PC Donuyor Kendi Kendine Reset atıyor

betaentertain

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar,

Kardeşimin laptobunu geçen hafta bakıma götürdüm. Hazır götürmüşken ram i de 8gb ya çıkarttım. Bilgisayarı almaya gittiğimde laptop fanının bir yaprağının kırık olduğunu fakat bunun bilgisayarını çok fazla etkilemeyeceğini söylediler. Rami de 6 gb tan 8 gb a çıkardılar.

Fakat ta ki bugünden sonra bilgisayarı biraz bıraksak kendine reset atıyor. Arada donuyor. Koyu mavi bir ekran çıkıyor bir sürü yazılar ve sonra reset atıyor. Fişten ne zaman çıkarsak donuyor.

Format attım. Fakat sorun düzelmedi. Bilgisayarın sıcaklığı 40 derece ile 44 derece arasında gidip geliyor. Ramlerin uyumlu olup olmadığına nasıl bakabilirm Açıkçası ramden şüpheleniyorum. Bilgisayarda 2 slot vardı 4 gb 2 gb ram takılıydı. 2gb tı çıkardık 4 gb ekledik. Yardımcı olabilir misiniz. Problem sizce neden kaynaklanıyor ve çözümü nedir?

Şimdiden teşekkür ederim.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Donanım hatası gibi gözüküyor. Öncelikle ram hatası olup olmadığını tespit edin, sonradan takılan rami çıkartın,hala duruyorsa eski ram ile deneyin, eğer reset sorunu devam ediyorsa sorun fandan kaynaklanıyordur.

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Büyük ihtimal ramlerdendir. Tek ram takıp rest atıp atmadıgını kontrol edebilirsiniz..

betaentertain

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar problem tamamen ram den bilgisayardaki ramler 667 mhz fakat takılan ram 533 mhz eski ram i taktım ve problem ortadan kalktı. Teşekkürler herkese...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
koş git fan al pcne en fazla 40 tlden alırsın aynısı bendede oluyordu bende fan var diyorsan yetmiyordur fanın git kasanıda götür ordakiler yapar tabi pcni 5 6 yıldır kullanıyorsan kendi kendine eskimiştir :)