Öneri Pc Günceleme Önerisi

bayeggex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
1500 tl ile 2000 tl arasında sistem güncelemesi yapmak istiyorum
sistem özeliklerim
Cpu: i7 3770k
cpu soğutucu: stok intel soğutucu
anakart: 1155 pin asboard h61
Ekran kartı: Gigabayt 1050ti 4gb
hdd: WD western digital 750gb
ram: kingston valueram 6gb 1600mhz x2
kasa: pro2000

oyun performansı çok önemli değil, boş zamanlarımda oynuyorum. benim için önemli olan şey programlama. sanırım bunun için cpu ve ekran kartı güncelemem lazım ama öneriye ihtiyacım var, yardımcı olursanız ne mutlu bana :)

Son düzenleyen moderatör:

efemurato

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,044
1500 tl ile 2000 tl arasında sistem güncelemesi yapmak istiyorum
sistem özeliklerim
Cpu: i7 3770k
cpu soğutucu: stok intel soğutucu
anakart: 1155 pin asboard h61
Ekran kartı: Gigabayt 1050ti 4gb
hdd: WD western digital 750gb
ram: kingston valueram 6gb 1600mhz x2
kasa: pro2000

oyun performansı çok önemli değil boş zamanlarımda oynuyorum benim için önemli olan şey programlama sanırım bunun için cpu ve ekran kartı güncelemem lazım ama öneriye ihtiyacım var, yardımcı olursanız ne mutlu bana :)

e.kartı olarak ikinci el bir umut belki gerisi umutsuz anakart değiştirmeni öneririm sonra ssd al soğutucu al içini temizle termal macun yenile işlemcine az overclock yapıp uçarabilirsin.

Reaksiyon puanı
67
RAM miktarını 16GB'a kadar yükseltebilirsin. Aktif olarak programlama ile uğraşan bir lise öğrencisi olarak yapman gereken yükseltmeleri paylaşıyorum;

İşlemcini İ7 4790'ya yükseltmelisin. İşlem gücü programlamada oldukça önemli. Anakartın overclock desteklemiyor maalesef.

Belleğini 16GB'a upgrade edebilirsin. Yine bellekte programlamada büyük önem arz ediyor. Android Studio, Visual Studio gibi yazılımlar ciddi derecede bellek kullanıyor.

Kullandığın klasik sabit diskten kurtularak sata SSD'ye geçiş sağlamalısın. 480GB Toshiba TR 200 kullanabilirsin.

İlgili bileşenlerin temininde sorun yaşarsan daima sana yardımcı olabilirim. Özel mesaj gönderebilirsin.

bayeggex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
e.kartı olarak ikinci el bir umut belki gerisi umutsuz anakart değiştirmeni öneririm sonra ssd al soğutucu al içini temizle termal macun yenile işlemcine az overclock yapıp uçarabilirsin.
peki 1500 tl 2000tl değilde ne kadar fazla koysam işlemci anakart sdd vb şeyleri değiştirmek için bütcem ne olmalı

bayeggex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
RAM miktarını 16GB'a kadar yükseltebilirsin. Aktif olarak programlama ile uğraşan bir lise öğrencisi olarak yapman gereken yükseltmeleri paylaşıyorum;

İşlemcini İ7 4790'ya yükseltmelisin. İşlem gücü programlamada oldukça önemli. Anakartın overclock desteklemiyor maalesef.

Belleğini 16GB'a upgrade edebilirsin. Yine bellekte programlamada büyük önem arz ediyor. Android Studio, Visual Studio gibi yazılımlar ciddi derecede bellek kullanıyor.

Kullandığın klasik sabit diskten kurtularak sata SSD'ye geçiş sağlamalısın. 480GB Toshiba TR 200 kullanabilirsin.

İlgili bileşenlerin temininde sorun yaşarsan daima sana yardımcı olabilirim. Özel mesaj gönderebilirsin.
ilgin için teşekkür ederim, visual studio çok fazla bellek yediği için visual studio code gibi daha az sistemli şeyler kulanıyordum. basit olarak benim sistemimdeki sıkıntılar ram işlemci ve ssd değilmi ?

