi yolu sesli video dur. ama ne yazıkki benim zamanım müsait olmadığı için yazılı döküman hazırlamak zorunda kalıyorum. eksik anlatımlara gelince, kimisi e diyince anlar kimisi erase(E) desende anlamaz ben bazen bu tür kısımları daha önceki derslerimde detaylı anlattığım için hızlı geçiyorum yoksa bir dersin uzunluğu 20 -25 sayfayı bulur.

ARMA arkadaşım evet türkçe yamanın olduğunu biliyorum ama istekler genelde ingilizce arayüz ürezine. genelde temeliolanlar sürekli ingilizce kullandıkları için Türkçe de zorlanıyorlar çünkü CS6 nın Türkçe çevirisi çok kötü. ilgin için teşekkürler.
Takip ediyorum oldukça iyi çalışmalar var bir kişinin ufkunu geliştirebilir görsel derslerinzde ingilizceden cevirili bazı yerler olmuyor mesala orda kendi bilginizi ekleyebilirsiniz birde bir kaç videolu ders olursa fena olmaz gerçekten.

tekno2020

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
desteğin için teşekkürler. videolu dersler için vaktim olmuyor. diğer söylediklerini de dikkate alacağım.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
çok yayapmacık duruyor yaptıgın resım çizgi efekti gibi mesela kendi resmımıze bunu uygulasak resim çok dağılır sayıları daha az vererek yaparmıyım ?

tekno2020

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet efektlerde daha az rakamlar kullan daha net olur.