Peçenin ardındaki seks arzusu

ELiTLiN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Suudi kızı Suudi Arabistanlı kızların peçelerinin ardında yaşadıklarını yazdı...

116739.jpg

Seks ve Suudi kızı!Suudi Arabistan’a ‘kadınsı’ bir ışık getiren genç yazar, peçenin arkasındaki gizemleri yazıyor.

Kadınların oy vermek ve otomobil kullanmak gibi haklardan bile mahrum olduğu Suudi Arabistan’da Rajaa Alsanea adlı kadın yazarın kitapları çok ilginç bir satış grafiği yakaladı. Bağnazlığıyla meşhur Suudi toplumu, kadınların sesine kulak vererek yeni bir toplumsal gelişimin sinyallerini mi veriyor?

‘Riyad’lı Kızlar’ adlı kitabıyla Arap alemine yeni bir soluk getiren yazarın kitabı tabii ki Arabistan’da basılamazdı. Bu işi üstlenen İngiltere’deki Fig Tree yayınevi oldu. Adeta ‘Sex and the City’nin Arap versiyonu sayılabilecek bu kitapta dört genç orta-sınıf Arap kızının boğucu bir toplum düzeninde yaşadıkları aşk ve eğlence arayışı konu ediliyor.

Arabistan’daki karaborsada el altından yüksek fiyatla satılmaya başlanan bu kitap nedeniyle genç yazara ölüm tehditleri gelmeye başladı bile. “Tabuları kırmak veya isyan başlatmak gibi bir niyetim yoktu. Sadece bazı insanların geleneklerin etrafından dolaşmak için nasıl yollar bulduklarını anlatmak istedim. Benim tanıdığım genç kadınlar modern ve stil sahibi bir hayat sürmek ve aşık olmak istiyorlar, tıpkı dünyanın diğer yerlerindeki genç kadınlar gibi. Asla skandal yaratmak gibi bir niyetim yoktu.” diye anlatan 25 yaşındaki Arap yazar, 18 yaşından beri yazmakta olduğunu belirtiyor.

Londra ve İsviçre’deki özel kliniklerde her yıl yüzlerce Suudi kadının estetik ameliyattan geçtiği, botoks ve burun operasyonları yaptığı hatırlatıldığında genç Suudi yazar “Televizyonumuz ve Internetimiz var. Batılı kadınların sahip olduğu bazı şeyleri biz de istiyoruz” diye cevap veriyor.

Ailesindeki bazı kadınların başı açık olmasına rağmen Rajaa Alsanea üç yıl önce kendi isteğiyle başını örtmüş. “İnancımı bu şekilde ifade etmeye karar verdim” diyor.

ŞİMŞEKLERİ ÜZERİNE ÇEKİYOR AMA...
Suudi Arabistan’daki muhafazakar çevrelerinin öfkelerinin hedefi haline gelmiş olmasına rağmen Alsenea aslında iyi bir Suudi kızı: “Suudi Arabistan’da din ve geleneği birbirinden ayırmamız lazım. Kadınların araba süremeyeceğini veya boşanmış kadınlara toplumun kötü muamele etmesi gerektiğini Allah söylemedi ki. Suudi hükümeti Suudi halkı üzerinde baskı uygulamıyor. Eğer aileler değişmek isterse, o zaman yasalar da değişir” diyerek Suudi toplumunun daha özgür ve modern olmasındaki asıl engelin ‘kafa yapısı’ olduğunun da altını çizmiş oluyor.

“Eğer ABD’de kalsaydım o zaman bir korkak olurdum ve Allah’ın bana verdiği nimetleri hak etmemiş olurdum. Ülkeme dönmeli ve bazı şeyleri değiştirmeye başlamalıyım. Bu benim görevim. Annem, benim Suudi Arabistan’ın ilk kadın bakanı olmamı istiyor” diyen Alsenea şimdiden bir şeyleri değiştirmeye başlamış görünüyor.

Güncel.net

elitlinforumjw2.gif

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
onlarda insan her ne kadar hakları olmasada.tıpkı bizim gibi.

ELiTLiN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet sizinle aynı fikirdeyim bende..

İnsan heryerde İnsan ve ihtiyaçları değişmez ki..
Bu doğa gereği böyle..

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Bunun açıklıkla kapalıkla alakası olamaz ... Sırf bu yüzden tartışma çıkacak yine bu forum da üfff :S Ha açık ha kapalı bu bir ihtiyaç ne alakası var bunun başı açıklıkla kapalıkla ya ...

ELiTLiN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tartışma çıkması mı?

Sebep?..

Konu var ve yorumlarımızı yazdık..

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Tartışma falan çıkmayacak Beste ;)

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ohhh çok şükür sudi toplumunda birileri hakları için adım atabilmiş...alışmışlar gerçi insan yerine konmadan yaşamaya biraz zor olur geçiş süreçleri ama birilerinin elini taşın altına koyması lazım artık...bu devirde hala nasıl kabul edebiliyolar bazı şeyleri aklım almıyo...

BreakOut

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aynen katılıyorum Onlarında bisden farkları yok sadece onlar yasaklar ıcnde yasıyolar...
Bunlarıda istemek onların en dogal hakkı bnce..

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ELiTLiN dedi ki:
Tartışma çıkması mı?

Sebep?..

Dünü bilen yarını az çok kestirebilir, eminim o yüzden söylemiştir be5te. Huzurlu bi forum dileğiyle :)

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
ELiTLiN dedi ki:
Tartışma çıkması mı?

Sebep?..

Bende kendi düşüncemi yazdım .. Artık konuların saptırılmasından korktuğum için söyledim (Önceden Sdn ahalisi olarak maalesef çok yaşadık ondan şey ettim ben :) ) neyseki chi abim yetişti :) Abi sen öyle diyorsan öyledir ;)

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
insan her zaman insandır baskı altında da olsa ozgurde olsa ...

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Her zaman savunduğum görüş şudur; zorla güzellik olmaz!

Suudi Arabistan'da hep baskı hep baskı... Sonuçları görüyoruz... Millet kitap yazıyor artık o noktaya gelmişler. İslam bu değilki. :S