PC Kapanma Problemi !

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar başlatan bilgisayarı kapat deyince pc önce bi kapanıyor sonra tekrar açılıyor. sonra tekrar başlattan kapat dediğimde kapanıyor. Neden olabilir bi fikriniz var mı? Çok araştırdım kurcaladım fakat bulamadım. Daha önceden yapmıyodu bu sorunu taki HD4770 alana dek. Bir aydır yani bu kartı taktığımdan beridir bu sorunu yaşıyorum. Bazen 3-4. seferde kapatabiliyorum sistemi. Ekran kartı sürücüsündendir diye şüphelendim. Ama ondan kaynaklanmadığını anladım. PSU dan şüpheleniyorum. Ama yetmese sistem ya açmaz yada sistem çalışırken reset atardı. Sistem çalışırken problem yaşamadım hiç. Sadece kapanma problem yaşıyorum. Virüs taraması falan yaptım. Virüs yok.
Fikirlerinizi bekliyorum.

PowerSuply : 300Watt Asus

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeş psudan olabilir dediğin gibi sen bütün donanımların kaç watt istediğini iyice öğren genelde psularda topluca watt seçilirken garantiye alalım diye 30 watt-50 watt fazladan olması gerekir.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
çözüm konusunda fikri olan yokmu arkadaşlar

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
sistem çalışırken mavi ekran vs. problem yoksa, psu dan değildir..
tam anlayabildim mi bilmiyorum ama probleminin kapat deyince reset, reset deyince kapat gibi algılanması dimi ???

ayrıca, ekran kartının montajını sen mi yaptın? kasanın ön paneli ile anakart arasındaki bağlantı kabloları çıkmış ve montajı yapan ters takmış da olabilir..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
BiOS unda bir Sorun olabilir . Bu tip Problemler BIOS tan kaynaklanabiliyor.! İhtimalde olsa bir İhtimal

Bakisar

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Şu an aynı problem bende de ikinci bir hdd takıp ona da win7 yükledikten sonra oldu sorunun kaynağı ya çift işletim sistemi ya çift hdd yada western dijital hdd. çözüm bulunca yazarım biosla ekran kartıyla alakası yok bence

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
sistem çalışırken mavi ekran vs. problem yoksa, psu dan değildir..
tam anlayabildim mi bilmiyorum ama probleminin kapat deyince reset, reset deyince kapat gibi algılanması dimi ???

ayrıca, ekran kartının montajını sen mi yaptın? kasanın ön paneli ile anakart arasındaki bağlantı kabloları çıkmış ve montajı yapan ters takmış da olabilir..
Çalışırken bir problem yok.
Kapat deyince reset atıyor. Reset deyince haliyle reset atıyor.
Evet montajını ben yaptım. Kablo çıkması yada ters takma söz konusu değil...

BiOS unda bir Sorun olabilir . Bu tip Problemler BIOS tan kaynaklanabiliyor.! İhtimalde olsa bir İhtimal
Bios Ayarlarını Default yaptım olmadı. Ayarladım gene olmadı.

Şu an aynı problem bende de ikinci bir hdd takıp ona da win7 yükledikten sonra oldu sorunun kaynağı ya çift işletim sistemi ya çift hdd yada western dijital hdd. çözüm bulunca yazarım biosla ekran kartıyla alakası yok bence
Bende WD HDD aldım ondan sonra böyle yaptı gibime geliyo. 640 GB CaviarBlack. Bu şüpheyi gidermek için eski hdd yi formatlayıp bi süre onu deneyecem bakalım düzelecek mi?
Hee bu arada ne hikmetse klavyeden uyku modu tuşuna başınca uyku moduna giriyo fakat uyku modundan çıkmaya çalışınca mavi ekran hatası alıyorum. Sizce bu neden olabilir?

Bakisar

Asistan
Reaksiyon puanı
12
sorun kesinlikle bu wes did cav blak hdd de. çünkü diğer seçeneklerin hepsini denedim jumper ayarları bios.......bir dahaki formatta bu hdd ye işletim sistemi kurmayacam depo olarak kalsın

adoen

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Aynı problemler Win7 de bendede oldu. Kapat dediğmde bilgisayar resetleniyordu. Çözen varsa anlatırsa bende sevinirim.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
kesin WD Diskten olduğu kanısına nerden vardın. Tamam diğer seçenekleri denemişsin ama diski test ettinmi? (Test programlarıyla)

Ayrıca bendeki problem öyle rutin her seferinde olan bi sorun değil. Yani bu gün yapıyosa yarın yapmıyo. Anlamadım gitti valla...

WD Diskler için Test Programları

Download

Bakisar

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Bende de her seferinde vermiyor hatayı arada bir kafasına göre takılıyor aynı işletim sistemi laptopumda da kurulu hiç böle şeyler yapmıyor.Sorunu yabancı sitelerde dahil her yerde aradım çözümleri denedim oldu derken tekrar ara gazı veriyor.Bu hdd yi almadan önce diğer hdd ye de kurmuştum win7 yi on da hiçbir sorun yoktu.
Şu an denemediğim yeni aklıma gelen bir şey kaldı bu win7 ler sonradan türkçeleştirildiği için acaba dil yaması sırasında mı bir komut hatası oluyor . onu da birazdan deniyecem işletim sistemini ingilizce yapıp.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ben sorunu şu şekilde çözdüm;
Aygıt yöneticisinden baktığımda iki tane HD Audio için Microsoft UAA Veri Yolu Sürücüsü vardı ve birtanesinde ünlem işareti var. Makinem bu şekilde çalışınca bilgisayar kapanıp tekrar açılıyordu. Fakat Ünlem işaretli olanı devre dışı bırakınca problem çözüldü. Artık kapat deyince kapanıyor!
30769148.jpg

_Saytun_

Profesör
Reaksiyon puanı
9
RAM'ler birden fazlaysa onların yerini bi değiştir. onlar çakışıyor olabilir..

