Pc oyun oynarken donup kaliyor ?

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
slm arkadaşlar pc de bazı oyunları oynarken her nedense ekran donup kalıyor bu sorun ilk zamanlar nadir oluyordu şimdilerde ise çoğaldı.resim çektim eklemeye çalıştım ama yapamadım sizce kesin olarak bu sorun kullanmış olduğum zotac gtx470 amp ekran kartındanmıdır eğer öyleyse garantiye verecemde sizce neden kaynaklanıyor bu sorun:( ?(tagan 700 w ups,son çıkan 280.26 driver)

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Soğutma iyi mi ? sıcaklığı bir kontrol et istersen bir de tüm sistemini belirtirsen yardımcı olabiliriz...

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Oyun isimlerini verirsen yardımcı olabilirim belki. Bazı eski olan oyunlar gerçekten kasıyor.Donma sorunları oluyor.

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Soğutma iyi mi ? sıcaklığı bir kontrol et istersen bir de tüm sistemini belirtirsen yardımcı olabiliriz...
soğutma olarak kartın üzerinde 2 ad fan artı metal plakalar ve bakır borular var kartın hacminin p ini soğutma kaplıyor tüm sistemim ise; İ5 2500K-8gb kings hyperx 1600 mhz-zotac gtx470 amp-1tb wd cavieer green 64 mb cache-tagan 2 force 700 watt psu...

---------- Post added at 16:56 ---------- Previous post was at 16:52 ----------

Oyun isimlerini verirsen yardımcı olabilirim belki. Bazı eski olan oyunlar gerçekten kasıyor.Donma sorunları oluyor.
oyun olarak eski oyun pek yok kardeş mesela donan oyunlar duke nukem forever,dirt 3 donmayan oyunlarda fear3,bulletstorm,fifa 11,shank,sonic colors,dungeon siege 3 v.s. gibi oyunlar daha da var yani bu sistemin zannımca açamıyacağı oyun yok ama kaderin bi cilvesi olarak şans işte böyle oluyo...

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Dediğim gibi bize işlemci sistem ve ekran kartının sıcaklıkları lazım.

Tavsiyem aç kasayı her şeyi sök güzelce temizle...

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Bilgisayar donanımlarının sıcaklıklarını kontrol et. Özellikle pc donduktan sonra bios a giriş yaparak sıcaklıklara bir bak. %70 in üzerinde sıcaklık varsa donma normal soğutmaya bak :)

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ekran kartını söküp taktım temizledim slotunuda değiştirdim ama nafile zaten donma olayıda biraz tuhaf ekran küçük küçük siyah beyaz karelenerek donuyo resminide çektim ama ekleyemedim resimi nasıl ekleyebiliriz konuya ?
sorunun bende sıcaklıktan kaynaklandığını düşünüyorum ama donma esnasında windowsa dönemiyorum normalde sıcaklık 38-39 ama donmadaki sıcaklığı göremiyorum..

orh_an

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aynı sorun bende de vardı,ekran kartı kurulum cd.sinin içindeki Dual Core Center programını kurarak bu işi hallettim cd.de yoksa internette bulabilirsin.Kurduktan sonra dual core center'ı açıyoruz ve User Profile'yi tıklayarak yeni profil yaratıyoruz ve yanındaki settinge girerek VGA bölümünde Memory bende 1900 Mhz. idi ve dual core center programının ana yüzünde VGA kısmına tıkladığımda bütün değerler yeşil renkte ancak memory clock turuncu renkte idi bunu yeşil renge düşen sayıya kadar indirdim,bende 568 Mhz.de yeşil oldu ve bunu kaydederek çıktım.Şu anda sorun yaşamıyorum,denemeni tavsiye ederim,belki düzelir

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Imageshack a yükle linki ver biz bakarız.

Oyunlarda Vsync açmayı denebilirsin...

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Aynı sorun bende de vardı,ekran kartı kurulum cd.sinin içindeki Dual Core Center programını kurarak bu işi hallettim cd.de yoksa internette bulabilirsin.Kurduktan sonra dual core center'ı açıyoruz ve User Profile'yi tıklayarak yeni profil yaratıyoruz ve yanındaki settinge girerek VGA bölümünde Memory bende 1900 Mhz. idi ve dual core center programının ana yüzünde VGA kısmına tıkladığımda bütün değerler yeşil renkte ancak memory clock turuncu renkte idi bunu yeşil renge düşen sayıya kadar indirdim,bende 568 Mhz.de yeşil oldu ve bunu kaydederek çıktım.Şu anda sorun yaşamıyorum,denemeni tavsiye ederim,belki düzelir
senin kartında kardeş benimkindenmi acaba ?

