PC neden MAC'ten daha iyi

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
1. Mac pahallı!
Apple, Mac'in kullanıcılar için daha fazla değer sunduğunu iddia ediyor. Öyleyse bile herkes cebinden bir PC için harcayacağının 2-3 katını çıkartamıyor. Mac'in daha pahallı olması PC ile yola devam etmek için birinci sebep.

Ve diğer sebepler - I

2. PC'ye alışığız

PC'ler evlerde, işyerlerinde, okullarda daha yaygın. Dolayısıyla pek çok insanın ilk kullancığı bilgisayar bir PC oluyor ve PC kullanmak alışkanlığa dönüşüyor. Bu durumda Mac kullanmaya başlamak neredeyse her şeye sıfırdan başlamak anlamına geliyor.

3. Yazılım konuları
Bir PC kullanıcısının Mac'e geçmesi demek, kullandığı yazılımların çoğunu değiştirmesi demek. Bu hem alışkanlık prensibini, hem de bütçeyi oldukça zorlayacak bir durum. Oyun konusu ise apayrı bir dünya. PC'deki oyunlar ile kıyaslayınca Mac'in oyun severleri tatmin etme ihtimali çok düşük.

4. Ucuz güncelleme
PC'miz çağın gerisinde kalmaya başladığında onu bir kenara atıp bir Mac alabiliriz. Ya da onun yerine PC'yi kolaylıkla upgrade edebiliriz. Üstelik daha önce kullandığımız programları da kullanmaya devam edeceğimizi hesaplarsak, ikinci alternatif çok daha karlı olacak.

Ve diğer sebepler - II

5. Mac'in kendini beğenmişliği itici
Bazılarına göre Mac'ler birer Porsche veya BMW'ye benziyor. Ne yazık ki gerçek hayatta bu araçların sahiplerinin bir kısmı çoğu insan için fazla havalı geliyor. Bazı Mac kullanıcıları da aynı durumda. Özellikle Mac'in reklamlarındaki kendini beğenmişlik çoğu PC kullanıcısını rahatsız ediyor.

6. Netbook kullanmak istiyoruz
Düşük maliyet, taşıma kolaylığı ve basitlik gibi sebeplerden dolayı netbook'lar şu anda fazlasıyla gözde. Fakat Apple netbook üretmiyor, dolayısıyla netbook kullanmak isteyenler Mac satın alamıyor.

7. Mac tek alternatif değil
Windows'un sorunları olduğu bir gerçek ve bunlarla daha fazla uğraşmak istemeyenler Mac'e geçebilirler. Fakat çoğu aynı donanımı ellerinde tutup, sadece Windows yerine Linux yükleyerek sorunlarını çözüyorlar. Mac'e geçmek içinse her şeyi değiştirmek gerekiyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi alıntı:D

Birde kendi görüşümü ekleyeyim.İlk Mac'im fareye basamıyordum bir türlü nereye koymuşlarsa:D

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
mac lerin tek atısı adobe'nin programları daha iyi çalısıyor. grafık tasarım için biçilmiş kaftan olmaları benim düşüncem..

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Zaten tercih edenlerin çoğu ya profosyonel çizimciler yada zengin iş patronlarının gösteriş için o mac alan patronların coğunun pc sisndede, windows tabanlı işletim sistmei için ek paketler yüklü durumda

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
1. Mac pahallı!
MAc pahalı değil aslında.Sadece mac ler Türkiye de yaygın olmadığı için Türkiye de pahalı
Ayrıca mac ler görünüş ve kalite ile alakalı olarak biraz daha pahalı olabilirler.

2. PC'ye alışığız
Bu konuda hak veriyorum.windows çoğunluğa hitap ediyor bu yüzden göznü açan pc görüyor

3. Yazılım konuları
Çağımızda bütün programların mac versiyonları mevcut.basit bir kaç yazılımın mac versiyonu olmasada alternatifleri mevcut

4. Ucuz güncelleme
Bu başlıktan birşey anlamadım.Kastın bir üst sürüme geçmekse mac ler otomatik güncelliyor kendini. Ama yok mac in yeni bir versiyonundan bahsediyorsanız.bu windowsta da var.xp.vista.win 7 ayrı ayrı

5. Mac'in kendini beğenmişliği itici
Mac kullanıcıları genelde tasarımcı web geliştiricileri vb iş sahibi kişiler.bu tip insanlar mac lerin görünüşlerinin güzelliği ile övünmekte haklılar.ayrıca mac reklamları doğal olarak kendi ürününü ön planda tutuyor.

