Pc önerirmisiniz

Umut Ateş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bir pc almak istiyorum masa üstü 11000 tl bütçe var youtubeye başlayacam zula csgo pubg gta5 lol forza horizon fortnite ets2 gibi oyunları oynayacam fakat karara veremedim siz önerirmsiniz mönitör dahil 144 hz falan

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,042
Öncelikle zula csgo lol ets2 gibi oyunları 11000 tl lik bilgisayar ultra ayarlarda yüksek (100 veya daha fazla) fps ile açar.
Sadece bunlara yönelikse bütçe düşebilir bence.

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
böyle bişey topladım hem oyun hem render için rahatlıkla olur

AMD Ryzen™ 7 3700X​

AsRock B550M Pro4 AM4​

Adata DDR4 16GB(2x8GB) 3200MHz XPG​

AsRock Radeon RX5600 XT Challenger D OC 6GB 192Bi​

SanDisk Ultra 3D 1TB 2400MB-1950MB/s NVMe M.2 SSD​

Aerocool Prime ARGB v4 750W, Full Tempered Glass Yan Panel,​

Akasa Vegas Chroma AM ARGB Adreslenebilir RGB Fanlı AM4​

Acer 23.6" XF240QS 1920x1080 1ms / 165Hz DP​

Son düzenleme:

Umut Ateş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle zula csgo lol ets2 gibi oyunları 11000 tl lik bilgisayar ultra ayarlarda yüksek (100 veya daha fazla) fps ile açar.
Sadece bunlara yönelikse bütçe düşebilir bence.
Benim bide rander gibi yayon falan gibi niyetim var bunlar da işlemciyi çok yiyor hem işlemcinin iyi olmasını birde soğutmasın iyi olması gereyor ekran kartı da önemli ben bidaha böyle yüksek mevla bir bilgisayar almamak için böyle bir bütçe belirledim yani ilerde tekrar pc sıkıntısı çekmiyim diye 7 yıldır dandik bir laptop kullanıyodum chrome da bile kasıyor adam akıllı video falan izleyemiyorum o yüzden

UmutsuzAdam

Profesör
Reaksiyon puanı
1,031
Benim bide rander gibi yayon falan gibi niyetim var bunlar da işlemciyi çok yiyor hem işlemcinin iyi olmasını birde soğutmasın iyi olması gereyor ekran kartı da önemli ben bidaha böyle yüksek mevla bir bilgisayar almamak için böyle bir bütçe belirledim yani ilerde tekrar pc sıkıntısı çekmiyim diye 7 yıldır dandik bir laptop kullanıyodum chrome da bile kasıyor adam akıllı video falan izleyemiyorum o yüzden
attığım sistem işini görür ama genede başkalarının önerilerinide değerlendir

Arjinn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
660
11bin tl ye sistem topluyorsan daha fazla kişiye ulaş ne kadar yardım o kadar iyi

Umut Ateş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bir pc almak istiyorum masa üstü 11000 tl bütçe var youtubeye başlayacam zula csgo pubg gta5 lol forza horizon fortnite ets2 gibi oyunları oynayacam fakat karara veremedim siz önerirmsiniz mönitör dahil 144 hz falan
Birde yavuz selim kanalının unlost eco+ birde webtekno nun bir kasasında gözüm kalmıştı doğrusu sizce en iyi olan hangisidir birde bende biraz modifiye ettim sistemleri

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Dostum full yayın ekosistemi yaptım senin için, bir tek masa eksik.
Yayıncılık yaptığım dönem bizzat bu mikrofon ve kamerayı kullandım, başlangıç yayıncılık için birebir.
İşlemci render performansında zaten harika bir işlemci. Ekran kartı da açamayacağı oyun yoktur,

Biri gelir şimdi, işlemciyi kısar, anakartı kısar bütün bütçeyi ekran kartına yatırır. Normal oyuncu bilgisayarı toplamaya çalışır dikkatli incele önerileri. Sana güzel işlemci lazım unutma yayın yapacağım diyorsun. Bence uygun konfigürasyon böyle olacaktır.

