Pc Fan Yakma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kavkaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kavkaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar benim Hp Dv6 1282et bilgisayarım var, garanti kapsamında fanını değişmesini istedim ama bozuk olmadığını ve temizlediklerini söylediler yani fanı değiştirmediler. bende bu fanı yakmak istiyorum bu konuda fikri olan var mı acaba ?

Levent2101

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Garip Bir Yaklaşım Neden Peki Fanı Yaktıktan Sonra Kullanıcı Hatası Derlerse :mrgreen:
ama Yinede Fanı Söküp Aşırı Yükleyip Geri Takabilirsin :D

Kavkaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
laptopu açmak istemiyorum ama doğal yollardan yapabileceğim birşey var mı ?

Levent2101

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Var Ama Laptop u Komple ne var yok bozmak :D
bence zorlama çünkü Garanti işi her zaman bir mualla

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Neden böyle bir şey yapmak istediğini anlamamakla beraber bu eylemi garanti kapsamı içinde halletme konusunda hiç şansının olmadığını söyleyeyim. Bence sen bu işten vazgeç. Bilgisayarında fanı yakmaya çalışırken anakart vs. gibi parçalar da arada kaynayabilir. Ayrıca bilgisayarın o serviste en az 6 ay duracağını garanti ederim. Eğer ki böyle bir şey yaparsan ...

Kavkaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tüketici kanununda ve garanti belgesinde onarım süresi 1 ay'dır. pc daha önce 2 kez aynı sebepten gitti ve fan değişti. üçüncüyü gönderdim bende onlarda üçüncü aynı parça değişimde iade alacaklarından (!) fanı değiştirmediklerini sadece tozlandığını söylediler ! yani benim otomatik olarak iade hakkım varken bunu aldılar. bende ürünü tekrar aynı sebepten iade (!) için göndermek istiyorum. fanı ısındırmak için ne yapabilirim ? örn: call of duty:black ops'ta pc ısınıyor (yarım saat sonra 85 derece filan) 95 dereceyi geçince de kapanıyor ! önerisi olan ?

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba.

Soz konusu fani bozma(yakma!) ihtimalin var fakat illa ki cihazi acman gerekebilir. Bazi notebook modellerinde alt taraftaki kapagini actiginda fan direk karsina cikiyor ama bildigim kadariyla Hp marka urunlerde bu mumkun degil. Sen yine de kontrol et. Notebook u acmak istemiyorsan bu sekilde idare et garantisi bitince gittigidiyor.com dan fan bulabiliyorsun. Marka modeline gore degismekle beraber 25-60 tl arasinda degismekte fan fiyatlari.

Kavkaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorumu anlatamadım :) ben fanı değiştirmek istemiyorum sadece işlemiciyi sıcak tutarak fanı yüksek devirde çalıştırmak istiyorum :)

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
tüketici kanununda ve garanti belgesinde onarım süresi 1 ay'dır. pc daha önce 2 kez aynı sebepten gitti ve fan değişti. üçüncüyü gönderdim bende onlarda üçüncü aynı parça değişimde iade alacaklarından (!) fanı değiştirmediklerini sadece tozlandığını söylediler ! yani benim otomatik olarak iade hakkım varken bunu aldılar. bende ürünü tekrar aynı sebepten iade (!) için göndermek istiyorum. fanı ısındırmak için ne yapabilirim ? örn: call of duty:black ops'ta pc ısınıyor (yarım saat sonra 85 derece filan) 95 dereceyi geçince de kapanıyor ! önerisi olan ?

Daha once isidan dolayi kapanma sikayetin olmadiysa ve son zamanlar bu tur sorunlarla karsilasiyorsan fan degisimiyle beraber sogutucularin islemci, chipset ve varsa ekran kartina temas eden yerlerdeki isi iletken pastaninda yenilenmesinde fayda olacaktir.

Levent2101

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yaa Olabilecekler Anakart Yanar Ramler Yanar Ama Fanı Bilgisayarı Dağatmadan Bozman ÇOK Zor
95 İyiymiş Kullandığım laptobun Bios direk hatalı üretilmişti 105 derecede anca kapanıyordu fan çok dengesizdi
yeni bios la bunu 100 e çektiler Fanı Düzelttiler
Benimde Servisle Güzel Anılarım Yok
Bu Cihaza Kola Döktüm 4.5 Ay serviste kaldı telefonla arayıp sövüp bida aradığım zamanlar oldu cihazın TRde Servisi yok Direk Çin e Gidiyormuş Ayrıca Klavye de çok tipi Kayık bicimde gelmişti ama Kullanıcı Hatası Olduğundan Birşey yapamadım
Bence Zorlama Yeni Bilgisayar istiyosun madem neden bu kadar hor kullanıp böyle uğraşıyosun

Qbilay

Asistan
Reaksiyon puanı
7
sorumu anlatamadım :) ben fanı değiştirmek istemiyorum sadece işlemiciyi sıcak tutarak fanı yüksek devirde çalıştırmak istiyorum :)

Bu sekilde fani bozamazsin. Fan en yuksek devirde maksimum 5-10 dk calisir islemci sicakligi artmaya devam ettiginde de sistem isidan dolayi zarar gormemesi icinde kapanir. Bu sekilde nasil ariza yaptirmayi dusunuyorsun fani?

Levent2101

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kes Adaptörün ucunu Kabloları Direk Fişe Sok PC patlasın :mrgreen:

Kavkaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o halde işlemciyi sürekli sıcak tutmak için ne yapabilirim ? anakartı yakmadan tabi ki :)

---------- Post added at 12:02 ---------- Previous post was at 12:01 ----------

aslında beni bu yola sürükleyen şey hp'ye ürünü için gönderdim. 3. kez aynı sorun olduğu için fanı değişmesi gerekirken iade almaktansa temizleyip hiçbirşeyi yok demeleriydi. yani benim iade hakkım elimden alındı !

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Teknik servislere 10 ürün geliyosa en az 5 tanesi Hp dv serisidir nedeni çok basit tasarım hatası chipset ve işlemci birbirine çok yakın ve tek bi fan ile soğutuluyor. Bugün ısınmadan şikayetçi olursun yarın ise ekrana görüntü gelmiyor dersin. Klasikleşti artık piyasada :))

lewiss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Fantazi yapmaya gerek yok hiç kimse senin fanın tozlanıyo diye değiştirmez ayrıca fanı temizlemek zorundada değiller o senin sorunun sonuçta ürün fanı tozlu olarak satılmamış 4-6 ay arayla bilgisayarcıya götürüp hava ile temizletebilirsin çok kolay bi işlem ama ben şansımı zorlamak istiyorum dersen belki müşteri memnuniyeti kapsamında işlem yapabilirler.

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar bazıları 80V vererek çalıştırmışlar yine de bana mısın dememiş fanlar o yüzden fanı yakamazsın :D