Penguen İslam'a Saldırdı

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
kimi atasını ADEM a.s olarak kabul ediyor,kimiside maymun olarak. onun için dinime küfreden bari müslüman olsa diyorum,lafı uzatmaya gerek yok.

terör örgütü yandaşlarının ağızlarında barış,kardeşlik gibi laflar nasıl eğreti duruyorsa,bu malum saygısız kesimlerin ağzında da,demokrasi,insan hakları,saygı gibi kelimeler o kadar eğreti duruyor.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
berkin bey noktayi koymus fazla soze gerek yok.

murtix61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence verilecek en güzel cevap dergiyi almamak ve aldırmamak.Hayatımda bu dergiyi hiç almadım.Bu tür seviyesiz yaratıklara para kazandırmayıp yaptıklarını ve yapacaklarını engellemek en güzel ceza olacaktır..

DarkDance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
adı ahlaksız herifler zaten bite bunları okuyan insanlarıa anlamıyorum ki.

whiskers

Asistan
Reaksiyon puanı
10
kimi atasını ADEM a.s olarak kabul ediyor,kimiside maymun olarak. onun için dinime küfreden bari müslüman olsa diyorum,lafı uzatmaya gerek yok.

terör örgütü yandaşlarının ağızlarında barış,kardeşlik gibi laflar nasıl eğreti duruyorsa,bu malum saygısız kesimlerin ağzında da,demokrasi,insan hakları,saygı gibi kelimeler o kadar eğreti duruyor.

Çok güzel yorum yapmışsın tebrik ederim

Reaksiyon puanı
68
Şimdi onları sözde demokrasi kuraları çevresinde eleştirsemde biliyorumki boş.

Bazılları penguen yapmamış bilmem bir içinden bir karikatür falan ne farkeder ki! Kimin bünyesinde sonuçta. yok bir de kapak olsaydı?

Yaptıkları saygısızlık onların seviyesini gösterir biz saygı sevgi kuralarımız içinden çıkmayalım yeter. Haa birde Dergiyi satın almayın o kadar:)

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Zaytung çok güzel değinmiş habere buyrun link okuyunuz.

http://apps.facebook.com/iddaastar/?ref=ts

Hatalı link.

Açıklama gelmiş bu arada.

Penguen: Tepkilerden üzgünüz; saygısızlık görenlerden özür dileriz

Eleştiriler üzerine Penguen dergisi “Tepki gören karikatür, kapak karikatürü değildir. Çizer kendi köşesinde yayınlamıştır; sadece kapağı Penguen dergisinin ortak görüşünü yansıtır. Köşelerdeki karikatürler çizerlerin şahsi fikirleridir” açıklamasında bulundu.
Mizah dergiciliği geleneğinde yazar ve çizerlere karışılmadığının ve herkesin köşesinde istediğini yazıp çizmekte özgür olduğunun altının çizildiği açıklamada şu ifadele yer verildi:
“Tek bir karikatürü severiz, sevmeyiz ama genel olarak bu özgürlük alanını korumak önemli. Eleştirilere de saygı gösteriyoruz.
“Karikatüre gelen tepkilerden dolayı üzgünüz. Saygısızlık olarak görenlerden özür dileriz.”

Çizer Baruter: Sanal alemde linç kampanyası başlatıldı

Karikatürün çizeri Bahadır Baruter ise radikal.com.tr’ye “Köşemde yer alan karikatürle ilgili sanal alemde bir linç kampanyası başlatılmış” diye konuştu.
Baruter açıklamasında “Her türlü tasarruf hakkı bana ait olan köşemdeki karikatür ile ilgili yayınlanmadan önce kimseye danışma ihtiyacı hissetmedim. Fikir ve çizim tamamen bana aittir. Dergideki arkadaşlarımın açıklamasında da belirtildiği gibi köşe, bir özgürlük alanıdır” dedi.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Link düzeltildi. Geç açılıyor biraz, oldukça güzel açıklamışlar. Recmedilebilirim veya göklere çıkartılabilirim bu alıntıdan dolayı. :D

Reaksiyon puanı
68
Şaka bir yana, iyi ki hoşgörü ve güzellik dini, ya savaş ve akın dini olsaydı... Külliyen bitmiştik.

iyi güzel yazmışsın hocam da bu cümle biraz ağır olmadı mı?

Her neyse:P

Şimdi ben atatürk ile ilgili bir karikatür yaparsam heleki bir dergiyede yayınlarsam herkes sokağa dökülür bana küfürler savurur.

Ama İslam olunca neden değişiyor? demokratik bir ülkede yaşıyoz. Adamı neden ağır dile eleştiriyorsunuz gibi laflar. Ne yapalım adamı tebrik mi edelim yani?

Yani bence bunları doğal görmek (yani tepkileri) gerekir yok sen şimdi tepki vermesen adam kalkar yarın kapak yapar yanılıyor muyum?

