Pc rami eksik görüyoo...

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
:helpsmilie:slm arkadaşlar benm pcde vista home premium 32 bit işletim sistemi var ram olarak 2 adet kingstonun 2 gb ddr2 667 mhzlik ram lerinden var 4096 mb olarak görmesi lazımken neden benm pc rami 3455 mb olarak görüyor bunu nasıl tam değer olarak ayarlayabiliriz...

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
kullandığın işlemci 32 bit mi_?

32 bit işlemciler 3Gb tan fazla ram görmüyor. 4 Gb ramı görmesi için 64 bit işletim sistemi kurmalısın

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Vista SP1 ya da 2 yüklersen sorunun çözülür

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
64 bit kurmadan Vista sp1 kurarak bu sorundan kurtulabilirsin

başlığın ilk harfi büyük olması gerek, düzenlendi...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Yani istediğin kadar ram yükle pcne 64 bit işletim sistemi olmassa 4 gb ram kullanamassın ama şunu da söyliyim 64 bitler 500 mb daha fazla ram kullanıyormuş yani vistada ise 1.5 gb kadarını sadece pcye bırabilirsin geri kalan ile oyun oynarsın.

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yani SP 1 kurduğum zaman sorun hallolur mu birde bunun haricinde başka bi yöntem varmı acaba ?

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Yani istediğin kadar ram yükle pcne 64 bit işletim sistemi olmassa 4 gb ram kullanamassın ama şunu da söyliyim 64 bitler 500 mb daha fazla ram kullanıyormuş yani vistada ise 1.5 gb kadarını sadece pcye bırabilirsin geri kalan ile oyun oynarsın.

Oyunmu oynar haydi arkadaş benim gibi oyun sevmiyorsa...:laugh:

Reaksiyon puanı
189
sp1 kurman sorunu halletmez. şöyleki sistem ram in tamamını görür ama kullanamaz. 64 bit sistem öneririm. program sıkıntısı ile ilgili söylenenler de yalan 64 bit sistem var evde her şey çalışıyo maşallah bu arada ram olayı da balon. gayt normal walla. hoş kullansa da o kadar ram e koymaz :D...

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bende Vista Home premium service pack 1 (32bit) kullanıyorum.4GB ram kullanıyorum 4GB'ın hepsini görüyor fakat toplam fiziksel bellek 3.25GB gayet normal hepsini görmek istiyorsan (64bit) işletim sistemi kullanman gerekiyor.

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yaaw arkadaşlar sp 1 kurunca düzelir diyenler de var düzelmez diyenlerde hangisi doğru iide..

Reaksiyon puanı
189
benim ve captaingreen'in söyledikleri doğru. inanmıyorsan microsoft'a telefon açabilirsin.

sp1 sadece sistemde takılı olanı görmeni sağlar ama kullanamazsın. o yüzden bir mantığı yok. tam performans almak isterim ve kullanmak isterim dersen 64 bit sisteme geçmen gerekir.

deneyimlerle sabittir...

yugelus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
32 bit Vista var ise aşağıdaki kadar kolay.

Vista 32 bit te 4 Gb üstü ram destegini açmak:

4 Gb lik Ram i olan bir Pc de bazen sistem özelliklerine baktıgımızda 4 Gb tan az ram gösteridiğine şahit olabiliriz bunun nedeni vistanin 4 Gb ten büyük ramleri görmesini sağlayan bir ayarının default olarak kapalı gelmesindendir , bunu gidermek için Cmd ekranında aşağıdaki komut kullanılmalıdır

BCDEdit /set pae ForceEnable

Not: DEP (Data Execution Prevention) destegi olan Pc lerde bu özellik otomatik olarak açıktır , fakat eğerki DEP i kapatıp bu özelliği açmak istiyorsaniz asağıdaki komut işinize yarayacaktır:

BCDEdit /set nx AlwaysOff & BCDEdit /set pae ForceEnable

Önemli Not : Lütfen yukaridaki islemleri yapmadan önce mutlaka yedeginizi alin. Ne olur ne olmaz?

Kaynak: Tolga Yuzuncu

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
32 bit işletim sistemleri (xp/vista/7) 4 gb görse bile 1 gb rezerv olarak durur, yani her türlü 64 bit e geçmek lazım

yukarıda bahsedilen çözümde de sistem 4gb görüyor ama kullanmıyor diye duymuştum

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
sp1 kurman sorunu halletmez. şöyleki sistem ram in tamamını görür ama kullanamaz. 64 bit sistem öneririm. program sıkıntısı ile ilgili söylenenler de yalan 64 bit sistem var evde her şey çalışıyo maşallah bu arada ram olayı da balon. gayt normal walla. hoş kullansa da o kadar ram e koymaz :D...

halleder çünkü Vista SP 1 ile bu duruma çözüm getirildi. Ha eğer 4 GB'ın hepsini de kullanamaz tabi. bunun için 64bit şart. ama sistem info'da ramlar 4 GB görünür sadece

Reaksiyon puanı
189
halleder çünkü Vista SP 1 ile bu duruma çözüm getirildi. Ha eğer 4 GB'ın hepsini de kullanamaz tabi. bunun için 64bit şart. ama sistem info'da ramlar 4 GB görünür sadece
daha sonraki yorumumda ise şunu dedim

sp1 sadece sistemde takılı olanı görmeni sağlar ama kullanamazsın. o yüzden bir mantığı yok. tam performans almak isterim ve kullanmak isterim dersen 64 bit sisteme geçmen gerekir.

kısacası görmek yetmez kullanmak da lazım :D:thumbup:

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
yani evet olay görmek mi ki ? ozaman laptopun üzerindeki stickerlarda yazıodur 4gb :D
ona baksın

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
İyide bu 64 bit 32 bit kadar uyumlumu oyun olsun donanım yazılımları olsun vesaire hem dielimki sorunsuz acaba nereden bulabilecez lisans sorunu olmayan 64 bitlik bi vistayı biz sadece şuan elimizin altındakilerle idare etmeye çalışıyoruz..

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
vede elimizdekilerden tam performans almak maksadıyla araştırıyoruz..

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yaaw arkadaşlar sp 1 kurunca düzelir diyenler de var düzelmez diyenlerde hangisi doğru iide..

Vista home premium sp1 32 bit işletim sıstemınde 6 gb ram gördüm gostermeme sebebı ıse sp1 dır bazı arkadaslar göstermez dıyo bunun yanlıs anlamıslar vista sp1 32 bit işletim sistemlerinde ne kadar ram takarsan tak 10 gb 20 gb vb gösterir ama 32 bit işletim sistemlerinde ram sınırı vardır yanı işletim sistemin kullanacagı sınır ( 3gb )'dr

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
sonuç olarak konuyu açan arkadaşım, maksimum performans almak istiyorsan ve madem öyle 64 bite geçeyim diyorsan vistada ısrarlı mısın ki ?

bence win 7 nin 7100 veya daha üst bi 64bit sürümünü indir kullan uzunn bi süre
(mart 2010 a kadar) emin ol vistadan çok iyidir !

bu forumda lisnklerini bulabilirsin.
oyun - program uyumluluğu içinse ; ben hiçbir problemle karşılaşmadım diyebilirim.
sadece istisnai sıkıntılar çıktı. onları da uyumluluk modalrıyla aştım.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
windows7 7201 64bit kur tavsiyem. İlla ki 64bit kurman lazım, baska bir cozumu yok. 4gb gösterse dahi 3 ten fazlasını kullanmıyor 32bit işletim sistemleri.