PES 2010 Demo İzlenimleri

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Konami'den bayram hediyesi! Uzun zamandır beklenen Pro Evolution Soccer 2010'un demosu yayınlandı. Peki neler değişmiş? İlk izlenimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz...

Ne garip değil mi, futbolun en popüler ve gelişmiş olarak oynandığı kıta Avrupa olmasına karşın, FIFA serisini Kanadalılar, PES serisini de Japonlar hazırlıyor. Avrupalılar olarak iyi oynadığımız bu sporu, piksellere dökemiyoruz. Neyse ki, farklı kıtalarda bizler için bunu çok iyi yapan ekipler var. Geçtiğimiz günlerde EA'nin FIFA 10'un demosunu yayınlamasıyla beraber, gözler Uzak Doğu'ya, Konami'ye çevrilmişti.

pes11253282012.jpg

Japonlar, fan'ların sesini duymuş olacaklar ki, Pro Evolution Soccer 2010'un (PES) demosunu geçtiğimiz günlerde yayınladılar. Ben de, araya Need for Speed'i sıkıştırıp, incelemesini tamamladıktan sonra demonun başına geçtim. Yanıma da, PES'deki en büyük rakibim, Emre Demiray kuruldu.

Aykut Göker vs Emre Demiray

[SDNTV]2009_09_17_pes2010_demo.mp4[/SDNTV]

:: PES 2010 hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
çalım cidden zorlaşmış :D
takım oyunu oynamak farz oldu .
ama ben beğendim pes 2010 u , grafikler filan gayet başarılı

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
ya bu peste neden fifa gibi kolay online oynanamıyor..hamachiden mesela..korsan için dedim

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
bu arada bişey farkettim
2009 da iniesta çocuk gibiydi , 2010 da büyümüş :D

By_ÇaKaL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
güzel inceleme
ve inceleme sonundaki maçda gayet heyecanlı geçmiş :D
emre demiray'a buradan tebrikler :D

cakabuba

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yenilginin etkisiyle pes aleyhine bir inceleme olmuş, PES daha fazlasını hak ediyor...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bireysel oynamak ne kadar zorlaşırsa benim rakipler de o kadar zorlanır:)

Zaten inceleme videosunda da bireysel oynamayı seçen editör arkadaş mağlup olmuş.Oyunun tam sürümünü heyecanla bekliyoruz.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Dikkatimi çeken şeyler var. Mesela top çok ufak geldi bana sanki hentbol topuyla oynanıyor gibi maç. Bir de top sürerken sanki adamın doğrultusuyla birebir gidiyor gibi gözüküyor, bana gerçekçi gelmedi.

Ve fifaya göre daha gerçekçi deniliyor ama oyuncular insan gibi koşmuyor sanki hepsi Usain Bolt mübarek...

Fifa 10 bence her açıdan daha iyi Pes 2010'dan.

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
şu kota meselesi yüzünden indiremiyorm.sabırsızlıkla beklediğim bir oyun

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
oynayamadım pc error verdi daha yuklerken ilk pc ye

Xasiork

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Demoyu büyük bir merakla indirip kurdum ancak oyun çok garip geldi bana. Oyuncuların hareketleri falan oldukça güzel ve gerçekçi olmuş ama PES 09 da 1000in üstünde maç yapmış biri olarak oyunu garipsedim. 09a göre çok yavaş geldi. Ve uyuz olduğum bir nokta, Barça-Liverpool maçlarında noolursa olsun gol yiyorum. Bu normalde beni sinirlendirmez ama yediğim gollerin hepsi birebir aynı. Orta kafa gol :D Çoğunu Torres atıyor, bazen diğer oyuncularda gol yiyorum. Ayrıca taktiksel ayarlar çok karışık geldi. Umarım yakın zamanda alışırım.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Demoyu büyük bir merakla indirip kurdum ancak oyun çok garip geldi bana. Oyuncuların hareketleri falan oldukça güzel ve gerçekçi olmuş ama PES 09 da 1000in üstünde maç yapmış biri olarak oyunu garipsedim. 09a göre çok yavaş geldi. Ve uyuz olduğum bir nokta, Barça-Liverpool maçlarında noolursa olsun gol yiyorum. Bu normalde beni sinirlendirmez ama yediğim gollerin hepsi birebir aynı. Orta kafa gol :D Çoğunu Torres atıyor, bazen diğer oyuncularda gol yiyorum. Ayrıca taktiksel ayarlar çok karışık geldi. Umarım yakın zamanda alışırım.

ama 2009da da liverpoolun attığı çoğu gol orta ve torrres in kafası :)

By_ÇaKaL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ve fifaya göre daha gerçekçi deniliyor ama oyuncular insan gibi koşmuyor sanki hepsi Usain Bolt mübarek...

