Philips MP3 Player

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Philips ( GoGear RaGa SA2RGA02K/02 2GB FM Radyo + Ses Kayıt FullSound MP3 Player ) özelliklerinde 22 saate kadar kesintisiz müzik dinleme yazıyor.Satın aldım denedim en fazla 6 saat gidiyor,yetkili servise götürdüm 1 hafta sonra geri aldım,pilini değiştirmişler.Yine denedim ve 7 saat gidiyor şu anda.Tekrar servise götürmesi için kardeşime verdim, serviste denilen şu : (Cihaz merkeze gönderildi pili değiştirildi kapasitesi bu demekki ,bu kadar küçük bir cihaz dediğiniz kadar dayanmaz ki cep telefonunda bile 4 gün derler ama devamlı konuşursan 2 saatte biter pili.)
Philips in sitesinde durumu aynen anlattım maille 1 hafta oldu hala cevap yok.
Paylaşmak istedim,saygılar.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Stand by süresi o kadardır. Ayrıca philips mp3 player alınır mı :)

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198
O bekleme süresi mükemmel diyebileceğimiz ortamda elde ediliyor.Yani laboratuvar ortamında.Zaten 22 saate kadar bekleme süresi der.Bu illa 22 saat müzik dinleyeceğiniz anlamına gelmiyor.Benim kullandığım mp3 52 saat kesintsiz müzik oynatabiliyor.Tabiki 52 saat boyunca dinlemedim ama 4.5 saat aralıksız dinlediğim olmuştu.Bu haliyle 8 gün gitmişti pili.Normal 11 gün civarı gitmesi gerekiyordu.
Ayrıca 128 bitle pek çoğumuz dinlemeyiz.Örneğin benim müziklerimin çoğu 312 kbpsdir.128'e göre daha kaliteli olmasına karşın pil ömrüne negatif etkisi vardır.bundan başka cihazın ses geliştirme teknolojilerini kapalı konumda tutmanız(srs,3d wow gibi ki bu gibi ses geliştirme teknolojisi isimleri markadan markaya değişiklik gösteriyor),radyo dinlememeniz,aşırı sıcaktan aşırı soğuğa veya aşırı soğuktan aşırı sıcağa cihazı sokmanız gibi etkenler pil ömründe değişiklikler meydana getirir.
Malum kış aylarına giridik,evimiz 22-24 derece iken dışarısı eksi derecelerde olabiliyor.İŞte bu ani ısı değişimleri teknolojik cihazlar için çok tehlikeli.Sıcak bir ortamdan aniden şoklarcasına soğuk bir ortama geçirilen cihazın bazı devrelerinde nemlenme görülebilir.Bu da cihazda ciddi arızalara yol açabilir.O yüzden cep telefonları,mp3 çalarla gibi cihazları nispeten sıcak olan cebimizde taşımalıyız.Elimizde taşırsak yukarıda bahsettiğim nedenlerle cihazınız kullanılmaz hale gelebilir.