EKOSİSTEM TOPLAM: 16309 TL
SADECE PC TOPLAM: 11338 TL

Arjinn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
660
MSI A520M PRO 4600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
ANAKART BU OLSA OLMAZMI
Mesaj otomatik birleştirildi:

MSI A520M PRO 4600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
ANAKART BU OLSA OLMAZMI
olmazmış neyse

Umut Ateş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yayıncılık yaptığım dönem bizzat bu mikrofon ve kamerayı kullandım, başlangıç yayıncılık için birebir.
İşlemci render performansında zaten harika bir işlemci. Ekran kartı da açamayacağı oyun yoktur,

Biri gelir şimdi, işlemciyi kısar, anakartı kısar bütün bütçeyi ekran kartına yatırır. Normal oyuncu bilgisayarı toplamaya çalışır dikkatli incele önerileri. Sana güzel işlemci lazım unutma yayın yapacağım diyorsun. Bence uygun konfigürasyon böyle olacaktır.

Hocam bişey diyecem sistem çok güzel de ben biraz RGB manyağı bir insanım yani böyle ışıklı bir sisteminizde varmı acaba?

Hocam bişey diyecem sistem çok güzel de ben biraz RGB manyağı bir insanım yani böyle ışıklı bir sisteminizde varmı acaba?
Zahmet olmasaa onunda atabilirmisin linkiyle birlikte

Arjinn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
660

rgb manyayığysan ayarlanabilir led al kasanın etrafına erişebildiğin her yere yapıştır

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Ben de rgb severim, rgb ye yönelik ürünleri kaydırabiliriz ama performanstan bir miktar ödün vermek gerekecektir.
rgb manyayığysan ayarlanabilir led al kasanın etrafına erişebildiğin her yere yapıştır
Doğru rgb için ayarlanabilir led şerit alıp heryeri rgb yapabilirsin
ama kendinden rgb olması daha hoş görünüyor bence.

Arjinn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
660

sistem ekipmanları içinde rgb kullanmak saçma olur ki @mychar276 böylesine iyi bir sistem toplamaşken siz ayarlanabilir led alın kasanın etrafına konumlandırın yeterli olucaktır ayrıca masanın arkasına ve altına koyuncada çok güzel oluyor

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
sistem ekipmanları içinde rgb kullanmak saçma olur ki @mychar276 böylesine iyi bir sistem toplamaşken siz ayarlanabilir led alın kasanın etrafına konumlandırın yeterli olucaktır ayrıca masanın arkasına ve altına koyuncada çok güzel oluyor
Doğru ürünleri rgb seçmek performans açısından saçma bir iş. Fazladan gereksiz bir ton para. Bunu yalanlamıyorum ki. Ama görünüşünü seviyorum ne yapayım özümü mü reddedeyim seviyorum. Acayip çekici geliyor. :D

Ama arkadaşa önerim rgb led çekmek olacaktır. Rgb elemanlar pahalı oluyor cidden.

Arjinn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
660
aynen haklısınız
Doğru ürünleri rgb seçmek performans açısından saçma bir iş. Fazladan gereksiz bir ton para. Bunu yalanlamıyorum ki. Ama görünüşünü seviyorum ne yapayım özümü mü reddedeyim seviyorum. Acayip çekici geliyor. Ama her gün rgb siz sistem topluyorum çünkü f/p...
bana görede rgb gereksiz bir şey fiyatı arttırmak için yapılmış bir göz boyama olarak görüyorum

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
aynen haklısınız

bana görede rgb gereksiz bir şey fiyatı arttırmak için yapılmış bir göz boyama olarak görüyorum
Sen sensin, ben benim, O o
Herkesin sistemi kendine :)
Adam rgb istiyorsa biz önerimizi yaparız, kararı adam verir.
Ben de rgb ye odaklanmayı önermiyorum. Boşuna para gidiyor.

Umut Ateş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Hocam kararımı verdim sistemin linkini atma şansınız varmı

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Hocam kararımı verdim sistemin linkini atma şansınız varmı
Dostum ben yatıyorum, verdiğim fiyatlar tek siteden değildi birkaç siteye dağıtılmış haldeydi. Yarın aklım başımda daha detaylı bakarım uykulu uykulu yanlış yönlendirmeyeyim şimdi.

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
vermiş olduğu sistemde ssd yetersiz pcı 4.0 daha iyi olur samsung 980pro yu bekleyin 7gb okuma ddan bahsediyoruz

Pci express 4.0 ssd de öyle sandığınız gibi bir hız artışı yoktur. Yayın için fazlasıyla yeterli bir nvme m.2. ssd dir. Bütçeyi yanlış dağıtacak önerileri vermemek gerektiğini düşünüyorum. Samsung 980 pro 1300 TL dir, O paraya alacağı performans değmez. Dediğiniz ancak +20K lık bir sistem için geçerlidir.
1609283100690.png