Fifa 10 bence her açıdan daha iyi Pes 2010'dan.

fifanın 2005'den beri daimi kullanıcılarındanım ve bu sene ilk defa pes'i deneyeyim dedim.
övmek gibi olmasın ama o oynanış zevki ve gerçekçiliği ile fifa pes'in yanına yaklaşamaz.
sen hangi kıstaslara dayanarak fifayı pes'ten üstün tuttun anlamadım.
bir çok editör yıllar yılı yok efenim fifanın grafikleri daha iyimiş felan diye dem vuruyorlar.
futbolcuların yüz tipleri olsun trübündeki taraftarlar olsun hepsi fifa'nın grafiklerini katlar bence (pes 09'u kastediyorum)
karton gibi cisimleri taraftar niyetine koyan fifa pes'i grafik konusunda öyle fark atarak geçemez kardeşim.
Ayrıca video izleyerek oyunu yorumlama derim ;)
demosunu indir oyna öyle yorumla.
pes'i oynamaya başladım başlayalı tek eksiği oyunun başladığımda oyun tuşlarıydı.
Playstatioun'dan devşirme bir oyun olduğu için tuşlar çok garip yerlerdeydi sadece onu düzeltmem gerekti.
tuş kombinasyonlarınıda fifaya uyarladım dört dörtlük oldu.

senden fifa 10 ile pes10'un karşılaştırmasını istiyorum.
benim gözümde fifa 2010'un 2009'un makyajlanmış halinden farkı yok.
tek değişiklik her sene olduğu gibi grafikler.
ama 2005'den beri hala karton taraftarlara karşı oynuyoruz sen düşün eksikliği.

Ve son olarak bu karşılaştırmayı yaparken ikisininde demosunu oynadınmı bunun cevabını istiyorum ;)

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
fifanın 2005'den beri daimi kullanıcılarındanım ve bu sene ilk defa pes'i deneyeyim dedim.
övmek gibi olmasın ama o oynanış zevki ve gerçekçiliği ile fifa pes'in yanına yaklaşamaz.
sen hangi kıstaslara dayanarak fifayı pes'ten üstün tuttun anlamadım.
bir çok editör yıllar yılı yok efenim fifanın grafikleri daha iyimiş felan diye dem vuruyorlar.
futbolcuların yüz tipleri olsun trübündeki taraftarlar olsun hepsi fifa'nın grafiklerini katlar bence (pes 09'u kastediyorum)
karton gibi cisimleri taraftar niyetine koyan fifa pes'i grafik konusunda öyle fark atarak geçemez kardeşim.
Ayrıca video izleyerek oyunu yorumlama derim ;)
demosunu indir oyna öyle yorumla.
pes'i oynamaya başladım başlayalı tek eksiği oyunun başladığımda oyun tuşlarıydı.
Playstatioun'dan devşirme bir oyun olduğu için tuşlar çok garip yerlerdeydi sadece onu düzeltmem gerekti.
tuş kombinasyonlarınıda fifaya uyarladım dört dörtlük oldu.

senden fifa 10 ile pes10'un karşılaştırmasını istiyorum.
benim gözümde fifa 2010'un 2009'un makyajlanmış halinden farkı yok.
tek değişiklik her sene olduğu gibi grafikler.
ama 2005'den beri hala karton taraftarlara karşı oynuyoruz sen düşün eksikliği.

Ve son olarak bu karşılaştırmayı yaparken ikisininde demosunu oynadınmı bunun cevabını istiyorum ;)

Fifaya derler yıllardır herşey her pozisyon aynı diye, aha videoda da gördük sanki pes te çok farklı! merak etme indirdim oynadım, zaten seninde dediğin gibi bu pes konsol oyunu. yani kontrolleri bile pcye uygun değil.

fifada grafik varken herşey grafik mi diyordunuz şimdi peste grafik var fifada yok diyorsunuz bu ne yaman çelişki!!