Reaksiyon puanı
67
ilgin için teşekkür ederim, visual studio çok fazla bellek yediği için visual studio code gibi daha az sistemli şeyler kulanıyordum. basit olarak benim sistemimdeki sıkıntılar ram işlemci ve ssd değilmi ?
Evet, anakartını yükseltmen durumunda birçok bileşenini tamamen değiştirmen gerekeceğinden ötürü, anakart değişimini önermiyorum. Şuan kullanmış olduğun anakart gayet yeterli. İşlemci, RAM ve SSD upgrade yapman yeterli olacaktır.

soulja1991

Asistan
Reaksiyon puanı
122
Ram'i 16 gb yap
SSD alma, anakartında SATA 2 portu olduğundan hdd hızında çalışacaktır
Maksimum 16 gb destekleyen 1155 pin anakart al
Kasa olarak ta mesh bir kasa al

bayeggex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Ram'i 16 gb yap
SSD alma, anakartında SATA 2 portu olduğundan hdd hızında çalışacaktır
Maksimum 16 gb destekleyen 1155 pin anakart al
Kasa olarak ta mesh bir kasa al
mesh derken ne tür bi kasa ? birde hdd hızlı çalışmıyor açılışta ayrıca dosya aktarımları eziyet haline geliyor benim için

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Raminden bi şey anlaşılmıyor.6GB toplamdamı . 4 +2 GB mı yani.
Öyleyse, bi tane SSD, 8 gb bi tane ram,bi de düzgün bi Z77 veya Z68 anakart. Overclock için .O işlemciyi, zamanında 4,9 ghz de kullanmıştım. Sana 4,5 ghz civarı yeter.
Bi tane de soğutucu.
Bunların hepsi 1500 TL yi ,bulur. Elindeki anakartıda satarsın.

bayeggex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Öyleyse, bi tane SSD, 8 gb bi tane ram,bi de düzgün bi Z77 veya Z68 anakart. Overclock için .O işlemciyi, zamanında 4,9 ghz de kullanmıştım. Sana 4,5 ghz civarı yeter.
Bi tane de soğutucu.
Ram 6x2 yani 6+6= 12gb işlemciyi 3.9 olarak kulanıyorum.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
6 GB ram yok ki.Nasıl, 6GB + 6GB olur.

3,9 GHZ dediğin ,işlemcinin sadece tek çekirdeğinin çıkabildiği turbo boost hızı. Diğer çekirdekler ,3,5 ghz den başlayarak ,kademeli olarak biraz yükselerek çalışırlar Yani hepsi 3,9 ghz olmaz.

Overclockda ise,tüm çekirdekler aynı hıza çıkar.Performansı da arttıran bi diğer husus da budur.

bayeggex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
6 GB ram yok ki.Nasıl, 6GB + 6GB olur.

3,9 GHZ dediğin ,işlemcinin sadece tek çekirdeğinin çıkabildiği turbo boost hızı. Diğer çekirdekler ,3,5 ghz den başlayarak ,kademeli olarak biraz yükselerek çalışırlar Yani hepsi 3,9 ghz olmaz.

Overclockda ise,tüm çekirdekler aynı hıza çıkar.Performansı da arttıran bi diğer husus da budur.
yanlış yazdım toplam ram sayısı 16

Reaksiyon puanı
8,191
İşlemcin gayet yeterli gerek yok onu geliştirmene. Z68 bir anakart alıp işlemcine güzel bir kule tipi veya sıvı soğutma tak. Overclock ile halledersin. Zaten kodlama yapıyorsan 1050 Ti kalsın gerekte yok yükseltmene. Sadece anakart ve soğutucu alsan kâfi.

bayeggex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
İşlemcin gayet yeterli gerek yok onu geliştirmene. Z68 bir anakart alıp işlemcine güzel bir kule tipi veya sıvı soğutma tak. Overclock ile halledersin. Zaten kodlama yapıyorsan 1050 Ti kalsın gerekte yok yükseltmene. Sadece anakart ve soğutucu alsan kâfi.
peki birşey sorucam ben bu sıvı soğutucu yada kule tipi yada kasa nasıl bulucam bunlar hakında çok terim var çok anlamıyorum yardımcı olurmusun bu konuda?

bayeggex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bi tane de soğutucu.
16 gb ram fakat z77 yada z68 sıfır anakart bulamadım bu yüzden şöyle birşeyler planlıyorum acaba bunlar uyarmı sisteme