Burda adamın yaptığı saygısızlık karşısında ona söylenen küfüre mi taktınız? evet küfür atılması yalnış ama burda konuyu başka yere çekmeyelim küfür atanlar argo kelime kullananlar inançlarına saygısızlık yaptı diye kullandılar ve eminim ki diyenler bir anlık sinirden dolayı demiştir ve bunu gayet doğal olarak görmek gerekir çünkü adamların inançlarına saygısızlık hat safada.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
............................Yorumsuz..................................

Bahadır Baruter
1963 Ankara doğumlu. Sırasıyla Küçük Münevver Çocuk Yuvasında 1 yıl, Nilüfer Hatun İlkokulunda 5 yıl, İstanbul Erkek Lisesi�nde 8 yıl, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde 3 gün ve M.S.Ü Resim bölümünde 14 yıl eğitim gördü.

Karikatüre 27 yaşında başladı. Pişmiş Kelle de 3 ay, Limon da 1 yıl ve Avni de 6 ay çalıştıktan sonra Leman�ın kurulmasıyla birlikte bu dergide yaklaşık 12 yıl süresince, Fatih Solmaz ile birlikte hazırladıkları Lombak adlı karikatür sayfasını çizdi. 1996 yılında, Selçuk Erdem ile birlikte Lemanyak dergisini çıkardı ve ilk bir yılı Selçuk Erdem ile birlikte olmak üzere yaklaşık 5 yıl süresince bu derginin editörlüğünü yaptı.
1997 yılında Komik Şeyler Yayıncılık'ı kurdu. 2001 yılında 11 arkadaşıyla Lemanyak tan ayrıldı ve Lombak dergisini kurdu; hemen ardından Bülent Üstün ile birlikte Lombak�ın eki olarak Kemik dergisini çıkarttı. 2002 yılında Metin Üstündağ, Erdil Yaşaroğlu ve Selçuk Erdem ile birlikte Penguen dergisini kurdu. 2003 yılında Fatih Solmaz ile birlikte Kemik'i Lombak'tan ayırarak müstakil formatta yayınlamaya başladı.
Halen Lombak,Penguen, ve Kemik dergilerinde çizerlik ve editörlük görevlerini sürdürüyor. Yazar Mine Söğüt ile evli, çocuksuz,kedili, solak, oğlak burcu ve ruh hastası.

http://www.penguen.com/ycdetay.asp?id=7

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
adı ahlaksız herifler zaten bite bunları okuyan insanlarıa anlamıyorum ki.
neden nesini anlamıyosun bu karikatür Penguen dergisinde Lombak sayfasındaki bir karikatür bunun yüzünden tüm dergiyi ve okuyucuları ipe göndermenin ne anlamı var bende hala alır okurum dergiyi

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Adama soruyosun çok şükür Müslümanım diyor ama bu dergiyi almaya devam ediyor. Dinini yıpratan bu makalelerin harflerinin tekide kendisine ait ama bunu görmek istemiyor.

Ben bu karikatürü çizen adama hiç birşey diyemem çünkü adamın işi bu parasını dine saldırarak kazanıyor yani mesleği bu, asıl suçlu olan bu dergiyi alarak dolaylı yoldan maaşını ödeyen insanlardır.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sizleri anlamakta güçlük çekiyorum.yorumlarımda belirttim hala bahçemiz temiz değil hala temizlenmedi.
Pengueni suçlayan okuyanlara kızan arkadaşlarım o dergiyi isteyen okur isteyen okumaz iman ise nasib işidir zorla olmaz olsaydı ebu leheb islam olurdu.Penguen bir kliğin dergisidir kendisini o grubun içinde hissedenler okur.Ha kimse Allah[cc]a inanmak zorundada değildir.Eğer taşlar zikr yapıyorsa inkar edenin kalbi hücreleri zikr yapıyorsa nefsi hala inkarda diretiyorsa yapacak ne olabilir ki
oysa bu sitede her dinden her milletten insan var kendilerini ifade edemeseler bile
yeri geldi ermeni vatandaşı savunduk yeri geldi bir grup inanç sahibi kardeşlerimize atılan iftiralara göğüs gerdik bazende bir bölgeden olan kardeşlerimizin sesi olduk
Ama
Unutulmaması gereken burada katılımcılar bir mozaiktir herkez birbirinin kutsal değerlerine saygı göstermek zorundadır ama göstermemekte kararlılık gösteren birileri var.
İslama kirli diyen İmam-ı azam efendimize dil uzatan bir konu hala açık olduğu müddetçe nasıl bu konunun tartışmasını yaparsınız anlamıyorum.
Bu konular din kültürü bölümüne taşınıp orada tartışılmalıdır
Uydurma hikayelerle islama ve imam-ı azam efendimize saldıran konuda dahil.