---------- Post added at 17:21 ---------- Previous post was at 17:17 ----------

Imageshack a yükle linki ver biz bakarız.

Oyunlarda Vsync açmayı denebilirsin...
vsync açık,imageshack'ede denedim üyeliğimde var ama hata verdi yüklemedi..

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Söyleyecek başka bir şeyim yok.Sen sürekli ekran kartına bakıyorsun sorun başka yerde de olabilir ram işlemci .

işlemcinin sıcaklığı kontrol et aynı şekilde.ramleri çıkar teker teker dene.Son çare garantiye göndermek olur...

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
donma anı görüntüyü ekledim link;

---------- Post added at 17:37 ---------- Previous post was at 17:36 ----------

resim direk gelmiş..

POMEM

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu ısınma problemi değil ekran kartında sıkıntı olabilir teknik servise götürmelisin.

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4

POMEM

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ben 2007 yılında Asus marka bir ekran kartı almıştım aynısı oluyordu. Defalarca servise gitti geldi en sonunda servis kartı değiştirip bir üst modelini verdi sorun çözüldü. İnşallah büyük problem yoktur.

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ben 2007 yılında Asus marka bir ekran kartı almıştım aynısı oluyordu. Defalarca servise gitti geldi en sonunda servis kartı değiştirip bir üst modelini verdi sorun çözüldü. İnşallah büyük problem yoktur.
bende p.tesi falan vatana götürecem dediğin gibi inşallah büyük bi sorun yoktur bu arada yorum yapan ilgi gösteren herkese sonsuz teşekkürler..

VurguN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynen kardeşim benzer bişey başıma gelmişti fana bak belki çalışmıyodur soğutmada problem var demektir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya arkadaslar benim bulletstormda oyun oynarken donuyor daha dogrusu oyun agir agir oynaniyor yardimci olabilirmiisniz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
senin sorun ekran kartından oyunun grafiklerini düşür eyer yine donma warsa ekran kartını değiştir işlemcini ve ekran kartının terlmal sıvısı war onları yeninle tozunu al hiç bişey kalmaz ben böyle yapmıştım :D

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Donanim hakkinda bilgi vermeden sana nasil yardimci olmamizi bekliyorsun?

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
eğer oyun ağrı bir oyundeğil se pc oynarken kasmadan direk donuyor ise bu işlemci sıcaklığından olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya bakarmısınız bnmn atı raadeon 4650 ekran kartım var son zamanlarda pes 2013 e giriorum (sadece peste değil daha küçük oyunlardada yapıor) ilk başta donuo sonra hemn ekran yeşil oluyor pc kitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum sizve neden olabilir araştırdım falan deriverı sil en son sürümünü yükle dedliler bende yükledim ama sorun devam ediyor oyunları pcm kaldıırıyor birde hiç oyuna falan girmeden hiç bişiye girmeden fan hızı 39, sıcaklık ise 49 C ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
wolfteam oynuyorum ve oyun donuyor bilgisayarı yenilemek zorunda kalıyorum ama yine aynı şey tekrarlanıyor . bunun bi çözümü varmı ?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
wolfteam oynuyorum ve oyun donuyor bilgisayarı yenilemek zorunda kalıyorum ama yine aynı şey tekrarlanıyor . bunun bi çözümü varmı ?

Sistem özellikleriniz nedir? Yenilediğinizden ziyade hangi parçaları aldığınız önemli

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ya bakarmısınız bnmn atı raadeon 4650 ekran kartım var son zamanlarda pes 2013 e giriorum (sadece peste değil daha küçük oyunlardada yapıor) ilk başta donuo sonra hemn ekran yeşil oluyor pc kitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum sizve neden olabilir araştırdım falan deriverı sil en son sürümünü yükle dedliler bende yükledim ama sorun devam ediyor oyunları pcm kaldıırıyor birde hiç oyuna falan girmeden hiç bişiye girmeden fan hızı 39, sıcaklık ise 49 C ?

Stress testi uygula ekran kartı için.

http://www.aida64.com/downloads/aida64extreme300exe

Programı kur çalıştır. Araçlar bölümünden sistem kararlılık testine tıkla. Kutucuklardan sadece GPU (ekran kartı) olanı seç ve starta tıkla. Bir süre sıcaklık değerlerini izle. 3-5 dk sonra reset atıp kapanırsa bir problem var demektir. Format atıp güncel sürücüyü kurup denersiniz ve devam ederse servislik durum vardır.