Performans arttırmak için ??

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jonjon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Arkadaşlar 3 yıl önce topladığım bi sistemim var bugünlerde biraz daha seri bi sistem arar oldum, win7 home pro. kullanıyordum 3 gün önce meraktan 64 bit win7 pro. ya geçtim yine yok pc ağır kalıyo kurulum dvd sini tüm sürümlerin bulunduğu bi dvd den yapıyordum geçen gün torrentten sp1 entegre edilmiş ve güncellemeler eklenmiş bi dvd çektim ordan kurdum 64 biti yine alamadım istediğim performansı .. şimdi sizce biraz serilik için ne yapmalıyım ?

Sistem ;

İşlemci: Intel Core 2 Duo E6750

Anakart: GIGABYTE GA-P35-S3L

Ekran K.: NVIDIA GeForce 8800GT

Bellek: Kingston (1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM) * 2

Hard diskler : SAMSUNG SP2504C ATA Device 250GB
ST3250410AS ATA Device 250GB

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
amd x2 4600+, 2x1 ddr2 800 kingston, hd2600 pro sistemim var ve bende ne yaptiysam 64 bitten bekledigim performansı alamadim ve 64bit'in abartildigi kadar bisey olmadigini düsünüyorum en azından daha bikac sene. O sebepten ultimate 32 bit kullanıyorum gayet memnunum.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
RAM'ler neden 667 mhz? Anakartın 1066 mhz'e kadar ram destekliyor (Tabi desteklediği marka ve modeli takmak şartıyla: ftp://download.gigabyte.ru/memory/motherboard_memory_ga-p35-s3l_2.0.pdf).

Ayrıca sistemlerin aradan 2-3 yıl geçtikten sonra yavaşlamasının sebebi harddiskten kaynaklanır. Eğer paran varsa 40-50 gb'lık SSD disk al. İşletim sistemini SSD'ye kurarsın. Elindeki harddiski de depolama alanı olarak kullanırsın. Sistemin gözle görülür şekilde hızlanacaktır.

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
RAM'ler neden 667 mhz? Anakartın 1066 mhz'e kadar ram destekliyor (Tabi desteklediği marka ve modeli takmak şartıyla: ftp://download.gigabyte.ru/memory/motherboard_memory_ga-p35-s3l_2.0.pdf).

Ayrıca sistemlerin aradan 2-3 yıl geçtikten sonra yavaşlamasının sebebi harddiskten kaynaklanır. Eğer paran varsa 40-50 gb'lık SSD disk al. İşletim sistemini SSD'ye kurarsın. Elindeki harddiski de depolama alanı olarak kullanırsın. Sistemin gözle görülür şekilde hızlanacaktır.

O zaman toplarken bu kadar bilgim yoktu pc ler hakkında böyle bi sistem kurmuştum forumdonanım dan yardım olmıştım .. benimde ramleri değiştirmek aklıma geldi, ssd düşünmemiştim ..

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
64 bit konusunda fikri olan varmı arkadaşlar bu sistem için ..

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
64 bit konusunda fikri olan varmı arkadaşlar bu sistem için ..

İstediğin performansı almak için 2 GB daha ram takviyesi yapmalısın...

64 bitte gözle görülebilecek tabiki de bir artış yok.Ama testlerde fark atıyor.64 bitten ne bekliyorsunuz anlamıyorum.32 bitte yavaş olan 64 bitte de yavaş çalışır.Böyle mantıksız denemeler yapmaya gerek yok.Sistemin ise gayet iyi.Yeterli...

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bence de sistemin güzel ben hala Athlon 64 3000+ kullanıyorum 5 yıllık :D Haline şükret hem de 64 Bit için 4 GB ram tavsiye ediliyor :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
64bit yüklersen gözle görülür bi fark olmayacak, 32bit olanlari ayri 64 olanlari ayri program files icine atacak vs. ikisinide uzun süre denedim suan 32 kullanıyorum performans ayni dosya karısıklıgı yok, sistem daha stabil kararlı, daha 32bit ölmedi bence.

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
64bit yüklersen gözle görülür bi fark olmayacak, 32bit olanlari ayri 64 olanlari ayri program files icine atacak vs. ikisinide uzun süre denedim suan 32 kullanıyorum performans ayni dosya karısıklıgı yok, sistem daha stabil kararlı, daha 32bit ölmedi bence.

Gözle görülemez bir artış var.Donanım testlerinde farkedebilirsin.

Ancak 64 bit temel olarak işlemciyle ilgili olsa da baş kriterin RAM olması gerekiyor. 3 GB tan düşük RAM'iniz varsa kullanmayın 64 ü...

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Aynı şeyden bahsetmiyoruz.Ben gözle göremezsin ama büyük fark var diyorum :)

atakan16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,ram konusunda CODON'a katılıyorum.Eğer belleğiniz 4GB'ın altındaysa 64bit bir işe yaramayacaktır.Neyse ben sizin performanstan kastınızı tam olarak anlamadım..Mesela oyunlarda mı performans istiyorsunuz,ses vidyo düzenlemede mi vs. Aklıma birşey takıldı daha seri sistem demişsiniz,aslında sistemlerin performansı sabit disklerinizin performansıyla doğru orantılıdır.Bence temiz bir harddisk bulup sistemi yükleyin bir de öyle deneyin.

+ Benim sistemim AMD Sempron 140 2.7Ghz - Asus M4A78LT-M LE - 250 GB Sata II Harddisk. Haricen ekran kartım yok pes 2011 i çok rahat oynayabiliyorum,şuan windows xp sp3 yüklü gayet seri çalışıyor.

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
temiz bir hadr disk nasıl oluyor ya az kullanılmış demek mi yani?

atakan16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet az kullanılmış ve sorunsuz olan,yada hiç kullanılmamış sıfır harddisk.Öyle dememin sebebi eski harddiskte parçalanmalar,bozuk sektör gibi hatalar olabilir bu da kurulan sistemin iyi çalışmamasına,performans düşüklüğüne yol açar.Ve hatta tam anlamıyla temiz atılmamış format ile harddiskteki virüsler de silinmez bu bakımdan da düşünmek lazım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
mrb arkadaşlar.gıgabyte ga p35 s36 anakart var 500 harddisk 8 gb ram var ben buna iyi bi ekran kartı takmak işitiyorum ddr2 ama ddr3 ekran kartı kullanabilirmiyim bide 500v luk power sup alayım bide 2gb 128 bit ekran kartı alayım diyorum nedersiniz sıkıntı olurmu .*yardımcı olursanız sevinirim öneriniz varsa bekliyorum.