PES 2010 Ağları Delebilecek mi?

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Futbol severlerin yakından takip ettiği Pro Evolution Soccer 2010'un ilk incelemeleri yapıldı. Peki merakla beklenen PES 2010 hangi puanlara layık görüldü?

Ülkemizdeki internet ve PlayStation kafelerin vazgeçilmezi Pro Evolution Soccer (PES) serisinin yeni oyunu merakla bekleniyor. Demosuyla, hakkında izlenimler edindiğimiz yapım, değişen oynanışıyla dikkat çekmişti. Yapımın çıkış tarihi olan 23 Ekim'i sabırsızlıkla beklerken, yurt dışından ilk inceleme puanları da yayınlanmaya başladı. İşte Pro Evolution Soccer 2010'un puanları:

pes11255610242.jpg

Gerçekçi saha atmosferiyle PES 2010 adeta büyülüyor

PES 2010 İnceleme Sonuçları:

* Eurogamer - 7/10
* 3DJuegos - 8/10
* Meristation - 7.5/10
* IGN UK - 8.7/10
* Videogamer - 7/10
* CVG - 7.8/10
* SpazioGames - 8.2/10
* NowGamer - PS3 (7.2/10), 360 (6.9/10), PC (7.3/10)
* Britxbox - 8/10

:: Pro Evolution Soccer 2010'a verilen puanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

ultraslan19

Asistan
Reaksiyon puanı
4
puanlara gerçekten çok şaşırdım, bana göre biraz düşük, daha iyi bekliyorum pes10 için, heralde fifa10 için yapılsaydı 5/10 geçmezdi :) pes10 gerçekten beni büyüledi harika...

say55

Asistan
Reaksiyon puanı
1
puanlara gerçekten çok şaşırdım, bana göre biraz düşük, daha iyi bekliyorum pes10 için, heralde fifa10 için yapılsaydı 5/10 geçmezdi :) pes10 gerçekten beni büyüledi harika...
fifa ya 9 larda puan veriliyorsa pes 20 puan almalıdır....

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Biraz cimri davranmışlar bence, fifayı saymazsak başka adam gibi futbol oyunu olmadığına göre konami daha iyisini yapana kadar şimdilik en iyisi bu.. .

taydag

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
FIFA yi PC hariç hiç bir platformda oynamadım. PC demosu tek kelimeyle KOMİK di.
Ancak diğer platformlarda oynayan arkadaşlar çok övüyorular. Ben de PES fanıyım, uzunca bir süre de PES den başka oyun oynayacağımı sanmıyorum :)

Rato

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Tepki süresinin iyileştirmedikleri sürece bu sene Fifa 09 ve Fifa 10 oynamaya devam ederim. Demosu deli etti bu oyunun canavar gibi gamepad aldım 90 tl para verdim oyun zevkini yaşayamıyorum

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Çok bile vermişler, 6/10 yeter de artar bile.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Fifa'dan düşük olması muhtemeldi zaten.. Bekledğim puanları vermişler..

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Çıksında İndireyim Sonucu Bildircem :)

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Veirlen puanlar bana az geldi . Pc de oynarken fifa derdim ama ps de oynayınca pes in fıfayı 5 e katladığını gördüm :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Veirlen puanlar bana az geldi . Pc de oynarken fifa derdim ama ps de oynayınca pes in fıfayı 5 e katladığını gördüm :)
NEeeeeeeee!PC de Fifa diyosun PS de Pes diyosun pardon ama dengesiz misin konsol da fifa pc de Pes arkadaşım youtube u aç Fifa 10 PS3 yaz sonucu gör

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
NEeeeeeeee!PC de Fifa diyosun PS de Pes diyosun pardon ama dengesiz misin konsol da fifa pc de Pes arkadaşım youtube yi aç Fifa 10 PS3 yaz sonucu gör
Arkadaşım 1. si dengesiz değilim . 2. olarakta ben görsele bakarak konuşmam . sen aldığın adamla savunmadan karşı kaleye kadar koşarak giderek gol atmayı , her attıgın pasın ya ayaga yada sacma sapan biyere gitmesini seviyosan sana fifayı tavsiye ederim . :turned:

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaşım 1. si dengesiz değilim . 2. olarakta ben görsele bakarak konuşmam . sen aldığın adamla savunmadan karşı kaleye kadar koşarak giderek gol atmayı , her attıgın pasın ya ayaga yada sacma sapan biyere gitmesini seviyosan sana fifayı tavsiye ederim . :turned:
Yoo Fifa PS 3 te hiç de öyle bir oyun değil senin bahsettiğin pc Fifa sı

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Yoo Fifa PS 3 te hiç de öyle bir oyun değil senin bahsettiğin pc Fifa sı
Ben ps de ikisinide oynadım bana pes çok daha iyi geldi ve dediğim gibiydi . Neyse herkes istediği oyunu oynayabilir ama bence pes şu anki en iyi futbol oyunu .

ultrAslan91

Doçent
Reaksiyon puanı
5
NEeeeeeeee!PC de Fifa diyosun PS de Pes diyosun pardon ama dengesiz misin konsol da fifa pc de Pes arkadaşım youtube u aç Fifa 10 PS3 yaz sonucu gör

Bencede PC de PES FİFA ile kıyaslandığında çok daha iyi. FİFA 10 tam anlamıyla (PC Platformunda) bir facia. Saha ve oyuncuların hareketleri çok gülünç.

lorboloji

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Pc de mutlaka pes, ps de pes ya da fifa farketmez bana göre.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
pes'in playstation üzerindeki başarısı tartışılmaz. bununla beraber oyun pc'yede çok iyi aktarılmış. fakat xbox için aynısını söyliyemiyecem. xbox'da pes gerçekden çok kötü programlanmış. xbox üzerinde fifadan başka bi şansınız yok.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arakdaşlar kısacası PC'de PES,Xbox 360 ve PS3 te Fifa,PS2'de de PES.Tartışma bitmiştir.
Karar=PES ve Fifa Ortalama başarıdalar:D:D:D:D:D:D

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
PS3 için açın fifa 08'i o bile Pes 2010 'dan iyi.. Pc için malesef pes oynanır..

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
selam arkadaslar,
benim fikrimi söylicem simdi,ben xbox360 elite kullaniyorum ve bu iki futbol oyunu bende de var suan pes10 ile fifa10 yan yana koysak ben fifa10 10 puan ve pes10 7 puan veririm.
1.fifa 10 daha real görünüme sahip. pes 10 nerdeyse plastik görünüse yani parlak suratlar
2.fifa 10 daha real oynanisa sahip örnegim pes10 top illa ayana kadar gelecek,böyle birsey yokki,sen topa kosman gerekir buda fifa 10 var.
3.harektler örnegim calimlar gol atma yetenekler fifa 10 daha fazlasi var.
4.fifa10 real arka plan grafik örnegim stat,zemini bunlarin hepsi fifa 10 bulursun.
aslin isine gelelim niye soracaksaniz fifa 10 tercih edersiniz cunku electronic arts bazi oyunlarin fifa dahil oyun grafik cizimlerini ben yapiyorum sirketimle,meslegim grafik cizimi.ve almanyada bu sirketlere bazi cizimleri hazirliyoruz.ve benim tercihim fifa dan yana daima gercekci ve real görünüme oynanisina sahip.karar sizin.bu bir sevk meselesidir bana kalirsa ikisinde alin koyun.dolabiniza.dursun

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
pes 2010 cıktımı

bazıları çıktı oynadım falan diyor :S

ultrAslan91

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bir internet sitesinde (reklam yapmak istemiyorum) oyunun full versiyonu mevcut. Fakat bildiğim kadarıyla resmi çıkış tarihi 23 ekim.

