PC Hiç Tepki Vermiyor

kenshin13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Bir bilgisayar topladım ve düzgün bir şekilde çalıştı. Harici bir Hdd bağlamak için kasayı açtım ve hddyi bağladım sonra fark ettim ki anakart vidalarından biri iyi sıkılmamış onu iyice sıktım. Ancak şimdi bilgisayara güç verince en ufak bir tepki vermiyor. Parçaları söküp yeniden toparladım yine hiç bir tepki yok.

Not: Analartın vida kısımlarından birinin iç kısmı hafif aşınmış ve power girişine yakın ısınma oluyor güç verince.

Sistemim: Gigabyte B450m S2H, AMD Ryzen 3600, Neo Forza 16Gb Ram, 750W PSU

Sizce sorun ne olabilir? Sorun anakarttadır diyebilir miyiz?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Merhaba,

Bir bilgisayar topladım ve düzgün bir şekilde çalıştı. Harici bir Hdd bağlamak için kasayı açtım ve hddyi bağladım sonra fark ettim ki anakart vidalarından biri iyi sıkılmamış onu iyice sıktım. Ancak şimdi bilgisayara güç verince en ufak bir tepki vermiyor. Parçaları söküp yeniden toparladım yine hiç bir tepki yok.

Not: Analartın vida kısımlarından birinin iç kısmı hafif aşınmış ve power girişine yakın ısınma oluyor güç verince.

Sistemim: Gigabyte B450m S2H, AMD Ryzen 3600, Neo Forza 16Gb Ram, 750W PSU

Sizce sorun ne olabilir? Sorun anakarttadır diyebilir miyiz?
Gigabyte servisine yollayın anakarta daha fazla ellemeden.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Anakart kısa devre yapıyor. Kesin hemde.

Anakart devreleri kasaya değmemesine özen gösterin hatta Uzay montajla çalıştırabilirsin bence.

kenshin13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakart kısa devre yapıyor. Kesin hemde.

Anakart devreleri kasaya değmemesine özen gösterin hatta Uzay montajla çalıştırabilirsin bence.
Kasadan söküp masanın üzerinde denedim yine sonuç aynı, vida kısmının içten aşınması kısa devreye sebep olabilir mi peki? Yaptığım tek şey sata portuna hdd bağlamak ve vida sıkmak, kart daha 5 günlük :confused:

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Kasadan söküp masanın üzerinde denedim yine sonuç aynı, vida kısmının içten aşınması kısa devreye sebep olabilir mi peki? Yaptığım tek şey sata portuna hdd bağlamak ve vida sıkmak, kart daha 5 günlük :confused:
Anakartı yeni aldınsa servis yoluna kendin ittin bence. Çokta sert davranmamalıydın. :(