Peak Games'te çalışmak ister miydiniz?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Türkiye'nin yetenekli girişimcileri tarafından yaklaşık 1,5 yıl önce kurulan sosyal oyun şirketi Peak Games ile gerçekleştirdiğimiz özelröportajda, başarının sırrını sorduk.

Videoyu izlemek için buraya tıklayın.

Siz de bu şirkette çalışmak ister miydiniz? İlginç fırsatlar olabilir.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Nedense bu e ile a yı hep birleştirirler :)

DeepLune

Asistan
Reaksiyon puanı
1
neden bu Türk girişimciler Türkçe isim kullanmıyorlar

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Diğer e-tohum girişimcilerininde haberlerini bekliyoruz. bir girişimci olarak merakla takip edeceğim

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Ankara ekibinin başındakiler bölümden hocam ve üst dönem. 2-3 arkadaş da orada çalışıyor. Kuzenim de staj yapacak :)

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Geçin artık şu niye Türkçe isim kullanmıyor muhabbetlerini

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
neden bu Türk girişimciler Türkçe isim kullanmıyorlar

Uluslararası pazarda da yer bulabilmek için...

Geçin artık şu niye Türkçe isim kullanmıyor muhabbetlerini

Bilinen bir çok dünya markasının hiç birinin ismi İngilizce değildir, kendi ülkelerinin dili ne ise odur.

Japoncadan örnekler: Toshiba, Fujitsu,Honda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Toyota, Isuzu, Aiwa, Nintendo
Koreceden örnekler: Samsung, Hyundai, Hyosung, Kaon, Kia
Almancadan örnekler: Porsche, Opel, Mercedes, BMW(Bayerische Motoren Werke), Audi, Volswagen, Grundig, Loewe
Fransızca'dan örnekler: Alcatel, Danone, Peogeut, Renault.
İtalyanca'dan örnekler: Ferrari, Lombarghini, Versace, Fiat.
Çin'den örnekler: Huawei, ZTE.

Aslında kim hangi dili kullanmış benim de umurumda değil, önemli olarak da görmüyorum.
Ama yukarıdaki örnekleri vermemin nedeni, istendiğinde, kaliteli işçilik ve malzeme ile üretilmiş şeyler, zaman içinde mutlaka markalaşıyor, kullandığınız dil kendi ana diliniz de olsa fark etmiyor, mutlaka ünlü bir marka oluyor, bu noktada ingilizce olmaması sorun değil, biraz bunu göstermek istedim.

Yazılım sektöründe, oyun pazarlıyorsanız ve büyük oynamak istiyorsanız zaten kullanmanız gereken dil İngilizcedir, firma Türk bile olsa ingilizce 1.dil olmak zorundadır.
Çünkü en basiti, App Store ve Google Play vb marketlere oyun yapıp verdiğiniz zaman bunu satın alanlar genelde yabancılar oluyor.
Ama türk oyun şirketi olup da ingilizce oyun çıkarıp, yaptığı oyuna türkçe destek vermeyen şirketler de gördüm, işte bu utanılması gereken bir durum.