Bakisar

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Olmuyor olmuyor..Fişi çekiyorum bir elektirkçi olarak kesin çözüm.Kapat diyorum tam kapanıpta yeniden başlama anında boğazını sıkıyorum :)

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
300w psu öyle bi sisteme yetermi ya
sadece HD4770 150w çekerken ki işlemcide 100w çekiyo geriye anakart, hdd, DVD rw yuya ne yeticek?

psu yetmezliği durumunda sedece reset atmaz bazen kapanır bazen mavi ekran bazen donmalar bazen uzun süreli takılmalar oluşur

Bakisar

Asistan
Reaksiyon puanı
12
koptum yaaa :lol::4:
Bu sorunu yaşayalı hiç format attın mı? Sorunun düzelmesi için?
Arkadaşlar arasında format manyağı olarak bilinirim.Gecenin 2 sinde ard arda 3 format attığımı bilirim..ama şu aralar gına geldi bir yandan laptop bir yandan masaüstü bir tomar program üşeniyorum şahsen.Bide esası çıkınca iyicene formatlarım idare ettiriyom şimdilik..

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
300w psu öyle bi sisteme yetermi ya
sadece HD4770 150w çekerken ki işlemcide 100w çekiyo geriye anakart, hdd, DVD rw yuya ne yeticek?

psu yetmezliği durumunda sedece reset atmaz bazen kapanır bazen mavi ekran bazen donmalar bazen uzun süreli takılmalar oluşur
ekran kartı 80watt çekiyor. Söylediğin problemlerin hiçbiriyle karşılaşmadım inan. :) kapanıp açılma sorunununda nedeni ekran HD audio sürücüsü olduğunu anladım ve sorunu çözdüm.

Arkadaşlar arasında format manyağı olarak bilinirim.Gecenin 2 sinde ard arda 3 format attığımı bilirim..ama şu aralar gına geldi bir yandan laptop bir yandan masaüstü bir tomar program üşeniyorum şahsen.Bide esası çıkınca iyicene formatlarım idare ettiriyom şimdilik..
Esası çıkınca derken neyi kastettin anlamadım?

Bakisar

Asistan
Reaksiyon puanı
12
ekran kartı 80watt çekiyor. Söylediğin problemlerin hiçbiriyle karşılaşmadım inan. :) kapanıp açılma sorunununda nedeni ekran HD audio sürücüsü olduğunu anladım ve sorunu çözdüm.

Esası çıkınca derken neyi kastettin anlamadım?

Esası dedğim window 7 nin ultimate final sürümünü kastettim.Ekim22 de çıkıyormuş orbit (rus crackcı sanırım) kırınca indirecem..Bu rusların hayranıyım zaten :)

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
2 adet har disk takmısısn ve 2 farklı isletim sistemi kurdugunu soyluyon kardes hard disklere öncelik ata 2 hdd farklı oldugu ve 2 işletim sisteminden dolayı öncelik atamazsan sistem kararsız duruma gecer kısaca bılgısayarda 2 oturum acılmıs fakat bilgisyarı kapatmak istediginde diger oturumun acık olması gibi bir olay kısaca hdd öncelik tanımla sorunun cozulmesı lazım

Bakisar

Asistan
Reaksiyon puanı
12
2 adet har disk takmısısn ve 2 farklı isletim sistemi kurdugunu soyluyon kardes hard disklere öncelik ata 2 hdd farklı oldugu ve 2 işletim sisteminden dolayı öncelik atamazsan sistem kararsız duruma gecer kısaca bılgısayarda 2 oturum acılmıs fakat bilgisyarı kapatmak istediginde diger oturumun acık olması gibi bir olay kısaca hdd öncelik tanımla sorunun cozulmesı lazım
Mantıklı.Xp diski win7 açıkken formatladım eser kalmadı xp den ama sonuç aynı bidaha format atana kadar durum aynı..Bilgisayar inatçı geldi benden..restart hareketi engellenemez diyor...

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Madem yeni almıssın yolla garantiye bence kesşn anakartta bi bozukluk var bu tüğr buglu kartlar oluyor mesela benim ekran kartım

Redbull64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence Bios dan veya Bios Pilinden Diye Dusunuyorum .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iyi günler arkadaşlar bişey soracam arkadaşımın pc açılıyor ekran geliyor fakat daha sonra tekrar kapanıyor neden dir acaba nasıl düzelte biliriz bu sorunu şimdiden teşekkürler

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Her donanım neden olabilir, laptop falansa adaptörden, bazı donanımların yerine oturmamasından vs olabilir. Anakart sigortalarında problem olabilir belki. Marka model vs daha net şeyler yazarsan iyi olur