BIOS Sürekli Kilitleniyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan deaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Uzatmıcam az zamanım var çünkü pc nedenini bilmediğim sebeplerden dolayı donuyor ve hiçbirşey hareket etmiyor pc yi resetlediğim zaman ekrana görüntü gelmiyor BIOS pilini çıkarıp 15 dk bekledikten sonra girebiliyorum açılışta f1 e basmam gerekiyor bu sorunu nasıl çözebilirim. Birde sağ altta icon lar gözükmüyor. Pc kilitlenmden sorunu olmadan 1 gün önce şöyle bir uyarı geldi "too many cold reset due bios post. system might be incorrectly overkclocked"
=Pc Spec=
CPU(İşlemci):AMD Athlon 64 X2 5000+ Brisbane 65nm Technology (2.6 ghz,dual core)
L1 Data Cache Size 2 x 64 KBytes
L1 Instructions Cache Size 2 x 64 KBytes
L2 Unified Cache Size 2 x 512 KBytes
RAM(Bellek):4,00GB Quad Channel DDR2 @ 667MHZ
MOTHERBOARD(ANAKART):MSI K9A2CF
GPU(EKRAN KARTI): Power Color AMD HD 7730 4 GB 128 Bit
HDD(HARDD?SK):250GB (233GB) Seagate ST3250410AS ATA Device
CASE(KASA):CoolerMaster Centurion (390 Watt'lIk Güç KAYNAĞI)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Pc açıldığında sürek li bu ekran geliyor(BIOS pilini değiştirdim fakat aynı);

GraFitee

Asistan
Reaksiyon puanı
4
BİOS üzerinde herhangi bir ayarda değişiklik yaptınız mı?(Overlock gibi işlemci veya ekran kartı ayarlarınızda hız aşırtma gibi ayarlar uyguladınız mı?).Bu arada güç kaynagınız sistemınıze yetıyor gibi gözükebilir fakat daha kararlı bir sistem için 500 w lık bir psu seçmenız ıyı olur.(pc nizi uzun sure acık bırakıyor ve zorlanacagı işlemler yapıyorsanız )

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
BİOS üzerinde herhangi bir ayarda değişiklik yaptınız mı?(Overlock gibi işlemci veya ekran kartı ayarlarınızda hız aşırtma gibi ayarlar uyguladınız mı?).Bu arada güç kaynagınız sistemınıze yetıyor gibi gözükebilir fakat daha kararlı bir sistem için 500 w lık bir psu seçmenız ıyı olur.(pc nizi uzun sure acık bırakıyor ve zorlanacagı işlemler yapıyorsanız )
PC'im sürekli 24 saat açık kalıyor. BIOS'u sürekli resetliyorum overclock uygulamadım. Bu sisteme daha fazla masraf yapmak istemediğimden PSU almaya gerek duymadım bu arada ekran kartını takalı daha 1 ay olmadı zaten burdaki basbelası'nın önerisiyle almıştım. Birde sürekli açılışta F1'e basmam gerekiyor neden olabilir 3 gün önce F1 Resume yazsının altında o dediğim overclocked yazısı gelmişti. Jumper'la filan oynadım şmdi reset istemedi bilmiyorum ne olacak.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
psu kaynaklı sorun var psu yetmiyor bios'un da sapıtması bundan bendeki asrock 775i945gz anakart pentium d 820 2.80ghz cpu 2x2gb 667mhz ram 160gb hd160jj hdd ile yapıyor gerçi mavi ekran veriyor o yüzden hdd ve dvd-rw devre dışı bıraktım 8gb cruzer edge'te slax ile kullanıyorum sen benim gibi yapma min.400watt psu al o 390watt psu eski olduğundan kondansatörleri kurumuş olmalı.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
psu kaynaklı sorun var psu yetmiyor bios'un da sapıtması bundan bendeki asrock 775i945gz anakart pentium d 820 2.80ghz cpu 2x2gb 667mhz ram 160gb hd160jj hdd ile yapıyor gerçi mavi ekran veriyor o yüzden hdd ve dvd-rw devre dışı bıraktım 8gb cruzer edge'te slax ile kullanıyorum sen benim gibi yapma min.400watt psu al o 390watt psu eski olduğundan kondansatörleri kurumuş olmalı.
Alalı 7.5 sene oldu daha fazla masraf yapmalı mıyım bu sisteme ?

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Alalı 7.5 sene oldu daha fazla masraf yapmalı mıyım bu sisteme ?

Bence sisteme masraf yapmaktansa yeni bir sistem toplamak sanki daha mantıklı gibi ama sorunun psu'dan kaynaklı olduğunu sanmıyorum çünkü benim arkadaştada bu sorun vardı benim eski anakartı ve ram'ı vermiştim sorunu olmamıştı
BİOS ayarlarını eskiki haline (Restore of default)yada(Load default settings) getir.
Anakart ve kablolarını kontrol et 390 wat psu'nun yetmesi gerekir aslında sisteme

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Bence sisteme masraf yapmaktansa yeni bir sistem toplamak sanki daha mantıklı gibi ama sorunun psu'dan kaynaklı olduğunu sanmıyorum çünkü benim arkadaştada bu sorun vardı benim eski anakartı ve ram'ı vermiştim sorunu olmamıştı
BİOS ayarlarını eskiki haline (Restore of default)yada(Load default settings) getir.
Anakart ve kablolarını kontrol et 390 wat psu'nun yetmesi gerekir aslında sisteme
Bende öyle diyorum 1 sene daha idare etsin yeter benim için. Şu açılışta F1 İstemesini çözebilsem süper olcak aslında bütün BIOS'u gezdim bişey bulamadım.