6. Netbook kullanmak istiyoruz
düşük maliyetli netbook kullanmak kişinin kendi insiyatifinde.alternatif olarak macbook air var. düşük konfigrasyonlu olanları daha ucuz fiyata satılıyor.
Netbook dediğiniz latler interntte mail yazıp okumaktan başka bir işe yaramıyorken macbook air ile bir laptop kadar verimli çalışabilirsiniz

Bunlara ek olarak her mac bilgisayara artık windows işletim sistemi kurulabiliyor. istediğiniz oyunu kurup oynayabilirsiniz

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bole bir başlık beni üzdü mac inde pcten üstün yönleri var ki bana mac pc den daha iyidir en başta bilgisayar çokmesi yok format neydi onu unuttum foto makinası mp3 vs kolay sekronisazyon apple mail itunes iphoto gibi nadide programlar safari de var ama bana gore safari o kaddar guzel degil

tolgay007

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Dostum pc den kastın Windows heralde ? Ayrıca MAC karizmadır :dirol:

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@ALMİ: Hayırdır elmadan teklif mi aldın?
:D:D:D

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
oldum olası apple ürünlerini bir türlü sevemedim. bunda en etkin neden çok pahalı olması ve 5. maddede bahsettiğin kendini beğenmişlikleri. bugün iphone bakıyorsunuz fiyat uçuk ama özellik yok. mac bakıyorsunuz fiyat 2-3 kat uçuk. içerik nedir bilmiyorum kullanmadığım için.

---------- saat 18:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:39 eklenmişti ----------

Dostum pc den kastın Windows heralde ? Ayrıca MAC karizmadır :dirol:

PC demek personal computer kelimesinin kısaltılmasıdır ve x86 tabanlı işlemcilerin kullanıldığı bilgisayarlardır. yani bir linux, unix de PC olarak geçer.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
oldum olası apple ürünlerini bir türlü sevemedim. bunda en etkin neden çok pahalı olması ve 5. maddede bahsettiğin kendini beğenmişlikleri. bugün iphone bakıyorsunuz fiyat uçuk ama özellik yok. mac bakıyorsunuz fiyat 2-3 kat uçuk. içerik nedir bilmiyorum kullanmadığım için.

---------- saat 18:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:39 eklenmişti ----------

PC demek personal computer kelimesinin kısaltılmasıdır ve x86 tabanlı işlemcilerin kullanıldığı bilgisayarlardır. yani bir linux, unix de PC olarak geçer.
kullandıktansonra karar ver o zaman :)

e-k@til

Asistan
Reaksiyon puanı
2
türkiye'de mac bir ucuz olsa şimdiki mac düşmanlarının elinden macbook düşmez ama... neyse.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
türkiye'de mac bir ucuz olsa şimdiki mac düşmanlarının elinden macbook düşmez ama... neyse.
Ne gerek var düşük özellikli bir pc ye o kadar para vereceğime,giderim daha yüksek özellikli bir pc yaparım daha ucuza gelir.Yine para vermem Mac e.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
ALMİ, önüne gelene sataşıyorsun. Şimdi de sıra Mac'te mi? :)
Valla ben Apple ı doğal olarak da Mac'i sevmem.

Linux daha olumlu Mac'ten.Heleki konu Steeve Jobs olursa azını burnunu kırarım o adamın ki sırada Steeve Ballmer da var onu da sevmiyorum:D Tipi bana bir şeyi hatırlatıyor.

Arkadaşlar öylesine bir konu konu açıyım dedim açtım basit hiç bir şey benim görüşüm değil:D

Sadece sonundaki ilk MAC aldığımda farenin ne tarafına basacağımı anlamadığım benim:D

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Ben uzun süre Mac kullandım...Grafik dizaynı için 10 numara bir makine..PhotoShop un bu kadar hızlı açılabileceği ilk zamanlarda hiç aklıma gelmemişti...

Mac e hayran olup onu sevenlere saygı duymakla beraber, gel gör ki alışkanlık işte..Evimde her zaman Windows Windows Windows kullanıyorum.. :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
bende maclerin su klavyelerine hastayim bir esc leri bile yok :) bir keresinde macbook ka xp kurmustumda ekstra bir usb klavye ile takviye ettim gerci istirilmis elmanin bir yönetmi vardir bunun icin ,

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
insanlarin tabi kendi görüsü bir kisiyi sevip sevmemek ben windowsu sevmem ama bill gates i severim steve ballmer dersen garib bi adam çok enerjik ama daha doğru düzgün bir icraat goremedik (bence win7 o kadar başarılı değil) birde zahmet edib steve jobsun hayatinı okudun mu yada nasıl biri oldüğunu biliyomusunda sevmiyosun ayrica macler turkiyede pahalı amerika fiyatlari turkiyeye kiyasla daha iyi mesala benim elimdeki mac turkiyede 4.500 iken amerikada 1.700 dolar

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Mac performans açısından beni tatmin etmiyor, daha iyisini daha ucuza alabiliyorken neden mac alayım.

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
.
dostum iphone için özellik yok demişsin ama gerçekten yanlış demissin araştırmanı tavsiye ederim.

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Mac Karizmadır. Bir kişinin iPhone'da özellik yok demesi o telefonu yeterince tanımadığı anlamına gelir :D adamlar uygulama rekoru kırdı.. o uygulamalar sayesinde telefona birsürü özellik ekleniyor :)