Age Of Empires III Kasıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan deaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Evet arkadaşlar çok oyun oynamam ama arada sırada canım sıkılırsa eski oyunları falan oynarım eski pc imde 8600 gt varken kasmıyodu yeni ekran kartı aldım HD 7730 kasıyor anlamadım gitti. Yardımcı olursanız sevinirim.

=Pc Spec=
CPU(işlemci):AMD Athlon 64 X2 5000+ Brisbane 65nm Technology 2.6 ghz,dual core
L1 Data Cache Size 2 x 64 KBytes
L1 Instructions Cache Size 2 x 64 KBytes
L2 Unified Cache Size 2 x 512 KBytes
RAM(Bellek):4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 667MHZ
MOTHERBOARD(ANAKART):MSI K9A2CF
GPU(EKRAN KARTI: Power Color Amd HD 7730 4 GB 128 Bit
HDD(HARDD?SK):250GB (233GB) Seagate ST3250410AS ATA Device
CASE(KASA):CoolerMaster Centurion (390 Watt'lık Güç Kaynağı)

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bu sistem ile age of empires 3 kasması çok zor bilgisayarda virüs olabilir mi hocam ?

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
İşte bilgisayara daha 2-3 gün önce Hard Format attım. Windows 7 64-Bit kurdum.
Formatla alakalı bir sorun olmuş olabilir hocam oyun dışında bilgisayarda donma yavaşlık var mı ?

Bende pc win 7 lite yüklemiştim hiç performans alamamıştım.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Formatla alakalı bir sorun olmuş olabilir hocam oyun dışında bilgisayarda donma yavaşlık var mı ?

Bende pc win 7 lite yüklemiştim hiç performans alamamıştım.
Formatta bir sıkıntı olacağını sanmam. CD yi boot edip cmd den diskleri silip yeni diskler oluşturup format attım, sonrada windows u kurdum. Aaryüzde sıkıntı yok, yavaşlık yok.

acaba amd driverlerinde mi sorun var çünkü cpu kullanımı %50 civarında Gpu kullanımı %0-30 civarında.

Ben bu sistemle Crysis 3 bitirdim.

Ultrayer6

Asistan
Reaksiyon puanı
0
valla hocam hiç kızma ama ben şu an 10 yaşında olan (2004'te almıştım) vestel marka masaüstü bilgisayarımda kasmadan oynuyordum bu oyunu. illa ki virüs mirüs ya da başka bir şey vardır yoksa mümkün değil ki kasması.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Bakın az önce Spilter Cell Blacklist açtım hiç bir problem çıkarmadı ama AOE 3'e girdim kastı.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Eğer ekran kartı sürücüsünü internetten indirip kurmadıysan, Windowsun kurduğu sürücü yüklüyse kasması normal.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Oyun indirdin muhtemelen oyundan kaynaklı sorun olabilir dosyalarında falan bozukluk sistemle alakalı değil.
Tamam hocam deneyeceğim sağolun yardımlarınız için.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Eğer ekran kartı sürücüsünü internetten indirip kurmadıysan, Windowsun kurduğu sürücü yüklüyse kasması normal.
Hayır Amd Support'dan idrip 14.4 kurulu. AOE 3 den önce dediğim gibi splinter cell blacklist'e girdim problem yotu.

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Amd de bendede oldugu gibi degistirilebilir grafikler secenegi var. Masaustunde sag tikla ona gir. Burda oyunun exe si varsa Yuksek Performansi sec yokda Gozat yada Browse yazan yerden oyunun exe sini veya kisayolunu goster ve Yuksek Performans ata.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Amd de bendede oldugu gibi degistirilebilir grafikler secenegi var. Masaustunde sag tikla ona gir. Burda oyunun exe si varsa Yuksek Performansi sec yokda Gozat yada Browse yazan yerden oyunun exe sini veya kisayolunu goster ve Yuksek Performans ata.
Tam olarak programın nereseinde bulunduğunu anlamadım biraz açar mısınız ?

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Masaustunde sag tikla. Degistirilebilor secenekler tikla. Acilan pencerede exe si cikmasi lazim. Eger yok ise alt tarafta Gozat yada Browse yazan bir buton olmali. Ona basip exe yada ink(kisayol) sc ve istedigin degeri ata.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Masaustunde sag tikla. Degistirilebilor secenekler tikla. Acilan pencerede exe si cikmasi lazim. Eger yok ise alt tarafta Gozat yada Browse yazan bir buton olmali. Ona basip exe yada ink(kisayol) sc ve istedigin degeri ata.
Bende masaüstüne sağ tıkladığımda AMD Catalyst Control Center var.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10
@eric @Ultrayer6 Arkadaşlar oyunu indirip kurdum fakat aynı problem hala 9-10 FPS.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Şu an nasıl olduysa kasma az gibi ama herhangi çatışma sahnesine girdiğim zaman 10 Fps

darknessfire

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Probleminiz büyük ihtimalle grafik ayarlarından kaynaklanıyor.Sürücünüz grafik ayarları ile problem yaşıyor olabilir.Örneğin vsync veya anti aliasing gibi bunları oyunun içindeki grafik ayarlarından kapatarak deneyin.

deaw

Asistan
Reaksiyon puanı
10

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bios ayarlarinda dinamik veya statik olmak uzere iki secenek vardi. Dinamikte istedigin exe ye istedigin ekran kartini atardin.