akcanakpinar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz bence :).
Master league'de 4-5 sezon geçti bir sürü maç yaptım HAKEMLER BERBAT !!!!!!4-5 sezonda CPU hiç kırmızı kart görmedi onlarca serbest vuruş ve penaltım verilmedi üstüste 3 oyuncumu biçen rakip gördüm hakem sessiz kaldı topa müdahele olayını abartmışlar beceremeyip ellerine yüzlerine bulaştırmışlar topa hamle yaptıkça her türlü sert girebilirsiniz isterseniz öldürün adamı ama topa dokunun yeter :D.Evet oynanış 2009'a göre değişmiş artık çalım zor bir hale getirilmiş ilk önce rakibi çalımla sonra kendini çalımla sonra kaleciyi çalımla gol at zor amaaaaaaa TOP PLAYER'da zor :) yoksa çok arkadaşımın kalecisini harcadım gene.Daha korkunç olanı artık çalıma ihtiyaç yok ORTA-KAFA-GOL mükemmel cazipleştirilmiş üstüne kalecilerin gerizekalılıklarıda eklenince nefis bir tablo ortaya çıkıyor :).
Birde şampiyonlar ligi var diye uefa ligi var diye mutlu olan arkadaşlar sorum size
ya canım kardeşlerim london fc,north london,azul gibi çakma takımların olduğu bir şampiyonlar ligi ne kadar tat verebilir ki?Ayrıca spiker benim oyuncum 2 gol atmış pozisyona giriyor gol kaçırıyor 3 pozisyona girdi hepsini harcadı diyebilcek kadar salak.Sonraki pozisyonda orta yaparken 2 golü var diyor bunun buyrun burdan yakın :D.
Ve paslar evet paslar....Ben pasların yerine ulaşıp ulaşmamasını sorun etmiyorum dibinde adam varken lwf niye rwf'ye veya cmf'ye pas atmak ister bu hata nedir....Fifada ulaşsa da ulaşmasa da kendi istediğiniz adama topu atabiliyorsunuz.
Ve yeni nesilde yapılan selected player sorunu:Assisted ve Semi assisted ama 2 futbolcu yanyana koşuyor topa o esnada adam değiştirip duruyor otomatikman gelde cinnet geçirme manual daha korkunç topu verir vermez olur olmadık bir yöne atıyor nefis yapay zeka.Tepki süresinin geçliğine değinmiyorum bile çünkü her nedense o geçlikten CPU nasibini alamamış.Ayrıca bizzat denedim ilk yarı atak ikinci yarın defansif oynadım hiç birşey değişmiyor aynı takım aynı zihniyet anca l2 ile pressure seçeceksiniz ayrıca oyuna alıştıktan sonra(orta-kafa-gol) manuya,real'e,barcaya 5'er tarife uygulayıp gidip pompy'den 3 tane yieceksiniz aklınız başınıza gelecek pressure açık oynayacaksınız sürekli bu seferde manuya reale barcaya 7 tane atacaksınız seabass'a(oyunu yapan hıyar) güzide küfürler sallıcaksınız.Online da lag'in alası var sadece oyuncular ışınlanmıyor artık fifada ise 10'a 10 maç yapıyorum bana mısın demiyor anlayamadım sony serverlarında bile konami işi beceremiyorsa gitsin atsın kendini.
Sonra stad atmosferi diye birşey yok 2009'da ne varsa tezahurat onlar aynen duruyor.
Kısacası fifaya 100 pes'e 100 verdim fifaya verdiğim para helal olsun pes'e verdiğim zehir zıkkım olsun.PC'ye indiririm pesi başka türlü para vermem bi daha adam akıllı oyun çıkarmazlarsa rezalet ya.Pes 6'yı bulsam ps2 pc valla onu kuracam ya :D

---------- saat 16:59 eklendi ---------- önceki mesaj saat 16:51 eklenmişti ----------

Ayrıca fifa'dan çok pes oynayan bir insanım ve tıpkı level'dan fırat gibi kabulleniyorum fifa pesi solladı geçti konaminin oyunu iyileştirmek yerine daha da berbatlaştırması ve çoğu insanın görmezden gelip pes'e daha iyi demesi üzücü çünkü pes'e siz daha iyi dedikçe bu oyun böyle saçmalayacak.Çok büyük iddalıyım şu konuda bu oyun 2009 ile aynı tepki süreleri azaltılmış olduğu için çalım zorlaşmış yoksa adam geçmek hala kolay.2009'da hakem çok düdük çalıyor diye hakemin ayarı kısılmış bu seferde hakem biçerdöver'e izin verir hale gelmiş.Renk paletini biraz canlandırmışlar kontrast'ı artırmışlar yoksa sahada gerçek zamanlı olarak gölge yok sadece oyuncuların gölgesi var bu çok bariz olmamış konami olmamış.