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bende öyle diyorum 1 sene daha idare etsin yeter benim için. Şu açılışta F1 İstemesini çözebilsem süper olcak aslında bütün BIOS'u gezdim bişey bulamadım.

Hata muhtemelen bi osta yaptığınız değişikler ve güncellemelerden kaynaklanıyor biosu eski haline getirmelisiniz.
Bilgisayarda olan tüm usbleri çıkar sadece mouse ve klavye kalsın.

şunu bil sorun biostan kaynaklı
ayrıca bios boot ayarlarında HDD'nin 1 de olduğundan emin ol

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Hata muhtemelen bi osta yaptığınız değişikler ve güncellemelerden kaynaklanıyor biosu eski haline getirmelisiniz.
F1 resume den sonra yazan şey nedir tam olarak yazarsanız daha iyi yardımcı olurum
Hocam bu kilitlenmeler olmadan önce F1 Resume yazısının altında "too many cold reset due bios post. system might be incorrectly overkclocked" Yazıyordu bişey olmaz diyip geçtim ve 1 saat sonra pc takıldı reset attım ekrana görüntü gelmedi BIOS pilini çıkardım ekrana görüntü geldi nedense vistayı boot etti harddiskimde vista ile ilgili hiçbirşey olmamasına rağmen sonra tekrar boot etti açıldı pc normal 1 saat sonra BIOS 'u geziyordum yine takıldı sonra jumper'la filan oynadım şuan takılma yok ama F1'e basmaya devam ediyorum.HDD'yi herzaman Boot sırasında 1. de yer alıyor.

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Hocam bu kilitlenmeler olmadan önce F1 Resume yazısının altında "too many cold reset due bios post. system might be incorrectly overkclocked" Yazıyordu bişey olmaz diyip geçtim ve 1 saat sonra pc takıldı reset attım ekrana görüntü gelmedi BIOS pilini çıkardım ekrana görüntü geldi nedense vistayı boot etti harddiskimde vista ile ilgili hiçbirşey olmamasına rağmen sonra tekrar boot etti açıldı pc normal 1 saat sonra BIOS 'u geziyordum yine takıldı sonra jumper'la filan oynadım şuan takılma yok ama F1'e basmaya devam ediyorum.HDD'yi herzaman Boot sırasında 1. de yer alıyor.

Muhtemelen usb mouse kullanıyorsun. ps2 slotu boş olduğu için uyarı veriyor. Önemli bir hata değil. Gidermek için Biosa gir, Advanced yada Onboard Device diye menü olacak. Oradan ps2 denetleyicisini kapatabilirsin.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Muhtemelen usb mouse kullanıyorsun. ps2 slotu boş olduğu için uyarı veriyor. Önemli bir hata değil. Gidermek için Biosa gir, Advanced yada Onboard Device diye menü olacak. Oradan ps2 denetleyicisini kapatabilirsin.
Çok Sağolun hocam deneyeceğim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
ps/2 fare piyasada kalmamış usb fare var ps/2 yok nedense...

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Herkese yorumları ve ilgileri için teşekkür ediyorum. Sorunum hale devam ediyor USB'den PS/2 çeviricisi buldum taktım fakat mouse çalışmadı hatada devam etti. BIOS'da PS/2 kontrolcüsünü bulamadım nerdeyse BIOS'da bütün ayarları değiştirdim fakat halen açılışta F1 istiyor.

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bende daha falza bilgi aradım ama bulamadım elinizde yedek başka bi fare varsa onunla deneyin bi veya mouseyi tamamen sökün sonra biosu çıkarıp tekrar takın en azından sorunun moseden kaynaklı olup olmadığından emin oluruz

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Bende daha falza bilgi aradım ama bulamadım elinizde yedek başka bi fare varsa onunla deneyin bi veya mouseyi tamamen sökün sonra biosu çıkarıp tekrar takın en azından sorunun moseden kaynaklı olup olmadığından emin oluruz
Hocam mouse çeviriciyle taktığım tanımadı mouse çalışmadı yani illaki ps/2 mouse kullanmam mı lazım biryerde ps/2 mouse bulursam takıp deneyeceğim. Klavyeyi söktüğümde F1 istiyor ancak klavye algılanamadı diyip otomatik geçiyor.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Şimdi bir yerden ps/2 mouse buldum taktım ve F1 istemedi fakat dıt diye ötüyor onu geçtim bir yerden bu kontrol ayarını değiştirmem lazım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Peki şu hata nedir daha önce önüme çıkmış olan bir hata "too many cold reset due bios post. system might be incorrectly overkclocked"