Ya sen oynamasını bilmiyorsun fifada ya da kafadan atıyorsun. Arkadaşım onlarca hareket var fifada hemde pesten fazla, sen beceremiyorsan orası ayrı tabi.

Ayrıca fifa 10 xbox 360 ta en iyi oynanabilirlik veriyor bunu üretenler de söyledi. Xbox'ta fifa oynadın mı hiç sen hayatında bana bunu söyle?

Sen xbox'ta fifa oyna, sonra pes oyna öyle konuş.

benim derdim fifa-pes kavgası çıkarmak değil, sadece gördüğüm şeyleri söyledim. fifaya öyle ağır eleştiri yapıyorsunuz ki oyundan anlamadığınız hemen ortaya çıkıyor.

sen benim soruma yanıt ver o zaman oyundan anlıyor musun göreceğim.

Bu arada bende fifayı 1996-1997 den beri oynuyorum.

Hammers

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Top sürmeyi çok zorlaştırmışlar. Öyle 2009 da ki gibi Messi ile 11 kişi çalımlayıp gol atamıyorsunuz. :D
Grafikler gerçekten iyi olmuş. 2009 dan daha iyi çalışıyor hemde.
Menüleri tamamen değiştirmişler.
Taktikteki bazı hatalarda düzelmiş.
Oyuncular biraz daha zeki.
Kaleciler topu oyuna daha hızlı sokabiliyor. Her zaman olmasa da.
Şutlar çok güzel ayarlanmış.
Paslar eskisine nazaran güzel.

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bence çok güzel olmuş
Kimse FİFAyle PC için karşılaştırmasın oyunu komik oluyor çünkü
Sonuçta demo biroyun ve maç atmosferini tam yansıtmıyor spiker bile yok
Eksileri yok değilmi var mesela kale önleri çok parlak olmuş ve menüleri çok karışık

By_ÇaKaL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Fifaya derler yıllardır herşey her pozisyon aynı diye, aha videoda da gördük sanki pes te çok farklı! merak etme indirdim oynadım, zaten seninde dediğin gibi bu pes konsol oyunu. yani kontrolleri bile pcye uygun değil.

fifada grafik varken herşey grafik mi diyordunuz şimdi peste grafik var fifada yok diyorsunuz bu ne yaman çelişki!!

Birincisi ben böyle bir şey zaten demedim benim gözümde herşey grafik değil sadece işi grafiğe bağlaıp fifayı pesten üstün tutan editörlere bir taş attım orda. ;)
haa bide her pozisyon aynı kardeşim fifadan farkı yok demişsin.
senin Pes oynayıp oynamadığın hakkında çok büyük şüphelerim var bu lafından sonra.
ben pes'de her yerden her türlü golü atabilirken fifa'da bu sanki sabit kurallarla belirlenmiş gibi belli başlı yerlerden nasıl vurursan vur mutlaka gol olur öyle yerlerde vardırki ordan gol atabilmek için oyuncunun overallinin çok çok yüksek olması gerekir.
fifayı banamı anlatıyosun allah aşkına.

Ya sen oynamasını bilmiyorsun fifada ya da kafadan atıyorsun. Arkadaşım onlarca hareket var fifada hemde pesten fazla, sen beceremiyorsan orası ayrı tabi.

hahahah işte buna acayip gülerim
kardeşim fifadaki özel hareketlerle hiç doğru dürüst adam geçiliyormu onu söylesene.
mortal kombatta bol kombinasyonlu fatalityler bile fifadaki basit hareketleri yaparken adam geçmekten kolay dalgamı geçiyorsun??

Ki Pes'deki hareketleri Fifa'dan daha çok oyuna uyarlayabiliyorsun. Fifada hareket yapmaya kalktığın ikinci sefer adam basit bi şekilde topu alıyor ayağından.

Ayrıca fifa 10 xbox 360 ta en iyi oynanabilirlik veriyor bunu üretenler de söyledi. Xbox'ta fifa oynadın mı hiç sen hayatında bana bunu söyle?

