Yardım Pc Ssd'den Boot Edince Kapanıyor

Atxreus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar pc'de ssd ve hdd var ikisinde windows kurulu. Bende ssd'deki windowsu kullanip harddiski depolama olarak kullanacağım fakat boot menüden ssd seçince Windows logosu geliyor ve pc kapaniyor. Ssd'yi tek taktığımda sorunsuz windows aciliyor, Yardımcı olursaniz sevinirim.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Merhabalar pc'de ssd ve hdd var ikisinde windows kurulu. Bende ssd'deki windowsu kullanip harddiski depolama olarak kullanacağım fakat boot menüden ssd seçince Windows logosu geliyor ve pc kapaniyor. Ssd'yi tek taktığımda sorunsuz windows aciliyor, Yardımcı olursaniz sevinirim.
Windows'lar çakışıyor büyük ihtimalle.
HDD'dekini sil.

LinuxIsNotUniX

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
963
Ssd'yi yeni aldım. Kurmak için flash hazırladım fakat flash olmadı. Bende win 8 cdsiyle kurdum sonrada windows 10 yükledim.
heh işte sorun buradadır %90 ssd yeni aldıysanız bölümleme tablosu yoktur büyük ihtimal cdyide bios modunda boot ettiyseniz mbr olmuştur ssd. hddde efi için olan gptde kalmıştır ve olan olmuştur :(

LinuxIsNotUniX

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
963
Hdd'yi sıfırlamaktan başka çarem yok heralde.
öyle gözüküyor. şöyle yapın biosta boot modunu uefi yapın ve cdden boot edin shift+f10 yapın diskpart yazın ve list disk yazın sonra hdd hangisiyse sel disk x (x yerine hddnin numarasını yazın) sonra clean yazın ve en son convert GPT yazın enterleyin böylelikle uefiye uyumlu olacaktır :blush:

Atxreus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
öyle gözüküyor. şöyle yapın biosta boot modunu uefi yapın ve cdden boot edin shift+f10 yapın diskpart yazın ve list disk yazın sonra hdd hangisiyse sel disk x (x yerine hddnin numarasını yazın) sonra clean yazın ve en son convert GPT yazın enterleyin böylelikle uefiye uyumlu olacaktır :blush:
Sağolun, deniyeceğim simdi pc yanımda değil.