Pc Reset Atıyor :(

Pc CaNaWaRı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar nerdeyse 2 haftadır pc ilk açıldığından 4-5 dakika sonra reset atıyor sonra pc geri açıldığında problem kalmıyor ama nedense ilk açıldığı zaman oluyo bu olay neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim ben fandan şüpheleniyorum ama :huh:

bybilal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kasayı açıp fana bak bi anormallikmi varmı işlemci çok ısındığından dolayı reset arabilir.format atmayı denedinmi birde.

elmeo

Asistan
Reaksiyon puanı
8
İşlemci yada ekran kartı fanının çalışmamasından kaynaklanıyor olması kuvvetle muhtemel.

Pc CaNaWaRı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1.si 3 kere fotmat attım sorun çözülmedi 2.si elmeo arkadaşın dediği gibi işlemci veya ekran kartı fanından şüpheleniyorum ancak işlemci fanını daha 1 ay önce deiştirdim geriye tek secenek ekran kartı fanı kalıyo peki arkadaşlar bunu nasıl çözebilirim yeni fan alsam fiyatı ne olur ekran kartım çok kötü ama nvidia geforce fx 5200 LE 256 MB

h2ocukluegg

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben de de 1 ay önce aynı sorun vardı. fanını değiştir sağlam bi şey olsun. combofix i çalıştır. ardından kaspersky ile tarattır. arada durdur ki kapanmasın. virüslerden temizleyince de format at.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
1.si 3 kere fotmat attım sorun çözülmedi 2.si elmeo arkadaşın dediği gibi işlemci veya ekran kartı fanından şüpheleniyorum ancak işlemci fanını daha 1 ay önce deiştirdim geriye tek secenek ekran kartı fanı kalıyo peki arkadaşlar bunu nasıl çözebilirim yeni fan alsam fiyatı ne olur ekran kartım çok kötü ama nvidia geforce fx 5200 LE 256 MB

Yeni bi ekran kartı fanı almaya kalksan 15 TL civarı bişey zaten.ama bence sorunu donanımlarda ara.işlemci fanını 1 ay önce değiştirdim demişsin bence bi yakından kontrol et soğutucusuyla birlikte söküp macun olup olmadığını kontrol et macun herşeydir.Ram slotlarını temizle ve ramların yerlerini değiştir.ekran kartına fanını takmadan önce ekran kartının işlemcisini gözelce temizle ve thermal macun sürdükten(nohut tanesinin yarısı kadar) sür sonra fanı tak dene.Bu sorunu HDD de yapabilir.başka takma imkanın varsa başka tak dene.

bybilal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eğer ekran kartındansa ki ben öyle sanmıyorum ekran kartların çoğu fansız bakır metallerle soğutlulmasına rağmen bu şekilde sisteme reset attırmıyor,ozaman git 5 liraya bir fan al tak bakalım nolacak.