Sen xbox'ta fifa oyna, sonra pes oyna öyle konuş.

benim derdim fifa-pes kavgası çıkarmak değil, sadece gördüğüm şeyleri söyledim. fifaya öyle ağır eleştiri yapıyorsunuz ki oyundan anlamadığınız hemen ortaya çıkıyor.

sen benim soruma yanıt ver o zaman oyundan anlıyor musun göreceğim.

Bu arada bende fifayı 1996-1997 den beri oynuyorum.

Ben PC kullanıcısıyım
senin o çok övdüğün öve öve bitiremedin fifada senin benim gibi pc kullanıcılarına böyle hakaret eder gibi PC'deki oyunu bu kadar yerin dibine geçiriyor fakat Xbox oyuncularınıda aynı şekilde abat ediyor.
sen hala bu çifte standartı bana savunmaya çalışıyorsun.
Ben Xbox'da fifa oynasam ne olur oynamasam ne olur bu biiiir
ben sırf fifa oynamak için Xbox'mı almalıyım neden bana aynı zevki bilgisayarda tattırıcak bir oyun yapmıyorlar bunların işi bu değilmi bu ikiiii
Ben yıllarca fifa oynamışım ve sen bana kalkmış hala sen fifadan anlamıyorsun bilmiyorsun cahil pis kaka muamelesi yapmaya çalışyorsun. evet burda fifa pes kavgası çıkartmaya çalışmıyorsun direkt bir fifa fanatikliği hatta holiganlığı yaparak fifayı bu başlık altında daha dominant ilan etmeye çalışıyorsun. bu üüüç
Ve senin futbol oyunundan ne anladığını çok merak ediyorum.
malum fifada adam en zor durumda bile öyle bir refleks ve dinamiklikle topa vuruyorki bu tamamen fizik kurallarına aykırı.
ayrıca fifanın her sene çıkardığı oyunlarda golün nerden atılıcağını değiştirmek dışında başka bir artısı olmuyor hemen hemen.
bir sene uzaktan şutlarla atıyorsan diğer sene ceza sahası köşesinden vurduğun her top gol oluyor.
Belki Fifadan anlamıyordurum sana göre ama 96-97'den beri fifan oynadığın için senin FUTBOL bilgini acayip törpülediği kesin bir gerçek.
çünkü pes'deki top ve oyuncu fiziğiyle oynanış ile fifa'nınkini karşılaştırınca onun futbol oyunu dışında başka bir maskaralık olduğu bariz bir şekilde ortada. ve sen bu maskaralığı bana savunuyorsun gerçekten gülünç.
ve son olarak
sakın ha sakın bana yok efendim fifa Xbox'da müthiş ötesi galaksiler arası futbol oyunu felan edebiyatı yapma.
beni onların Xbox'u felan ilgilendirmiyor ben fifadan tat almak için illa onu Xbox'da oynamak zorunda değilim ben PC kullanıcısıyım ve bu adamlar bu oyunu PC için oynanabilirliği daha yüksek bir oyun haline getirmesi lazım.
işleri bu değilmi bunların.
Pes'in şuan sadece lisans sorunu var.
eğer lisans sorununuda çözer ve takımların liglerin lisanslarını alırsa PC oyunları içinde fifa pes karşısında tarih olur bunuda her türlü iddia ederim.
tabiki ilerleyen yıllarda oynanabilirliği ve top fiziğini vs düzeltmezlerse.
2006'dan beri her sene düzelttik diye palavralar sallayıp oyunu elimize aldığımızda hüsrana uğruyoruz ama bakmışsın kafalarına dank edip belki bir gün anlarlar.

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Oyunun grafiksel açıdan ve oynanabilirlik açısından çok fazla geliştirildiğini söylemek yanlış olmaz ama bu oyun böyle olacaksa çoklu oynamak daha mantıklı nedenine gelecek olursak top player bile oynasanız rakip takımlara bir araba yükü gol atabiliyorsunuz (rakip dediğimiz takımlarda malum mahalle takımı değil bildiğiniz üzere)
. Açıkcası buarada kendimede biraz kızıyorum . 2009 u oynarken neden bukadar az gol atılıyor derken şimdi neden bu kadar çok gol atılıyorr diyorum yokmu bunun ortası sayın KONAMİ yapımcıları